Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 12 martie 2021

Scandal la MApN

 

 

SCANDAL LA MApN

Pe tema proiectului legislativ de transformare a resturilor Armatei

in instrument coercitiv si de Politie politica

 

“ARMATA ESTE SUBORDONATA EXCLUSIV VOINTEI POPORULUI, pentru garantarea suveranitatii, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale a tarii si a democratiei constitutionale”. Asa incepe Art.118, despre “Fortele armate” al Constitutiei Romaniei. Armata nu poate fi instrument la dispozitia autoritatii publice, utilizabil, din interese politice, impotriva poporului. Interventia Armatei in situatii civile se produce in Stare de razboi, de asediu, de necesitate sau, punctual, pe durata limitata si cu scop determinat, atunci cand situatia o impune, iar decizia apatine CSAT. Nu in Stare de urgenta sau de alerta. Nici chiar in stare de revolta populara generala, impotriva careia Constitutia ii interzice sa intervina!

Dupa 1994, anomaliile din Romania legate de “reforma”, adica de distrugerea Fortelor Armate, ne-au pus o serie de intrebari de genul … ”Daca este subordonata, exclusiv, poporului, de ce, mama dracului, Armata este obligata sa accepte ministri, secretari generali, secretari de stat si consilieri civili si cat se poate de politici?”

Pentru pastrarea ordinei, disciplinei si evitarea coruptiei in interiorul sistemului, s-a constituit,in 1990, Politia Militara. Avand o organizare clar precizata, nu era deloc necesara o lege a Politiei Militare, prin OM, putandu-se reglementa orice problema, dar, iata ca proiectul a aparut. Numai ca, la o atenta citire, intreaga Societate Civila, inclusiv noi, membrii SCMD, am ramas siderati in fata Art.4, al.1 si 8a, Art.14, al.1 si 3 si Art.17, literele g si h. Potrivit acestora, Politia Militara poate legitima, scoate din case, urmari penal, in conditii de Pandemie, pe oricine, civil sau militar, avand, in dispretul Constitutiei si al legii, la toate structurile, cate un “ofiter cu atributii specifice organelor de cercetare  penala, speciale”, a carui singura calitate ar fi aceea ca trebuie sa fie “absolvent de drept”.

Asadar, daca tot dau “ordonante militare” niste civili cu geaca, gen Vela, haide, in replica, s-au gandit “geniile” Directiei Generale Juridice a MApN, sa dam si Armatei dreptul sa fugareasca civilii, sa-i salte din case si sa-i urmareasca penal!

La aceasta aberatie, prin care se alatura inutilelor structuri de politie politica, de tip stalinist, deja existente, una noua, Politia Militara, au reactionat zeci de asociatii civice, la chemarea “Asociatiei Juristilor pentru Apararea Drepturilor si Libertatilor” (JADL), care a notificat ministrului Apararii ca solicita organizarea unei dezbateri publice. Aceasta a fost fixata pentru joi, 11 martie, orele 12.00, la MApN.

Nefiind de acord cu distrugerea programata a industriei de aparare, a structurilor militare din intreg sistemul, a calitatii vietii militarilor si politistilor in activitate sau in rezerva si in retragere, SCMD a atacat proiectul, inca de la aparitie, ca fiind, din motive clare, antidemocratic si anticonstitutional, inscriindu-se pe linia favorizarii instaurarii unui regim politienesc sau de dictatura militara. Evident, la dispozitia marilor tradatori ai neamului si a slugilor lor, care actioneaza politic, exclusiv in interes strain! La dezbaterile din 11 martie, intrucat s-a solicitat prezenta unei singure persoane din partea fiecarei organizatii, SCMD a delegat-o pe dna. col.(r) CALOIAN Monica, vicepresedinte SCMD si sef al Departamentului Juridic. Cu mandatul solicitarii eliminarii articolelor invocate!

SCMD este, in plus, ingrijorat, datorita suspiciunilor rezonabile ca aceasta initiativa vizeaza: desfiintarea jandarmilor, ca ultima forta de interventie (28.000 de luptatori specializati) impotriva unei gherile urbane, in interesul iredentistilor interni si al adeptilor externi ai distrugerii Romaniei prin federalizare; stimularea urii populatiei impotriva Armatei, pentru a justifica distrugerea definitiva a acesteia; inlocuirea structurilor militare cu un instrument de politie politica; reobtinerea, de catre factorul politic a controlului total asupra sindicatelor din MAI, dar si asupra rezervistilor, tratati ca inamici de directiile Generala Juridica si Financiara ale MApN, in ultimii 12 ani.

Pana aici, prezenta informare a fost redactata ieri, 11martie, a.c., dimineata, pentru ca intuiam ce va urma. Dar nu ne-am imaginat amploarea scandalului derulat pe parcursul a patru ore. Pentru ca, spre a face fata celor cca.30 de juristi furiosi, reprezentand tot atatea asociatii civice din Capitala si din Tara, MApN nu i-a trimis pe vinovati, adica pe generalii si coloneii Directiei Generale Juridice, cei care ne calca in picioare noua, rezervistilor, toate drepturile constitutionale, incepand din 2009. I-au trimis, ca pe miei la taiere, pe cei trei colonei, frumos imbracati in uniforme stoc, din fruntea Politiei Militare. Bietii oameni au fost bombardati, ore in sir, cu intrebari si probleme de drept constitutional, sala neavand suficiente colturi in care sa poata sa dea. Li s-a explicat ca legea nu se justifica, existand OM-ul pentru functionare, in cadrul bucatariei interne, ca proiectul este politic, anticonstitutional, antinational si festeleste, in cel mai inalt grad, misiunile si imaginea Armatei. Pana la urma, facandu-li-se mila de domniile lor, specialistii prezenti le-au explicat, ca sa priceapa, ceea ce am putea rezuma in felul urmator: ”Bai, copiii durerii, noi nu va suntem adversari, nu va vrem raul, ci dimpotriva, vrem sa va protejam! Ati venit cu o varianta mult mai dura de cat aceea pusa in circulatie, care permite Politiei Militare, interceptari, urmariri penale, emiterea de mandate de aducere, arestari … ale CIVILILOR. Chiar nu va dati seama ca sunteti manipulati si ca, daca nu va revoltati, veti comite acte neconstitutionale impotriva poporului, ca veti actiona ca politie politica, in interes strain?”. Si veti actiona, am adauga noi, si impotriva propriilor interese, adica, in primul rand, impotriva sindicatelor din MAI si a SCMD, care, aparandu-va drepturile, deranjeaza, in cel mai inalt grad, Puterea!

Nu numai ca proiectul a fost respins de asociatiile civice, ci si ideea in sine, de Lege a Politiei Militare, cei prezenti solicitand, asadar, dupa 4 ore de scandal, o reintalnire, dar cu factori responsabili ai MApN, care sa anunte renuntarea la aceasta aberatie legislativa, care nu tine de democratie, ci de regimul unei dictaturi militare, in interes politic, antinational.

Fata de cele intamplate, ne pastram concluzia ca acest Guvern de repetenti trebuie trimis acasa cat mai repede, impreuna cu proprietarul sau cu tot si cu slugile din dotare, daca vrem sa traim normal, intr-o tara europeana normala, numita Romania!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

         Col.(r)dr. Mircea DOGARU

12 martie 2021,

Bucuresti

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi eu înțeleg că în baza articolului 118

    “ARMATA ESTE SUBORDONATA EXCLUSIV VOINȚEI POPORULUI..."

    că, poporul poate deja solicita arestări, amendări și judecări în tribunal militar dacă acuzele sunt la adresa

    "suveranității, a independentei și a unității statului, a integrității teritoriale a tarii și a democrației constituționale".

    Greșesc ?

    Știți ceva nenorociți care în mod repetat au atacat suveranitatea Poporului Roman sau au călcat în picioare Constituția ?!?!

    ce e nevoie ?
    petiție ajunge ? o mare adunare ? referendum ?

    RăspundețiȘtergere