Inteviu cu Maia Sandu

duminică, 4 august 2013

Grupul roman de presa si initiativa civica ne invita sa sarbatorim Ziua Limbii Romane



VOM COMUNICA DIRECT DE AICI
CU CEA MAI ÎNDEPĂRTATĂ PUBLICAȚIE ÎN LIMBA ROMÂNĂ:
‘Pagini Romanesti in Noua Zeelanda’,
 CA ȘI CU ALTELE, DE PE ALTE MERIDIANE


Revista ‘Pagini Romanesti in Noua Zeelanda’, care a ieșit pe piață cu numărul 96, întrunește semnăturile lui: Cristi Dumitrache; George Smarandescu; Irina Margareta Nistor; George Roca;  Octavian Lupu;  Stefan Doru Dancus; Adrian Irvin Rozei; Constantin C Giurescu; George Petrovai; Marin Voican Ghioroiu; George Filip;Liviu Pendefunda;  Ion Iancu Vale, Gabriela Calutiu Sonnenberg.
Prin rândurile pe care le reproducem mai jos, revista ne  anunță că numărul ei viitor va fi dedicat inițiativelor noastre de a sărbători cu cât mai mult interes cultural și dăruire patriotică ZIUA LIMBII ROMÂNE și se va afla în dialog direct cu noi pe ecranele computerelor prin programul SKYPE:

„Draga domnule Leu,Va multumesc ca ne-ati inclus si pe noi in aceasta superba desfasurare de forte. Voi incerca sa dedic mai multe pagini ale revistei viitoare evenimentului pe care il pregatiti si, desi noi ne aflam la 9 ore distanta fata de fusul orar din tara, vom fi in transmisie, alaturi de dumneavoastra si de cei care simt romaneste, chiar si numai pentru cateva minute. Ma voi gandi la cateva actiuni literarea pe care sa le promovez in revista si pe care sa le dedic actiunii din 31 august si voi reveni cu amanunte in cursul saptamanii care urmeaza.

Numai bine va dorim din indepartata Noua Zeelanda
Cristi Dumitrache
PAGINI ROMANESTI IN NOUA ZEELANDA
ROMANIAN PAGES IN NEW ZEALAND
Auckland, New Zealand

 Pentru a da cititorului imaginea a ce fel de legături multimedia ne propunem să folosim întru celebrarea pe diferite meridiane a ZILEI LIMBII ROMÂNE, reproducem mai jos propunerea trimisă de noi:

STIMAȚI PARTENERI ȘI POSIBILI PARTENERI,

Referitor la modul în care vom realiza, cu prilejul sărbătoririi ZILEI LIMBII ROMÂNE, prin programul SKIPE, apariția noastră virtuală în grup video, așa cum sunt prevăzute în broșura de îndrumare cele ce numim „EMISIUNI MULTIPLEX”, trebuie să luăm un program mai avansat decât cele gratuite (cum ar fi PREMIUM SKIPE).
Contând mult pe experiența pe care o aveți în IT și virtual, rog să ne sfătuim care ar fi softul cel mai cuprinzător, în care să fim cât mai mulți și să realizăm împreună un adevărat show-internet.  Interesul este să găsim calea cea mai bună de a comunica și a face o transmisie unitară la 31 august, conform scenariilor rezumate în broșura care se poate descărca de la adresa: (http://cartesiarte.ro/index.php?pid=118 ).
Trebuie accesat un program gen SKIPE, de bună calitate, care să ne permită să formăm un grup cât mai mare, întrunit video pe laptopuri și chiar pe ecrane mai mari, acolo unde avem posibilitatea să le afișăm.
Propunerea mea organizatorică este următoarea:
-         La orele 11 noi începem transmiterea manifestărilor de la Sfinxul de pe Platoul Bucegilor;
-         La orele 12,30 luăm legătura la București și în câteva localități din țară unde se celebrează evenimentul;
-         La orele 13, în funcție de fusul orar, începem să luăm legătura cu manifestările din străinătate de la care facem mici transmisii directeși rămânem în legătură cât mai mult cu putință, atâta vreme cât putem păstra legătura audio sau video ;
-         Cei dintre dumneavoastră care au un fus orar mai îndepărtat, intră personal în legătură din ce loc vor ei, participând cu relatări din comunitățile lor:  Unde fusul orar este înaintea noastră, ei vor relata despre evenimentele care au avut loc; unde fusul orar conduce spre mai târziu, vor relata despre ce manifestări sunt programate să aibă loc;
-         De asemenea, fiecare participant la această întîlnire virtuală în grup, poate veni cu gânduri personale, mesaje către cei din țară, versuri proprii sau citând din alții, și multe altele, la latitudinea și imaginația fiecăruia.

Ca să lărgim lista acestui parteneriat, Vă rog pe fiecare dintre Dumneavoastră să răspândiți cât mai mult cele de mai sus, la toți cei de o simțire cu noi, care credeți că ar putea aduce vreo contribuție la manifestările din 31 august, rugându-i să-mi scrie dacă doresc să ni se alăture.

Corneliu LEU



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu