Inteviu cu Maia Sandu

duminică, 18 august 2013

LA MULTI ANI, SCMD!

Cu "sula" guvernului Boc in coaste, in anul 2009, cativa militari, in frunte cu Col. (r) Mircea Dogaru, au sesizat ca cele doua armate ale Romaniei (cea activa si cea de rezerva) sunt in pericol de moarte si ca, urgent, trebuie actionat astfel incat "marea muta" sa inceapa sa vorbeasca, sa comunice romanilor ca nu mai pot sta cu mainile in san si sa asiste cum o clasa politica nevolnica si corupta duce tara spre haos si pieire.

Asa a aparut SCMD. O mana de oameni la centru, o mana de oameni in judete, vizionari si sufletisti, cu dragoste de tara si de semenii lor, au demarat o munca de durata, istovitoare uneori, pentru a construi primul sindicat al militarilor. Si au reusit, numai in doi ani de zile, sa puna pe picioare unul dintre sindicatele independente si puternice ale Romaniei, sa-l faca cunoscut si respectat de opinia publica din tara si chiar din strainatate. Si asta, in conditiile in care clasa politica aflata atunci la Putere a declansat o operatiune de amploare, de reducere la tacere a tuturor sindicatelor, inclusiv modificand legislatia in acest scop.  Rand pe rand, romanii au vazut, neputinciosi, cum sindicate mari si ONG-uri au fost reduse la tacere, in mod samavolnic. 

Numai naivii ar putea crede ca SCMD a fost "tolerat" sau "neglijat", si lasat sa se dezvolte in pace, de catre cea mai corupta putere politica de dupa 1989. Am fost bombardati din toate pozitiile, au fost organizate numeroase incercari de destabilizare sau de preluare a SCMD, dar toate acestea au esuat rand pe rand. Puterea, in frunte cu chiar seful statului roman, a ramas descumpanita: nu a mai intalnit o asa rezistenta pana acum!...

Dupa repetate lovituri, planificate si concentrate astfel incat sa fie mortale, SCMD a rezistat si rezista inca, in mod miraculos. Puterea corupta, care manevreaza oameni si institutii ale statului cu DNA/PNA, ANI, CNSAS, Curtea Constitutionala, etc., a constatat ca liderii SCMD de la centru si din teritoriu nu pot fi santajati sau manipulati. Mafia transpartinica a inteles ca SCMD nu poate fi doborat dintr-o lovitura si atunci a inceput razboiul de lunga durata, de uzura. 

Pentru ca nici un partid, in care impostura si hotia fac legea, nu va dori vreodata un SCMD puternic, dimpotriva, ii va dori pieirea.

Inchei preluand un fragment dintr-un articol al vicepresedintelui SCMD, presedinte al Filialei SCMD Timisoara, Col. (r) Radu Aromanesei:

Ca perspectivă, cred că trebuie să strângem legăturile cu toate organizaţiile de rezervişti militari, să ducem acţiuni mai susţinute de explicare a faptului că scopul nostru nu se limitează doar la aspectele pecuniare ale existenţei, cât la faptul că încălcarea unui drept legal obţinut este inadmisibil într-o societate modernă, democratică, să încercăm să atragem sprijinul acelei părţi a establishment-ului politic care are nevoie de aliaţi pentru confruntările electorale ce vor veni, concomitent cu identificarea şi sancţionarea celor care, în ciuda unor aparenţe, ne sunt de fapt ostili.
            Toate acestea însă au nevoie de perseverenţa noastră, de puterea de a rezista loviturilor şi tentaţiei abandonului.
                                     „Oricare-ar fi sfărşitul luptei,
                                       Să stai luptând , căci eşti dator.

                                       Trăiesc acei ce vreau să lupte;
                                       Iar cei fricoşi se plâng şi mor.

                                 De-i vezi murind, să-i laşi să moară,
                                  Căci moartea e menirea lor.”         
                                               (George Coşbuc-Lupta vieţii)

Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog 
d.rinciog@gmail.com

8 comentarii:

  1. LA MULTI ANI,S.C.M.D ! Numai impreuna vom reusi!

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI ANI,S.C.M.D ! Numai impreuna vom reusi !Unitatea face puterea!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani si multa sanatate doresc conducerilor centrale si locale, tuturor membrilor sindicatului.
    Daca nu era sindicatul ramaneam cu pensiile ciuntite de Boc si Basescu.
    Col (rtg.) Marcel Paraschiv

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI ANI S.C.M.D. !- ”Să stai luptând , căci eşti dator.”

    DA , BINE ZICE DOMNUL COLONEL AROMANESEI , DAR CIND LA ORADEA S-A ORGANIZAT O ACTIUNE ATIT DE FRUMOASA DIN PARTEA TUTUROR ORGANIZATIILOR MILITARE IAR a.n.c.m.r.r ISI ISUSESTE TOATE ..... IAR DL. COL.(RZ.) DOGARU , PARTICIPANT , SI FILIALA S.C.M.D. ORADEA , NU SUNT DELOC POMENITE CUM DORITI DUMNEAVOASTRA ”să strângem legăturile cu toate organizaţiile de rezervişti militari” ???

    CU DEOSEBIT RESPECT,
    Lt. Col. Dipl. Ec. (r) Tudor Alexandru-Costel – Secretar S.C.M.D. – FILIALA ORADEA

    RăspundețiȘtergere
  5. DA , BINE ZICE DOMNUL COLONEL AROMANESEI , DAR CIND LA ORADEA S-A ORGANIZAT O ACTIUNE ATIT DE FRUMOASA DIN PARTEA TUTUROR ORGANIZATIILOR MILITARE IAR a.n.c.m.r.r ISI ISUSESTE TOATE ..... IAR DL. COL.(RZ.) DOGARU , PARTICIPANT , SI FILIALA S.C.M.D. ORADEA , NU SUNT DELOC POMENITE CUM DORITI DUMNEAVOASTRA ”să strângem legăturile cu toate organizaţiile de rezervişti militari” ???

    CU DEOSEBIT RESPECT,
    Lt. Col. Dipl. Ec. (r) Tudor Alexandru-Costel – Secretar S.C.M.D. – FILIALA ORADEA

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Colonel,
    Pomeniti-le pentru ca sa le pomenim!...
    Pai de unde sa stie lumea ce se petrece la Oradea, daca dvs. nu mentionati nimic pe blog?
    Cu respect,
    Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere