Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 12 februarie 2014

MUSCA PE TAVAN



- CONTINUARE LA “LISTA NATIONALA” –

In atentia “stupid people”

Urmarind serialul “Suleyman”, am avut un cosmar, visand azi-noapte ca eram o musca pe tavanul cabinetului de lucru al Marelui Vizir Ibrahim. La care intra cu un aer serios Bali-bey, spunandu-i:

”Stapane, e mare razmerita printre raiale.
Dar ce se intampla?
Pai, toti aia care te-au sprijinit pe tine, pana acum, impotriva Padisahului si a lui Hurrem Udresi Sultan, se agita. Ca nu te-ai tinut de promisiuni, decat partial color si, ca si daca vrei sa-i imbarligi din nou, la electorale, nu prea inteleg cum, pentru ca noi mergem cu PC-isti si cu UNPR-istii pe o lista, iar Mustafa–bey, cu liberalii lui, pe alta. Si ei n-au cum sa fie cu curu’ in doua luntri. Ca au mai fost pe cale sa se inece, de cateva ori, din cauza asta. Cica, vor sa faca o “Lista Nationala” cu oameni de-ai lor, de-ai raialelor si sa cheme la vot toate breslele si cinurile, pe care noi contam ca vor sta acasa. Adica in loc de 4 milioane de slugi care ne vor permite sa impartim caimacul intre noi – Padisah si Mustafa – vor veni vreo 8 si s-ar putea sa iasa mare dracie.
Cine-i capul?
Pai, ca de obicei, akingiii, adica rezervistii pe care-i chemam la lupta din cand in cand.
Si ce vor astia?
Pai vor ca in martie sa fie promulgate “Legea pensiilor militare de stat”, “Legea rezervistului” si “Legea statut a cadrelor militare”.
Pai, atunci sa scoatem legile in luna martie, ca bulucbasii lor sa ramana fara autoritate, iar akingiii, chiar daca vin la vot, sa voteze, de bucurie, cu noi.
Da, dar ramane problema celorlalti, a raialelor care-i sustin pe akingii.
  Bun, si astia ce mai vor?
Pai, vor “Legea 951/2013” pentru grefieri, piloti, diplomati, fosti membri si fosti functionari ai Sfatului, luarea in calcul al “cosului zilnic” pentru ceilalti pensionari, printr-o noua lege mai dreapta, deblocarea “Legii recunostintei” pentru insurgenti, aplicarea hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile al Marelui Muftiu pentru profesori, Reforma in Medresele, in Justitie, in toate structurile armate ale ortalei, in sanatate, iar bogatiile pamanturilor noastre sa nu mai fie date venetienilor si genovezilor, ci sa fie exploatate de minerii nostri, pentru noi si in intresul nostru.
  Pai, sa se faca tot in martie si vom avea, alaturi de noi, in campania din aprilie - mai si in alegeri intreg “stupid people.”

Si abia pleca batranul, atat de simplu, dupa vorba, dupa port, din camera, ca eu, Marea Musca Verde, de bucurie, am zburat pe fereastra si am luat glodurile drumurilor tarii la rand, planand deasupra tuturor balegilor (ca atat au mai lasat strainii, tarii noastre), in cautarea roiurilor de muste, stragandu-le cu bucurie: “Veniti mustelor la “Lista Nationala”, ca asta este sansa sa ne obtinem drepturile si sa salvam tara! Prin ei sau prin noi insine”!

Dar, cand m-am intors la palat, sa ma interesez ce se mai intampla, am aflat, cu groaza, ca Hurrem Udresi Sultan a tras sforile si Padisahul i-ar fi luat gatul Marelui Vizir Ibrahim! Allah sa ne pazeasca, fiindca tot Padisahul trage sforile pentru Hurrem Udresi si o sa ne vaneze, de acum incolo, pe noi toti si pe viziri si pe ortale si pe ulemale si pe noi raialele, ca pe niste muste ce suntem!”

Si, de groaza, m-am trezit! Am facut temenele precum musulmanii, apoi cruci crestinesti si m-am rugat Dumnezeului nostru, al tuturor, sa-l lumineze pe Marele Vizir Ibrahim si sa-i dea viata lunga!

Col.(r) dr. Mircea DOGARU,

Presedintele SCMD

15 comentarii:

  1. nea dogarule, bate-i la cur pe tradatorii din sindicat si pe generalii lachei ai iliescului si nu-i mai primi in audiente

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va dau nota 10 daca imi spuneti cine e marele vizir ibrahim .

      Ștergere
  2. nea dogarule, bate-i la cur pe tradatorii din sindicat si pe generalii lachei ai iliescului si nu-i mai primi in audiente

    RăspundețiȘtergere
  3. Iata citeva observatii corective:

    Ibrahim ii este credincios pina la moarte lui Suleiman Sultan Han.

    Ibrahim NU este dusmanul de moarte al sultanei Hurrem ci produsul ei; el are sfetnici de taina rude de singe ale respectivei si ale sefului haremului gainilor din serai.

    Ibrahim si Suleiman Sultan Han au fost instruiti in acelasi servis bilgileri unde vin sipariş de la partnerler pe care cei doi musai sa le execute de vor sa mai stea in dregatoriile dobindite.

    Asa ca nu sint de accord cu concluzia dvs., in sensul ca ''m-am rugat Dumnezeului nostru, al tuturor, sa-l lumineze pe Marele Vizir Ibrahim si sa-i dea viata lunga!''

    Eu ma rog, chiar si marelui architect, sa dispara cit mai repede Ibrahim care A PRELUAT TOATE ''SIPARIS'' NEEXECUTATE DE SULEIMAN SULTAN HAN AJUNS E PE DROJDIE SI NU SE STIE DE-O MAI DUCE PINA LA TOAMNA !!!

    Akingiii o vor duce mai bine daca ii vor sapa pe ambii decit sa sprijine pe CEL MAI PERICULOS DINTRE EI !

    Nu va plecati urechea la colegii de servis bilgileri ai celor doi, aflati printre sfetnicii de la seraiul dvs. fiindca NU SINT SINCERI !!!

    VETI VEDEA !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iata un supliment de argumentatie: http://gandeste.org/general/cei-trei-crai-de-la-apus-basescu-%e2%80%93-ilie-sarbu-%e2%80%93-patriarhul-daniel/34692

      Ștergere
  4. Nu mar fi mai bine sa ii lasam pe toti "musulmanii" astia in "durerea" lor,sa ii bazaie pe ei "mustele",ca tot sunt niste "rahati in ploaie"?Nu au decat sa numere "bilele la rulmenti" sau "bilele lui nastase",ca la alegeri nu cred ca vor putea numara prea multe voturi.Iar noi,ca ortodoxi cu buna-credinta si prea mult bun-simt,sa ne vedem de "Lista nationala".....Si mai dai Doamne iarta-ma pe toti "pasii,vizirii,padisahii si "hurrem Udresi-le" astea de alcov.Pot sa manance cat rahat vor,ca tot este produsul lor traditional.Cu mot cu tot!

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Nu era corect ca PNL sa mearga la europarlamentare impreuna cu PSD, PC, unpr?
    2. Daca PNL merge pe propria-i mana, de ce-i deranjeaza infiintarea USD? Pentru ca unde-s multi, puterea creste?
    3. De ce-i derajeaza un viceprimministru simbolic?
    4. De ce-i deranjeaza PC?
    5.Liberalilor li s-au satisfacut toate cererile. Ce problema au cu Daniel Constantin? Oare nu sunt aliati in ACD?
    6. Nu se gandesc ca-si taie craca de sub picioare? Toti electorii "nedumeriti" ii vor parasi. Ce castig au din asta?
    7. De ce nu realizeaza (liberalii) ca punand (intentionat sau nu) umarul la spargerea USL fac un mare rau celor care i-au ales?
    Eu nu fac parte din nici un partid. La alegerile parlamentare am pus stampila pe tot ce-a fost USL (fara unpr), cu ochii inchisi,
    Poate cineva sa-mi raspunda, justificat, la aceste intrebari?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e ordinul, la fel ca atunci cind cu rocada Basescu-Stolo !!!
      Ce nu va e clar ?!
      Metropola/metropolele misca in conformitate cu interesele lor, de aia noi nu mai intelegem ce au astia sa se scarpine cind nu-I maninca si stau pe 70 %.
      Intrebarea e, in ce perspectiva geostrategica se remodeleaza guvernarea de la Bucuresti ???

      Ștergere
    2. Mai baiete cucuiete tara e la mare ananghie, peste tot dai numai de beizadele, cocalari, baroni locali, cohorte de pomanagii si milogi cu mana intinsa asteptand o pomana electorala aruncata in scarba , milioane de pensionari cu pensii de mizerie si pensii nesimtite de 30.000 lei , sclavi la patroni pe 700-800 lei in timp ce cei de la stat( e drept doar unii mai orientati si mai vocali) isi trag venituri de mii de lei, venituri uriase la agentii guvernamentale fantoma samd.Deschide ochii badie...ca o sa descizi punga....dar poate esti pungas.....

      Ștergere
  6. Nu va fie frica! Oice formatiune politica va conduce GUVERNATORUL MATRAFOX va inregistra un esec lamentabil.
    Noi trebuie sa amintim oamenilor cine le-a taiat salariile, sporurile si indemnizatiile pe fundalul cantecului "Pusca si cureaua lata".
    Mobilizati-va toate rudele, toti prietenii, toti cunoscutii indecisi, aratati-le pe cei care ne-au vrut raul, care ne-au luat pielea de pe noi iar acum, se repliaza, se revopsesc si se pregatesc sa ne ia gatul. Acum au experienta mult mai mare si s-ar putea sa ne pacaleasca pe multi dintre noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect spus, sa amintim oamenilor cine a vrut sa taie indemnizatiile alea modeste de jdemii de euroi ale celor din aga si cons de admin( dar nu a reusit), sa amintim cine avrut sa reteze pensiile alea mizere de 15000-20000-30000 lei dar bine ca n-a reusit, sa amintim cine a vrut sa taie sporul de zambet( oare bietul roman nu mai are voie nici sa zambeasca?), sa ne amintim cine a vrut sa taie sporul de taie frunze la caini ( si astfel cainii au ramas fara hrana), sa ne amintim cine a vrut sa taie sporul pentru venirea la timp la serviciu, cine a vrut sa taie ca un neom indemnizatiile celor care si-au scapat navetele cu pepsi si coniace pi chicioare si au devenit mari lovilutionari .....amintiri din copilarie....

      Ștergere
    2. Eu m-am referit la fapte concrete si nu la fabulatii.
      Va doresc o zi buna!

      Ștergere
    3. Tanti casandra, pensiile alea smecherite de 30.000 lei chiar exista in realitate nu sunt fabulatii( a spus-o si un distins senator usl ), indemnizatiile alea uriase chiar exista , sporurile de zambet, de sosire la timp la serviciu, indemnizatiile grase ale lovilutionarilor exista( spre ex. unii au 2900 lei/lunar iar unii pensionari au si ei ca mucea 800- 1000 lei dupa zeci de ani de munca). Deci nu sunt fabulatii, ele pot fi fabulatii doar pentru cei cu creierele spalate.

      Ștergere
    4. Si eu va doresc o zi si mai buna si vesti bune gen, se mareste acciza, se vinde pe daiboj oltchimul, se vinde pe te miri ce kefereul etc Sa vindem ieftin si sa cumparam scump ! Ca avem de unde, avem crestere economica!

      Ștergere
    5. Sa completam cu veniturile uriase ale celor de la asf.....sotii , fii de potentati ai vremii incadrati prin concurs....de imprejurari...cum ar vrea un mare sef de zindikat.....

      Ștergere