vineri, 23 mai 2014

Regulamentul de functionare a Consiliului National al Societatii Civile (CNSC)



CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC)

Forta a Treia - forta civica a natiunii romane!
Adresa postala  Str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, Bucuresti,  Cod 013152
Telefon  0736601020,  0736600961, 0736600973 
                        Data: 25.06.2014

Regulamentul de functionare
a Consiliului National al Societatii Civile (CNSC)


Consiliul National al Societatii Civile este o uniune de sindicate, ONG-uri si persoane fizice care urmaresc infaptuirea unor obiective de interes national cuprinse intr-un document intitulat "Platforma civica".
 
Lansat pe data de 7 octombrie 2011 de catre Sindicatul Cadrelor Militare in Rezerva (SCMD) si Fundatia FACIAS, programul in 12 puncte numit "Platforma civica", a fost adoptat de peste 130 de ONG-uri si sindicate. El reprezinta in sinteza (in plan strategic sau macro) principalele obiective ale tuturor cetatenilor Romaniei. Sindicatele, ONG-urile si cetatenii care au adoptat acest program constituie Consiliul National al Societatii Civile si isi propun sa contureze o masa compacta de vot, prin atragerea tuturor cetatenilor dezgustati de politicianism, pentru a elimina santajul politic al unor formatiuni, jocurile si aliantele politice imorale.

Consiliul National al Societatii Civile functioneaza dupa urmatoarele reguli:
  1. Aderarea la CNSC se face pe baza de solicitare scrisa (Formular 1 sau Formular 2, dupa caz). Adeziunea se expediaza prin e-mail, fax, posta, curier sau se poate depune direct la Secretariatul CNSC.
  2. Dupa primirea adeziunii, Secretariatul CNSC publica datele solicitantului pe site-ul de internet, la sectiunea "Lista membrilor CNSC".
  3. Membrii CNSC au dreptul de a propune inscrierea in "Platforma civica" a unuia sau a mai multor obiective, precum si modificarea sau eliminarea unor obiective deja inscrise, care nu mai sunt actuale sau nu mai corespund scopurilor CNSC.
  4. Initiatorul de la pct. 3 este obligat sa aduca la cunostinta propunerea sa tuturor membrilor CNSC precum si a Secretariatului CNSC.
  5. Orice propunere are termen general de analiza si dezbatere 15 zile. Dupa acest termen, Secretariatul CNSC supune la vot propunerea, expediind membrilor CNSC fisa de vot (Formular 3). In termen de 5 zile de la primirea fisei de vot, membrii CNSC trebuie sa expedieze acest document semnat si stampilat la Secretariatul CNSC.
  6. Propunerile se adopta cu majoritatea simpla a voturilor membrilor CNSC care sunt persoane juridice. Votul membrilor CNSC persoane fizice este consultativ.
  7. Atacurile in media sau actiunile contrare obiectivelor inscrise in "Platforma civica" sunt sanctionate cu suspendarea sau excluderea din CNSC. Propunerile de sanctionare pot fi facute de catre oricare membru al CNSC.
  8. Organizarea si coordonarea actiunilor CNSC se exercita prin coordonatori pe domenii de activitate si prin Secretariatul CNSC. Coordonatorii pe domenii de activitate  precum si membrii Secretariatului CNSC se desemneaza prin vot de catre membrii CNSC cu personalitate juridica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu