Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 28 noiembrie 2014

SA NU INDRAZNITI DE 1 DECEMBRIE!

SA NU INDRAZNITI DE 1 DECEMBRIE!

“SECUI” CU NUME ROMANESTI VOR BANTUSTANIZAREA
FIINDCA NU MAI STIU CE SUNT: “UNGURI” SAU …. “MAGHIARI”?


Incalcand grav articolele 1 (Al.1), 2 (Al.1), 3 (Al. 1-3), 13 si 30 (Al.7) ale Constitutiei Romaniei, principiile democratiei europene, sustinuti de antipopa ungur Laszlo Tokes, care indeamna la rebeliune armata (“obtinerea prin lupta a autonomiei”), un grup de cetateni, constituiti in “Consiliul National Secuiesc”, solicita, in cea mai buna traditie hungarista,  intr-o Europa care se viseaza unita si fara granite interioare, crearea unui bantustan”secuiesc” in interesul, nu al aproape disparutilor SECUI, ci al ….. “MAGHIARIMII”. Ce sa inteleaga bietul Consiliu European din acest talmes-balmes care amesteca SECUI, “MAGHIARI” si UNGURI, sau, mai nou, “CEANGAI”, adica termeni cu distincte conotatii etnice, istorice si politice? Ne mai vorbind de faptul ca “maghiaro” – ungaro – secuii in cauza poarta, in cele mai multe cazuri, nume care le atesta originea ….. romaneasca, gen Raduly, Coszokar, Columban etc.?

Cum de este posibil ca, intr-un stat european membru NATO si UE, un grup de fanatici, animati de anacronice visuri medievale de dominatie, sa tulbure viata unei natiuni si a continentului intreg, razvratindu-se impotriva EVIDENTEI, ISTORIEI si a CEASULUI EUROPEAN? Cuvantul cheie al explicatiei este DEZORIENTAREA. Bietii oameni, in majoritatea fosti ROMANI, care isi zic SECUI, dar care actioneaza ca UNGURI, sub numele de “MAGHIARIME”, habar nu au, in fapt, cine sunt!

Se stie ca, intre alte, multe, comori de intelepciune, inaintasii ne-au lasat mostenire expresia, grea de sensuri – “a fi mai catolic decat Papa”. Iar istoria cunoaste multe exemple de astfel de “catolici” care, avand un trecut si o apartenenta de ascuns, au excelat prin duritatea comportamentului fata de fratii si parintii pe care si i-au renegat!

Pe aceste coordonate se inscrie “maghiarimea” judetelor Covasna, Harghita si Mures careia ne-am gandit ca n-ar fi rau s-ai reamintim astazi, cand viseaza autonomii medievale in numele unor defuncti, din ce ape “a izvorat si cura”!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu