Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 6 aprilie 2015

Șantaj la Congres


După cum se știe, în perioada 3-5 Aprilie 2015, a avut loc primul Congres al Diasporei Unioniste, organizat fără reproș de platforma unionistă ”Acțiunea 2012”.
Tinerii, sub bagheta lui George Simion, au interpretat ireproșabil partitura organizării acestui eveniment de o importanță aparte în cadrul istoriei mișcării unioniste. Nu voi vorbi aici despre discuțiile și disputele constructive și mai ales despre rezultatele remarcabile ale acestui Congres. Nici nu aș fi în măsură și nici nu am dreptul s-o fac, deoarece întreg meritul aparține echipei ”Acțiunea 2012” și, ca o consecință, numai ei sunt cei îndreptățiți să prezinte acest bilanț
Au fost invitați și au răspuns cu entuziasm și patriotism, români de peste tot, tineri sau maturi, massmedia, câțiva politicieni și, cu o singura exceptie, niciun alt reprezentant parlamentar ai diasporei.
Dar cel mai grav a fost faptul ca tocmai Președinția și (Sub)Ministerul fantomă al Românilor de Pretutindeni s-au remarcat printr-o condamnabilă absență. Să fie oare aceasta o dovadă clară ca atât Președinția României cât și Guvernul României nu dau nici o ceapă degerată pe românii din diasporă, sau poate este un semn de sabotaj al ideii unioniste?
Bănuiesc că amândouă variantele sunt valabile.
Pe de o parte, deoarece odată trecute alegerile prezidențiale, votul diasporei nu mai este interesant pentru un alt ciclu de 4 ani, așa cum suntem deja obișnuiți de aleșii noștri.
Pe de altă parte, tabuul instituit de autorități pe subiectul Unirii acționează în forță, atât în mentalul politicului dâmbovițean – grav că se manifestă atât de vizibil chiar la nivelul președintelui Johannis –  cât și al instituțiilor statului.
Se merge chiar mai departe prin transmiterea unui mesaj anti-unionist, sub forma unei amenințări ”binevoitoare” la adresa Chișinăului, căruia i se atrage atenția, că în cazul Unirii, clasa politică de acolo va fi transformată într-o categorie de rangul doi.
Astfel, în plin Congres unionist s-a lansat public un șantaj direct la adresa președintelui Republicii Moldova, tocmai din partea unui senator al partidului de guvernământ, dl. Mădălin Voicu.
Iar pentru ca diversiunea să fie completă, domnul senator atinge subtil teza unicității românești pe care tocmai o pusesem în discuție (pe la minutul 7 din filmul prezentat). Domnia sa, ori n-a înțeles, ori confundă semnificațiile perorând că noi (românii) nu trebuie să ne lăudăm că suntem unici, ba din contră că trebuie să ne asumăm greșelile și să nu ne ascundem gunoiul sub preș.
Foarte interesant, dar aceeași incriminare a așa ziselor greșeli ale administrației române în Basarabia este fluturată de diversele cercuri anti-unioniste de dincolo de Prut.
Oare este o simplă coincidență, domnule senator, sau dumneavoastră oferiți muniție în mod deliberat acestor cercuri tocmai de la înălțimea de senator al României din partea partidului care este la guvernare?
Și deoarece tot suntem învățați de domnul senator Mădălin Voicu să ne asumăm greșelile, consider că partidul de guvernământ, PSD are obligația să-și exprime oficial poziția față de intervenția antiunionistă a senatorului său, tocmai în fața unui Congres unionist.
Pentru ca cititorul să poată trage singur concluziile, fără interpretarea mea, posibil greșită, postez mai jos filmul cu lucrările Congresului din ziua a doua, ziua în care a avut loc acest penibil incident creat de senatorul PSD.
Momentul în care a luat cuvântul senatorul PSD, Mădălin Voicu apare undeva pe la minutul 57-58 al filmului.
Vedere de la ziua 2-a a Congresului: clic aici.

Mircea Popescu
5 Aprilie 2015
Tel. 076-054-2833

Un comentariu:

  1. Madalin Voicu este tipul filfizonului perfect!... Un individ gaunos, care se crede tare destept si Isi da cu parerea despre cate in luna si stele, fara sa spuna nimic, in fapt.
    Ar trebui sa nu-l mai luati in seama.
    Petre Murgoci

    RăspundețiȘtergere