Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 11 iunie 2018

NOUA ACTIUNE IN JUSTITIE A SCMD




NOUA ACTIUNE IN JUSTITIE A SCMD
TMB, SECTIA A II-A, DOSAR NR. 19640/3/2018

Datele din titlu sunt ale actiunii in Justitie initiata de SCMD impotriva domnilor ministri ai Apararii, Mihnea MOTOC, Gabriel LES si Mihai FIFOR, in solidar cu Ministerul Apararii, pentru abuz de putere, discriminarea rezervistilor si neindeplinirea fisei postului prin initierea/sustinerea OUG 57/2015 si OUG 59/2017.
Reamintim tuturor celor interesati ca OUG-urile in cauza sunt condamnate la arhivare in sertarele Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor pana la emiterea, de catre ministrul Apararii, a avizului, din partea Guvernului, care va face posibila procedura votarii. Avizul nu va fi emis niciodata, respectivele OUG-uri fiind neconstitutionale.
In ceea ce priveste CCR, aceasta nu poate fi sesizata pentru neconstitutionalitate decat de: presedintele Romaniei, Avocatul Poporului, 25 de senatori sau 50 de deputati. In mod exceptional, se poate solicita avizul de constitutionalitate de catre presedintele unui complet de judecata, in cazuri punctuale, cum este acela al noii noastre actiuni in Justitie. In situatia in care CCR admite neconstitutionalitatea, insa, de neaplicarea celor doua OUG-uri, vor beneficia doar membrii SCMD, ca parte in proces.
Demersul urmareste si depistarea adevaratilor vinovati de soarta rezervistilor, penalii care si-au construit cariere, au obtinut grade, premii, prime si pensii prin recurgere la autostabilirea de sporuri pe spinarea noastra, a rezervistilor. Penali identificabili in Directiile General Juridica si Financiara ale MApN, pentru care noi, rezervistii, constituim o masa sacrificabila.
Ne bucura faptul ca suntem imitati astazi, noi, membrii SCMD, de tot mai multi camarazi care s-au dezis de actiunile si obiectivele noastre in ultimii ani, pacaliti de declaratiile manipulatoare si de promisiunile celor vinovati.
Le atragem atentia, insa, ca, atunci cand preiau modele SCMD trebuie sa incerce sa le inteleaga in intimitatea resorturilor juridice si a obiectivelor vizate!
Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu