Sa nu uitam!

vineri, 8 iunie 2018

SCMD SI CENTENARUL MARII UNIRI
SCMD SI CENTENARUL MARII UNIRI
“Mihai Viteazul in cetate” la …. Ramnicu Valcea
-         7 iunie 2018 –
Comunicat de presa

In conditiile in care Puterea si Opozitia se bat pentru ciolan si, la jumatatea anului, nu au facut nimic pentru Centenarul Unirii, in timp ce guvernul ungar a alocat 30.000.000 de euro pentru contracarare prin Programul “Trianon”, SCMD a demarat propriile actiuni vizand evenimentul.
Reamintim ca, responsabili din partea SCMD si CNSC ai programului, sunt dl. vicepresedinte interimar, col.(r) Adrian DEAC, presedinte al Filialei 2 Targu Mures si vicepresedintele aceleiasi filiale, lt.col.(r) Petre Runcan, ultimul comandant al aeroportului strategic de la Targu Mures, de mare importanta pentru aliatul american, aeroport inchis prin fals si uz de fals de autoritatile locale, pentru a fi inlocuit, cu sponsorizarea unui guvern vecin, de doua aeroporturi private, de alta limba decat cea oficiala a tarii (La solicitarea noastra de ancheta, DNA ne-a raspuns ca faptele se confirma dar … s-au prescris, desi tradarea nu se prescrie niciodata.). Acestia au organizat, in cooperare cu Filiala 1 Ramnicu Valcea, presedinte – col.(r) Dumitru COPCEANU, prima actiune din Program, joi - 7 iunie a.c., la orele 17.00, ca seara cultural-stiintifica, la Ramnicu Valcea, sub genericul “Unitatea de neam la romani”. Reprezentantii SCMD au cooptat in comitetul de organizare Filiala judeteana “Matei Basarab” Valcea a Asociatiei Nationale Cultul Eroilor, al carui presedinte, dl. Eugen Petrescu, a indeplinit rolul de moderator, Centrul de cercetari istorice “Pr. Dumitru Balasa” Ramnicu. Valcea, Biblioteca Judeteana “Antim Ivireanul” (director Remus Grigorescu) care a pus la dispozitie spatiul expozitional si sala de conferinte, Filiala Mures a Ligii Scriitorilor Romani (dl.col.(r) Gheorghe Banescu–Musceleanu) si Arhiepiscopia Ramnicului (I.P.S. Varsanufie, arhiepiscopul Ramnicului). La buna desfaurare a lucrarilor au mai colaborat cu participanti, expuneri si cuvinte de salut, Institutia prefectului Valcea (prefect FlorianMarin), Consiliul Judetean Valcea (dl. vicepresedinte Adrian BUSU- participant), Universitatea din Craiova, Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD si Aparare CBRN “Panait Donici” si Forumul Cultural al Ramnicului.
Programul, desfasurat in prezenta unui numeros public civil, militar si clerical, a cuprins:
      I.            Simpozionul National de Istorie “Treptele Marii Uniri”, cu 10 comunicari stiintifice sustinute de istorici si scriitori,  SCMD fiind reprezentat de presedintele acestuia si dl. vicepresinte Valeriu Pricina. Comunicarile, stranse in volum de presedintele Filialei I Valcea, vor fi editate la Tg. Mures, prin grija Filialei 2 Mures, urmand a fi difuzate de SCMD unor scoli de limba romana din tara si din strainatate.
  II.             Lansarea albumului istoric “Demers pentru adevar” (autor col.(r) Gheorghe Banescu-Musceleanu), prin grija Filialei 2 Targu Mures a SCMD.
III.            O expozitie de grafica pe tema arhitectonicii medievale romanesti dedicata cetatilor, manastirilor si bisericilor celebre din spatiul romanesc, apartinand artistului plastic din Tg. Mures, Horia Remus Epure.
IV.            Expozitia filatelica “Cele trei uniri in filatelie”, organizata de mr.(r) Dan PISAU, vicepresedinte al Filialei 2 Targu Mures.
Organizatorii au solicitat participantilor sa achizitoneze albumul istoric si lucrarile de grafica spre a le dona unor scoli romanesti din judet. din tara si Diaspora. Ca indemn, prin hotararea Biroului Operativ Central, SCMD a achizitionat albume si tablouri in valoare de 4000 lei, spre a fi donate, prin filiale, cabinetelor de istorie ale unor scoli din Valcea, Mures, Bucuresti, Chisinau, Orhei si Cahul.
Au fost prezenti numerosi jurnalisti din media locala, nationala si din Diaspora, iar reprezentantii “Statului Paralel” au fotografiat, consemnat si raportat totul, speram, fara distorsionari.
Considerand aceasta prima actiune un succes, transmitem, inca o data, felicitari domnilor Dumitru Copaceanu, Adrian Deac si Eugen Petrescu, exprimandu-ne convingerea ca, din acest moment, Filiala 1 Ramnicu Valcea a SCMD va deveni un reper al afirmarii culturale romanesti din judetul Valcea si al actiunii romanilor liberi de prejudecati politice pentru dreptate sociala si nationala.
Totodata, prin participare, cei prezenti au inteles ca “Societatea civila” inseamna, in sfarsit si la noi, acea parte a societatii care, prin Constitutie, nu poate face politica – sindicatele, structurile militare si Biserica, adica ultimii stalpi de rezistenta ai unui stat si ai unei natiuni libere.
Urmatoarea manifestare din Program va fi “Mihai Viteazul in cetate” la ….. Cluj Napoca, marti 12 iunie a.c., orele 17.00, in Sala Memorandumului a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu