Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 11 iulie 2018

Se intampla in anul Centenarului - ACTIUNI IREDENTISTE

Se intampla in anul Centenarului,
An al definitivarii distrugerii structurilor militare
prin legile „LOV” (VII)

ACTIUNI IREDENTISTE


A atins apogeul actiunea declansata in 1990, de Laszlo Tokes, de transformare a unor proprietati ale statului roman, indolent pana la tradare in ceea ce priveste intabularea proprietatilor preluate de la Coroana Habsburgica, in 1918 si de la diversi criminali de razboi unguri si sasi, ulterior, in proprietati ale unor falsi revendicatori, fie persoane fizice, fie biserici, fie inventii aberante de tipul „Status-ul romano-catolic” etc. Imaginatia lor si tenacitatea transformarii masluirii in adevar istoric, nu au limite! Spre exemplu, in conditiile in care Biserica Romano-Catolica nu a avut proprietati in Transilvania, iar Justitia s-a pronuntat, iredentistii au pus mana pe inca o cladire romaneasca, pentru infiintarea Liceului Unguresc si Catolic „Francisc Rakoczi al II-lea” la Targu Mures.
Cum de a fost posibil? Prin alaturarea ministrului Educatiei Nationale colegilor sai din guvern, aflati, deja, pe lista Marii Tradari Nationale. Practic, s-a obtinut, in conditiile in care sistemul militar al tarii este destructurat prin ordonante de urgenta, OUG nr.48/18.06.2018, care restabileste conditiile infiintarii unitatilor de invatamant atipice in Romania. Sapte zile mai tarziu, Ministerul Educatiei Nationale a emis catre ISJ Mures, sub semnatura directorului Szepesi Alexandru si a inspectorului Vartic Mayla Iuliana, ordinul de infiintare a noii unitati „de invatamant romano-catolic, cu predare in limba maghiara, de sine statatoare, cu personalitate juridica proprie”, pe strada Mihai Viteazul nr.15-17, in Municipiul Targu Mures, din care amintirea lui Mihai si elevii romani au fost alungati.
Va prezentam, alaturat, documentul scanat.
Pe data de 4 iulie a.c., la ora 9.22 A.M., deputatul UDMR Jozsef Kulcsar-Terza, in realitate presedinte al filialei Covasna a Partidului Civic Maghiar (PCM), a trimis o scrisoare ambasadelor SUA, Rusiei, Marii Britanii, Frantei, Germaniei si Italiei, plangandu-se de respingerea proiectului de lege privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc si solicitandu-le sprijinul in acest sens. Citam: “Sunt conştient de faptul că nici elita politică românească, nici opinia publică din România nu este pregătită să discute această chestiune în cadrul unei dezbateri bazate pe argumente – iar asta, din cauza unui lung şir de dezinformări care au servit respingerii oricărei forme de autonomie şi a fricii insuflate de aceste dezinformări. De aceea vă cer să sprijiniţi, prin mijloace diplomatice, iniţierea unui dialog constructiv, astfel încât iniţiativa noastră, care exprimă voinţa legitimă a unei comunităţi,să schimbe această atitudine de refuz”. József Kulcsár-Terza a mai declarat pentru agenţia ungară de presă MTI, că, pentru a păstra subiectul în centrul atenţiei şi pentru a creşte gradul de conştientizare asupra dorinţei comunităţii maghiare din Secuime, este necesară ca partidele maghiare să încerce din nou, cel târziu anul viitor, obţinerea unei decizii favorabile din partea Parlamentului României. Deputatul a mai propus ca, începând din vara aceasta, să aibă loc negocieri între partidele maghiare, Consiliul Naţional Secuiesc şi Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, în legătură cu strategia obţinerii autonomiei.
Pe data de 7 iulie a.c., la ora 18.00, Viktor ORBAN a aterizat, adica a descalecat ca Voda prin loboda, in zisul Tinut Secuiesc. Doua ore si jumatate mai tarziu, Toth Valentin (purtatorul de cuvant al HVIM) a declansat seria de actiuni menite sa duca la eliberarea celor doi teroristi Beke Istvan si  Szocs Zoltan, condamnati pentru incercarea de aruncare in aer a militarilor si manifestantilor romani, in urma cu doi ani, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Imediat au intervenit, in calitate de complici post-factum la terorism, urmatorii indivizi, a caror anchetare o solicitam structurilor de specialitate romanesti:
1.      Dr. Gaudi Nagy Tamas (fost deputat FiIDESZ) care a declarat la Budapesta: „Este o provocare  ceea ce se intâmplă cu cazul acesta, prin cei doi condamnați puterea vrea să suprime şi să intimideze atât secuimea cât  şi maghiarii din Ardeal. Statul vrea să se  legitimeze pentru a  monitoriza HVIM. Cu acest caz rezistența va fi mărită mai mult. Comunitatea română şi ei au observat că este o suprimare din partea statului cazul. Dorim ca prin org. civile şi guvernul ungar să fie  eliberați. PÂNĂ VOR FI ELIBERAȚI, NOI DORIM SĂ SE OBȚINĂ AUTONOMIA.”;
2.      Semjen Zsolt, vicepresedintele Ungariei, care a cerut explicatii Guvernului roman, afirmand cu impertinenta: Avem discutii cu Ministerul de Externe al României. Statul ungar nu va lăsa pe cei doi cu cetățenie maghiară. Vom depune solicitare la instituția  pentru drepturile omului ca România să fie trasă la răspundere.Nu sunt indicii ca să fie condamnati. Conform dreptului international sunt deținuți politici. Statul român nu își respectă nici procedurile juridice. Cazul este în atenția Parlamentului European.
Statul român în loc de astfel de dosare ar trebui să asigure drepturile comunității. Şi-a incălcat multe tratate asumate de el.”;
     3. Izsak Balazs, presedintele asa-zisului Consiliu National Secuiesc (CNS), care, uitand de cei doi teroristi, a precizat clar obiectivul: „Să fim solidari ,să proclamăm autonomia ca şi lupta pentru autonomie, CNS-ul şi toată Ungaria este inglobata în dosar. Statul nu e capabil să construiască căi ferate iar in comunități bagă ura. Ce putere e asta? Sunt lucruri ale serviciilor. Ei fac totul.”
     4. Sorban Ors (EMI), care a proclamat: „Trebuie să ne unim forțele prin toate organizațiile civile să nu ne lăsăm suprimați. Libertate pentru cei doi!”
Concluzionand, Jozsef Kulcsar-Terza a declarat: „Vasile Goldiş, acum 100 ani, a spus că  vrea Ardealul dar fără maghiari. Transmitem lui oriunde ar fi că Ardealul va exista cu maghiari şi secui. Am ințeles că joi, săptămâna viitoare va fi  miting din nou. Libertate celor doi!”
A doua zi,  in data de 08.07.2018 membrii formaţiunilor politice maghiare, (din partea PCM - Kulcsar Terza Jozsef, PPMT -Balint Zsozsef, CNMT - Sandor Krisztina și UDMR - Gruman Robert) au ținut o conferință de presă prin care au anunțat organizarea unui protest împotriva sentinței de condamnare al lui  Beke I. și Szocs Z. la terorism. Protestul urmează să se desfășoare în data de 12.07.2018 începând cu ora 18:00 în Tg. Secuiesc, PCM fiind angrenat în organizare. Reprezentanţii formaţiunilor politice au făcut apel către reprezentanţii bisericilor maghiare şi conducerea instituţiilor de invăţămănt să mobilizeze cetăţenii. A fost anunţată prezenţa la protest al Europarlamentarului Tokes Laszlo şi a preşedintelui PCM Biro Zsolt. Se preconizează participarea a peste 1000 de persoane.
Drept care, ne intrebam: Ce pazesc minunatii sefi politici ai si mai minunatelor noastre servicii de informatii si contrainformatii? Dar minunatii procurori din institutia stalinista, inventata de cel mai stalinist procuror al Romaniei ceausiste, care, astazi, porcaieste Romania in Consiliul Europei si-l protejeaza pe Guru Bivolaru? Blocheaza, in continuare, cu succes, construirea Autostrazii Transilvania si-i vaneaza pe patriotii romani? Halal Centenar! Halal aniversare! Halal clasa politica!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu