Inteviu cu Maia Sandu

marți, 14 mai 2019

ACTIVITATI SCMD DEDICATE ZILEI DE 9 MAI



ACTIVITATI SCMD DEDICATE ZILEI DE 9 MAI
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Pentru SCMD, ziua de 9 Mai a avut anul acesta urmatoarele semnificatii:
1.     Proclamarea independentei de stat a Romaniei, la 9 Mai 1877. Minciuna cu 10 mai tine de servilismul si imbecilismul politic. 10 mai este doar Ziua dinastiei straine, ziua venirii ca domnitor al Romaniei a lui Carol I. Ziua regalitatii, adica a abandonarii prin tradare, de catre Carol I, a Banatului, Transilvaniei, Crisanei, Maramuresului, Bucovinei, contra titlului regal, este 17 mai.
2.     Ziua infrangerii de catre civilizatia umana a dementei naziste, adica a parintilor Angelei Merkel, la 9 Mai 1945.
3.     Ziua proclamarii, la 9 mai 1950, prin declaratia Schuman, a ideii europene, ca Europa a egalilor, in patru etape (CECA, UEO, UE, EUE) impotriva aliantei americano-ruse, sub dictonul “Go home, Yanks!”.
4.     Ziua in care, la 9 mai 2019, Viktor Orban a taiat panglica Academiei de hochei de la Carta (Harghita), dupa ce pe 8 mai taiase panglica fabricii de furaje de la Sanpaul (Mures). Dl. Orban nu este catolic, deci nu poate participa, spre deosebire de dl. Ader, presedintele Ungariei, la rebeliunea din 2 iunie a.c., de la Sumuleu Ciuc, ocazionata de vizita programata a Papei Francisc I pentru proclamarea autonomiei Transilvaniei si a independentei Tinutului Secuiesc, sub lozinca “Jos Trianonul!”.
Luand in considerare cele de mai sus, o delegatie a conducerii SCMD, formata din presedintele SCMD, vicepresedintii SCMD, dna. Caloian Monica, dl. Adrian DEAC si un reprezentant al Secretariatului General al SCMD, au convocat pe data de 8 mai a.c., Adunarea generala a Filialelor 1 si 2 Targu Mures, intre orele 15.00 – 17.00, la sediul Asociatiei “Avram Iancu”. Dupa dezbaterea problemelor legate de legislatia impotriva rezervistilor si a pensionarilor in general, in ceea ce priveste drepturile lor legitime, a fost anuntata si s-a desfasurat, cu sprijinul aceleiasi asociatii partenere si al altor ONG-uri ale romanilor din judet, lansarea cartii “Intre Alba Iulia si Trianon. Ungaria tuturor cauzelor si razboaiele de succesiune (1918 – 1920)”, dedicata vizitei Papei Francisc I, in cadrul “Programului Centenar al SCMD / CNSC”.
Evenimentul a fost mediatizat cu 2 zile inainte si onorat cum se cuvine de extremistii unguri, atat bastinasi cat si veniti de la Budapesta. Le-am transmis deja multumiri, pentru ca sunt singurii care acorda, prin fapte, SCMD/CNSC importanta si consideratia cuvenite. Universitatea “Sapientia”, oficial privata si religioasa, ceruse aprobarea primariei complice sa onoreze Ziua Europei cu un mars zgomotos, prin centrul orasului, pe data de 9 mai.a.c. Afland de evenimentul nostru, din media, au modificat Ziua Europei si au devansat cu o zi manifestatia, au modificat si traseul si ora, onorandu-ne cu prezenta.
Aducem multumiri Noii Drepte, pentru ca a inteles sa nu-si manifeste zgomotos “afectiunea” cu aceasta ocazie.
Pe data de 9 Mai a.c., intre orele 16.00 - 17.00, conducerea SCMD a avut la Cluj-Napoca o discutie pe temele specific rezervistilor, cu membrii Filialei 1 Cluj–Napoca si alti rezervisti, iar de la ora 17.00, in prezenta invitatilor provenind din toate structurile societatii civile si media, a lansat cartea “Intre Alba Iulia si Trianon. Ungaria tuturor cauzelor si razboaiele de succesiune (1918 – 1920)”.
Ca si la Targu Mures, un numar mare de exemplare a fost donat bibliotecilor (municipale, judetene, universitare si liceale).
In seara aceleiasi zile, la orele 19.00, a avut loc, la Campia Turzii, Adunarea generala de reorganizare a Filialei 1Campia Turzii, care cuprinde atat membri vechi ai SCMD, cat si, mai ales, proaspeti rezervisti din toate structurile, loviti prin OUG 59/2017, initiata de LOV si pe care noi o numim a “Marii Tradari Nationale”.
Felicitam noua conducere a Filialei 1 SCMD Campia Turzii, formata din: Lt.col.(r) Ionel ISAC-TUDORACHE – presedinte, Col.(r) Dumitru ULEI-CRISAN – vicepresedinte si Mr.(r) George MOLDOVAN – secretar!
Pentru strangerea legaturilor cu societatea civila din localitate, B.O. al filialei a avut deja initiativa donarii a 24 de exemplare carte liceelor romanesti, pentru premierea de catre acestea a absolventilor, la serbarea de sfarsit de an.
Uram succes noii conduceri a filialei cat si noii conduceri a Filialei SCMD Sector 6 Bucuresti, reconstituita ieri, 13 mai, care va sprijini maine, 15 mai, pichetarea de la sediul Reprezentantei Comisiei Europene din Bucuresti.
In mod deosebit, insa, uram succes domnului col.(r) Ion COCA, presedintele Filialei 1 SCMD Suceava si membrilor acestei filiale, la discutiile cu noul ministru al Muncii, dl. Marius BUDAI, aflat in campanie electorala prin tara, discutii programate pentru joi, 16 mai a.c.

HONOR ET PATRIA! VAE VICTIS!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu