Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 15 mai 2019

Scrisoare deschisa ministrului Apararii Nationale




IMBECILISM POLITIC SAU TRADARE?
O JIGNIRE FARA PRECEDENT ADUSA ARMATEI NATIONALE,
 LA ORADEA

-         SCRISOARE DESCHISA MINISTRULUI APARARII NATIONALE –
DOMNUL GABRIEL BENIAMIN LES


Domnule ministru,
Sindicatul Cadrelor Militare Dispoibilizate (SCMD) v-a dat in judecata, in solidar cu MApN, nu ca persoana, ci ca temporar ordonator de credit si coordonator al Sistemului deAparare Ordine Publica si Siguranta Nationala, sistem incaput din epoca Basescu pe maini corupte si minti ticalosite care refuza, sistematic, sa aplice deciziile obligatorii ale CCR si ICCJ privind identitatea de tratament juridic dintre magistratii pensionari si rezervisti.
De data aceasta, ne adresam dvs. personal, in calitate de ministru al Apararii Nationale, solicitandu-va sa onorati aceasta functie printr-o interventie directa la nivel guvernamental si nu numai intr-un caz de o gravitate exceptionala care aduce prejudicii demnitatii si onoarei militare.
In anul 1994 a fost dezvelit, in centrul Municipiului Oradea, Monumentul lui Mihai Viteazul, opera sculptorilor Alexandru Ghiorghita si Georgeta Caragiu. Initiativa a apartinut Asociatiei Culturale “Mihai Viteazul”, a rezervistilor din judetul Bihor, opera fiind platita printr-o contributie lunara de pana la 7% din venit, timp de 6 ani, a cadrelor militare si personalului civil din 13 unitati militare apartinand Diviziei 11 Mecanizata.
Avand toate aprobarile necesare la nivel national si local, monumentul nu a fost niciodata predat primariei prin proces verbal, ceea ce inseamna ca primaria nu are, juridic, dreptul de a-i decide soarta.
Din 2008, de cand a ajuns primar, domnul Ilie Bolojan, secondat de viceprimarul Florin Birta, si-a facut un tel suprem in viata din demolarea Monumentului Mihai Viteazul, fapt realizat, ilegal, in urma cu doua zile, in dispretul Armatei si al adevaratilor proprietari. Astazi rezervisti, acestia au iesit in strada in frunte cu initiatorii proiectului, dl.gl. (r) Mihai Corneliu Lungu si dl. col. (r) dr. Constantin Mosincat, presedintele, respectiv secretarul Asociatiei Culturale “Mihai Viteazul”.
Initial, pretextul a fost ca Mihai Viteazul nu are nicio legatura cu Oradea. Replica i-am dat-o ca istoric, in urma cu patru ani, la manifestatia din fata monumentului: “In iarna 1600/1601, cand trupele de invazie germano-polone aproape distrusesera Romania lui Mihai Viteazul si visul de Unire al romanilor, acestea au subzistat, miraculos, prin garnizoana romaneasca a Oradei, care a rezistat.”. Deci, Oradea a constituit baza renasterii Romaniei pana la Guruslau.
Astazi, domnul primar a demolat monumentul sub pretextul ca inaintea lui a fost acolo o statuie a Regelui Ferdinand, pe care propaganda imbecila l-a folosit pentru imaginea lui Iohannis. Istoric vorbind, Ferdinand, numit de militari “Betivul, Chibitul, Mos Teaca” etc. si de Regina Maria, adevarata fauritoare a Marii Uniri, “Sclavul” este cel care, in noaptea intrarii Romaniei in Razboiul Intregirii (14/27 august 1916), a plans in bratele valetului Neumann, disperat ca atacam adevarata lui patrie, Germania. Si aceasta dupa ce a sarjat cu cavaleria si a tras cu tunurile in tinerimea romana care ceruse intrarea in razboi pentru eliberarea Ardealului. Argumentul cu anterioritatea statuii nu tine, pentru ca Ferdinand are, deja, un monument in piata. Si pentru ca acest argument a fost sustinut cu entuziasm de catre UDMR! De ce? Fiindca atunci cand, din slugarnicie fata de simbolul unei cauze pierdute, Bolojan va incerca sa ridice o alta statuie a lui Ferdinand, UDMR va veni cu dovezile ca inaintea lui Ferdinand, acolo a fost o statuie a Regelui Ladislau I cel Sfant (1077-1095) al Ungariei. Deci vor invoca acelasi pretext pentru a solicita, in locul lui Ferdinand, statuia “Sfantului Ladislau”. Nu conteaza faptul ca numitul rege a fost româno-cuman, deci tot atat de ungur cat este si domnul Bolojan. Conteaza impresia, mai ales in contextul venirii programate a Papei Francisc I in Romania, la invitatia episcopului ungur si catolic de Alba Iulia, moment pentru care secesionistii se pregatesc de doi ani, sa proclame pe 2 iunie a.c., la Sumuleu Ciuc, autonomia Transilvaniei si, eventual, independenta asa-zisului “Tinut Secuiesc”.
Fata de cele raportate, va transmitem rugamintea de a va uita simpatiile pentru Alianta de Vest (in realitate o alianta a primarilor penticostali) si de a va indeplini obligatia ce decurge din calitatea de ministru al Apararii Nationale, intervenind hotarat in Guvern sau in Justitie pentru apararea onoarei, demnitatii si drepturilor de proprietate ale Ostirii romane.
Reamintindu-va ca pe 17 mai ne vom reintalnim in tribunal ca adversari,

Am onoarea sa va salut,

         Col.(r) dr. Mircea DOGARU,
         Presedintele SCMD



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu