Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

marți, 26 ianuarie 2021

Despre protestele din 24 Ianuarie

 

CONCLUZII

PRIVIND EXPERIMENTUL DIN 24 IANUARIE 2021

-         In atentia tuturor membrilor SCMD si CNSC –

 

SCOPUL

Manifestatiile din 24 ianuarie a.c., din Capitala si din Tara, au constituit raspunsul sindicatelor, patronatelor si ONG-urilor civile si militare ale pensionarilor, la decizia “Guvernului meu” de a arunca, in beneficiul capitalului multinational, actuala criza, exclusiv pe umerii salariatilor, pensionarilor si investitorilor romani, prin OUG 226/2020, data hoteste, neconstitutional, in ajun de An Nou.

Guvernul prevede inghetarea, deocamdata, a salariilor si pensiilor, neacordarea ajutoarelor promise si, in perspectiva imediata, taieri de venituri prin introducerea impozitului progresiv, anularea unor indemnizatii, sporuri sau pensii. O noua lege a pensiilor pentru civili va inchide discutia despre marirea punctului de pensie, pe viitor, in conditiile unei inflatii galopante, pensionarii urmand sa primeasca, o data la cativa ani, nu inflatia, nu rata inflatiei, ci o parte din aceasta din urma, daca nu depaseste 2%. La fel si rezervistii, fata de care MApN trage de timp, pana la aparitia unei noi legi, care le va modifica statutul prin eliminarea rezervei.

ORGANIZAREA

Prin tratative cu Primaria Generala si fortele de ordine, responsabilitatea asupra manifestatiilor si-au asumat-o, exclusiv, subsemnatul, pentru SCMD si CNSC, dl. Rodrigo Gabriel-Maxim, presedinte FSTFR, pentru CSN Meridian si dr. Denisa Popovici, presedintele USS-CFR, pentru ANSF, autorizatia fiind emisa pentru SCMD si FSTFR.

In conditiile in care hotararile de guvern si ordinele ministrilor de Interne, absolut neconstitutionale, limiteaza drepturile civile, inclusiv dreptul la greva de tip polonez si manifestatiile cu mai mult de 100 de persoane, noi am conceput un proiect de riposta, vizand organizarea, in ziua de 24 Ianuarie, intre 11.00-13.00, a zeci de proteste, concomitant, in Capitala si in Tara. In Bucuresti au fost prevazute 20 de pichete, iclusiv in fata ambasadelor marilor puteri, in ideea ca am depasit momentul discutiilor inutile cu slugile si dorim sa negociem, direct, cu autopromovatii stapani ai Romaniei, carora sa le reprosam neaplicarea, in Romania, a legislatiei europene si a prevederilor Tratatului de aderare a Romaniei la NATO.

SCMD/CNSC si-a asumat responsabilitatea pe 10 pichete, cel de la Ministerul de Finante, fiind asigurat in comun cu FSTPR si avand, din partea noastra ca reprezentant, UNIPOL-ul, cu dl. Marius Idita, presedinte. La MAI, a actionat SNAP, presedinte Iulian Surugiu, SCMD trimitand acolo, membrii sai proveniti din MAI. La MApN, pichetul SCMD a fost asigurat de dl. vicepresedinte, col.(r) Florea Cristescu si filialele sectoarelor 1-5. La Reprezentanta Comisiei Europene, a actionat presedintele SLAPB, dl. Gigel Andrabulea, sustinut de un detasament de la SUS CFR Calatori. La SRI, responsabil a fost dl. col.(r) Sandu Sorinel, presedintele Filialei 2 Alexandria, cu membrii Filialelor 1 si 2 Alexandria. La Ambasada SUA, responsabilitatea a avut-o Filiala Sector 6 SCMD, presedinte dl. plt.adj.(r) Teodor Laurentiu Dimitriu, sustinuta de fostii luptatori BAOLP. La Ambasada Federatiei Ruse, responsabilitatea au avut-o col.(r) Anatol Munteanu, vicepresedinte SCMD si d-nii. col.(r) Constantin Mihai, presedintele Filialei 1 Ramnicu Sarat si dl.col.(r) Dumitru Copaceanu, presedintele Filialei 1 Ramnicu Valcea. La Ambasada Chinei, pichetarea a fost asigurata de FRDD, afiliata Comisiei de la Venetia, preseinte dl. Dan Hazaparu. De Ambasada Frantei au raspuns dl. vicepresedinte, cdor.(r) Ilie Truta cu membrii SCMD din filialele 1 Constanta si 2 Mangalia si dl.col.(r) Aurel Vlad, presedintele Filalei 1 Buzau, sprijiniti de Filiala Constanta SNPPC, presedinte dl. Vasile Zelca.

La Ambasada Marii Britanii, pichetul a fost asigurat de dl. col.(r) Danut Nistor si dl.col.(r) Ilie Marin Alexandru, presedinti filialelor 2 Craiova, respectiv 1 Giurgiu. La Ambasada Germaniei am raspuns direct, impreuna cu domnii col.(r) Vasile Munteanu, presedintele Filialei 1 Targu Jiu, dl. Cornel Riegler, presedintele Sindicatului Tinerilor Profesori si dl. Miron Manega din partea UZPR. Au mai venit, in sprijin, domnii Mihai Curecheriu, patron si Gheorghe Diaconu, inginer la FF Est Construct, presedintii celor doua sindicate ale revolutionarilor (Forta Romania si SRR-Decembrie’89), d-nii. Valentin Margineanu si Teodor Draghici si presedintele Filialei 1 Slobozia, dl. lt.col.(r) Iulian Antonie.

Am avut in rezerva, membri ai filialelor SCMD din Bucuresti, de la FSTFR si revolutionari, pentru situatia in care, asa cum era de prevazut, parte din cei anuntati la toate cele 20 de pichete, sub amenintare, la presiuni sau la promisiunile autoritatilor ar fi “defectat”. Ceea ce s-a si intamplat cu grupurile federatiilor pensionarilor civili, membri CNSC, care au fost pacaliti, inca o data de ministrul Muncii si nu au mai aparut la Guvern, la Ministerul Muncii si la Ministerul de Finante sau cu veteranii de la OMVTR, care nu au mai aparut la Ambasada SUA.

Tot preventiv, motivatia protestatarilor, solicitarile si solutiile propuse au fost trimise din timp, cu o sapatamana inainte si cu confirmare de primire, celor vizati.

DESFASURAREA

 Pregatita ca operatiune militara la vedere, actiunea s-a derulat, concomitent la toate obiectivele prevazute, intre orele 11.00-13.00, asa cum s-a stability, si in Capitala si in Tara (Evidentiem in mod deosebit protestul organizat de vicepresedintele SCMD, col.(r) Adrian Deac, la Targu Mures, cu sprijinul Asociatiei “Avram Iancu”, al asociatiilor politistilor si jandarmilor in rezerva si al Noii Drepte). Cu o singura exceptie - disfunctia aparuta la Palatul Cotroceni!

In urma cu 10 zile, in cadrul discutiilor de la Parlament pe problema pensiilor militare de stat, SCMD  a lansat tuturor “structurilor asociative” invitatia de participare. Am fost contactati doar de membrii LAPDM, cu rugamintea sa luam legatura cu dl. gl.(r) Nicolae Gropan, pe care l-am indrumat, initial, sa se alature col.(r) Florea Cristescu si grupului SCMD de la Marriott. Tinanad cont, insa, de mantalul rezervistilor din MApN, pentru care valoarea individuala se rezuma la grad si de faptul ca cei de la CSN Meridian, prevazuti pentru Cotroceni, erau muncitori neplatiti de luni de zile, care amenintau sa vina cu buldozerele, am solicitat, cu acordul dlui.gl.(r) Gropan, preluarea de catre SCMD a pichetarii de la Cotroceni, pentru LAPDM. Am facut toate formele necesare, anuntand jandarmilor noul responsabil, SCMD si FSTFR asumandu-si raspunderea, pentru LAPDM, in baza autorizatiei obtinute.

Pe 24, la orele 9.00, am fost alertati, insa, de jandarmi, ca un grup de persoane, care se pretend rezervisti, manifesta, langa MApN, in fata bisericii. Si nu la punctul stabilit – trotuarul dinspre Marriott! Incercarile SCMD de a convinge LAPDM sa respecte protocolul si sa se deplaseze la Cotroceni, unde era asteptat de responsabilii prezidentiali pentru aparare, anuntati de noi, in prealabil, au esuat. Drept urmare, orice amenda se va emite pentru tulburarea linistii publice sau incalcarea legislatiei anti-Covid, va fi dirijata spre LAPDM. In ceea ce ne priveste, constatam, inca o data, ca “fudulia distruge Romania”. Pe viitor ne vom baza numai pe membrii SCMD si afiliatii la CNSC, toti civilii dovedind, in aceste imprejurari, o disciplna militara mai autentica decat a rezervistilor din anumite ONG-uri. Si pentru ca tot veni vorba, va atragem atentia ca discutiile purtate de unii pe la Comisiile de munca, ce isi vor incepe ctivitatea abia pe 1 februarie, despre PLx 221/2020, sunt discutii despre mortul de la groapa. Respectivul PLx, in care au intrat amendamentele depuse de parlamentarii care sustineau SCMD, la sfatul unui judecator de la CCR, nu a fost decat capcana intinsa opozantilor. Guvernul a dat aviz negativ, initiatorul, dl. Mocioalca l-a retras si l-a inmormantat defintiv, dar, asa cum recunostea, la intrunirea de la Parlament, dl. secretar de stat, Balu, s-au trezit cu niste amendamente la PLx119/2020, care lasau din proiectul lui Les “numai titlul”, insemnand revenirea completa la Legea 223/2015, asa cum a fost promulgata. Acestea sunt amendamentele SCMD, sprijinite, si in Senat si in Camera Deputatilor, de parlamentarii care au inteles jocul murdar al juristilor si finantistilor MApN, dezalantuit cu ura impotriva rezervei si sustinut, din inconstienta sau interese personale, de lingatorii lor de clante.

Spre usurarea barbatilor in costum, infiltrati printre noi, toate pichetele s-au retras, fara incidente, la ora prevazuta. Manifestatii identice, revendicari identice, solutii identice propuse pentru salariati, pensionari, rezervisti si investitorii romani! Si, in plus, disciplina si coordonare, dovedind ca se pot scoate mase mari de protestatari in strada si in pandemie! Cu exceptia defectiunii provocata la MApN! Motive pentru care aducem multumiri tuturor celor care s-au implicat in organizare, mobilizare si au participat disciplinat la proteste, sacrificandu-si o zi libera!

REZULTATELE

Noi, reprezentantii celor doua armate ale Tarii, rezervistii sindicalizati (sustinuti de aliatii civili si politisti) si ceferistii am demonstrat, asadar, guvernantilor incapabili si slugilor lor, ca se poate! Si am trezit la realitate, in buna masura, salariatii civili si militari, deschizandu-le ochii asupra a ceea ce urmeaza. In plus, ca reprezentanti ai Romaiei profunde, am atras atentia decidentilor NATO si UE, dar si celorlalte doua mari puteri, ca exista in Romania si alte forte cu care se poate negocia si trebuie negociat – sindicatele si patronatele! Iar politicienilor straini si confratilor nostri, militari si politisti straini in activitate, cat de periculos este adevaratul comunism care asalteaza, astazi, omenirea, sub numele de globalism! Pentru ca, derulate de 31 de ani, in Romania, pe cobaiul romanesc, experimentele globaliste se generalizeaza, lovind astazi Germania, Franta, SUA, Rusia etc. La vedere si cu grave consecinte pentru umanitate! Iar dovada, pe care le-am adus-o ca profesionisti, a fost tocmai bagatelizarea sau ignorarea evenimentelor de la 24 Ianuarie 2021, de catre televiziunile, media online si scrisa din Romania, a caror complicitate a fost cumparata cu 40.000.000 Euro, de catre guvernul de slugi. Au vorbit despre pensionari in general, cand in strada erau, in fapt, doar rezervistii! Nimic despre SCMD, ceferisti sau FSTFR!

Pentru ca prezenta noastra in fata ambasadelor nu a putut fi trecuta cu vederea, asa cum am procedat si in 2011-2012, noi, SCMD, ne vom adresa in continuare, direct, si Secretariatului General NATO, Departamentului de Stat al SUA, Pentagonului si guvernelor statelor UE! Vom externaliza, asadar, nu numai procesele impotriva ministerelor Muncii si Apararii, stramutandu-le la Strasbourg si Luxemburg, ci si lupta, pentru ca in joc se afla, nu numai soarta noastra de rezervisti calcati in picioare si umiliti, ci insasi soarta natiunii pe care o aparam si a Romaniei!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r)dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu