CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC)
Forta a Treia - forta
civica a natiunii romane!
Adresa postala:
Str. Pajurei, nr. 13, Sector 1,
Bucuresti, Cod 013152
Telefon 0736601020, 0736600961, 0736600973
E-mail platformacivica@gmail.com Site http://cnsc-forta3.blogspot.ro/
LISTA DE PROBLEME DE INTERES PUBLIC DIN SECTORUL 1
-in atentia partidelor politice si a candidatilor la alegerile locale din Sectorul 1-
1. Asfaltarea tuturor strazilor. Este rusinos, este incalificabil, ca in zilele noastre, in Capitala Romaniei, sa mai existe strazi neasfaltate, fara alimentare cu apa si fara canalizare.
2. Reconstructia si consolidarea malurilor Lacului Grivita, Lacului Baneasa si a Lacului Herastrau;
3. Amenajarea terenurilor virane adiacente Lacului Grivita si Lacului Baneasa si amenajarea acestora, dupa caz, ca parcuri, zone de recreere, baze sportive si de agrement, locuri de joaca pentru copii, astfel:
a. Constructia unui nou parc in jurul Lacului Baneasa si conectarea (pietonala) cu Parcul Herastrau, prin cumpararea terenurilor neconstruite de la proprietari sau, dupa caz, trecerea terenurilor apartinand diverselor institutii publice in patrimoniul Municipiului Bucuresti si administrarea Primariei Sectorului 1 (Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Transporturilor, Regia Protocolului de Stat, Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti etc.);
b. Deblocarea si reabilitarea Aleii Matelotilor, reconstructia sa pentru redarea circulatiei publice auto si pietonale, racordarea acesteia cu str. Baiculesti si sos. Straulesti;
c. Colaborarea cu APA NOVA BUCURESTI in vederea depistarii deversarilor ilegale a apelor uzate chiar in apa lacurilor, precum si pentru eliminarea numeroaselor statii de pompare a apelor uzate - adevarate bombe ecologice si energofage care aglomereaza malurile lacurilor, de o parte si de alta a lacurilor, si constructia, in cadrul proiectului "Promenada verde", a doua conducte pentru preluarea apelor uzate, paralele cu malurile riului Colentina, care sa preia aceste ape uzate, prin cadere libera, pe tot parcursul salbei de lacuri ale Bucurestiului, de la Lacul Chitila si pana la statia de tratare ape uzate de la Glina.
d. Eliminarea/relocarea agentilor economici publici sau privati care desfasoara activitati poluatoare sau potential poluatoare chiar pe malurile sau la mica distanta de malurile lacurilor. Relocarea firmei de salubritate a Sectorului 1 (ROMPREST), de pe malul Lacului Baneasa, intr-o alta zona a orasului, pentru incetarea poluarii apelor si a atmosferei orasului, cu praful ridicat zilnic antrenat de catre masinile firmei;
e. Interzicerea cu desavarsire a constructiilor noi pe malul lacurilor, constructii care nu respecta regulile si cerintele moderne de urbanism si care incalca Planul General de Urbanism al Municipiului Bucuresti. Demolarea constructiilor neautorizate si a celor lasate in parasire de catre CFR, de-a lungul caii ferate Bucuresti-Constanta.
4. Efectuarea unui recensamant al familiilor cu copii si al persoanelor singure, fara adapost, care traiesc in baraci improvizate, colibe, corturi si constructii parasite/abandonate de catre fostii proprietari. Cazarea acestora in conditii igienice, prin constructia unei "TABERE SOCIALE", construita special si administrata de catre PMB/Primarie, in colaborare cu Biserica, Politia si alte institutii ale statului. Sunt vizate, indeosebi:
a. Baracile de pe Intr. Straulesti;
b. Baraca de la Foradex;
c. Terenul viran dintre Lacul Baneasa si Gara Baneasa;
d. Alte zone ale Sectorului 1.
5. Relocarea capatului de linie de autobuze 331 si construirea unui terminal de linie modern, inclusiv a unei parcari publice, in zona actuala a capatului de linie 331 bis, de la Petrom City.
6. Modernizarea strazilor si a trotuarelor, eliminarea stalpilor de beton de pe mijlocul trotuarelor, largirea sau constructia trotuarelor acolo unde lipsesc, rectificarea conform normativelor si constructia in paralel cu trotuarele a pistelor pentru biciclisti, indeosebi pe urmatoarele artere de circulatie:
a. Str. Parcului;
b. Sos. Straulesti;
c. Str. Baiculesti;
d. Intrarea Straulesti.
7. Eliminarea constructiilor neautorizare de pe terenurile adiacente caii ferate Bucuresti-Constanta, evacuarea deseurilor deversate ilegal pe aceste terenuri si amenajarea acestora, dupa caz, ca parcuri si zone verzi, de recreere, locuri de joaca pentru copii, baze sportive si de agrement.
8. Constructia unei piste pietonale si pentru biciclisti, de o parte si de alta a caii ferate Bucuresti- Constanta, pe tronsonul situat intre B-dul Ion Mihalache si Gara Baneasa.
9. Facilitarea accesului calatorilor la statia de cale ferata Bucuresti-Baneasa, prin:
a. Prelungirea str. Baiculesti pana la statia de cale ferata Bucuresti-Baneasa si constructia unei parcari publice in apropiere, cu acces din str. Baiculesti si din DN1;
b. Constructia unui pasaj de legatura care sa lege Gara Baneasa cu promenada Lacului Baneasa si Aleea Matelotilor;
c. Punerea la dispozitia calatorilor a facilitatilor statiei prezidentiale de cale ferata Baneasa. Consideram ca nu exista nici un impediment ca aceasta statie sa nu fie redata publicului larg, mentinandu-si concomitent si functia de gara prezidentiala.
10. Incurajarea mediului de afaceri pentru constructia unui complex de odihna si tratament cu apa termala existenta in zona FORADEX, fapt ce ar pune Bucurestiul pe lista statiunilor de tratament cu ape termale din tara noastra.
11. Amenajarea ca parc si zona de recreere a terenului viran situat la intersectia str. Dridu cu str. Jiului.
12. Constructia de parcari publice in zonele de blocuri si alte zone, care sa absoarba autoturismele parcate pe trotuare si pe carosabilul strazilor:
13. Transferul in domeniul public al Capitalei a unor portiuni de teren din proprietatea publica aferenta unor institutii publice de stat sau cumpararea de la particulari a unor portiuni din suprafete de teren private, propice pentru constructia de parcari adiacente unor artere de circulatie, cum ar fi:
a. Din terenul aferent Monitorului Oficial situat vis a vis de blocurile de locuinte din str. Parcului, nr.20;
b. Din terenul viran situat intre Liceul Media si Bd. Poligrafiei;
c. Din terenul viran situat vis a vis de Baza Sportiva Rapid, localizata intre str. Baiculesti si calea ferata Bucuresti-Constanta etc.
14. Cresterea conectivitatii la nivelul unor zone-subzone traversate de calea ferata Bucuresti-Constanta, cum ar fi:
a. Pasaj pietonal si auto, pentru legarea str. Parcului cu str. Faurei, prin subtraversare;
b. Finalizarea pasajului pietonal situat intre Bd.Poligrafiei si str. Baiculesti, in zona Liceului "Dimitrie Paciurea" (in acest moment sunt construite doar treptele de acces pe langa podul de cale ferata).
c. Pasaj pietonal/pasarela intre str. Straulesti si str. Tipografilor;
Data:
08.05.2024
Nota:
Lista de probleme
ramane deschisa. In acest sens, invitam pe toti cetatenii interesati sa faca
propuneri si sa colaboreze cu noi si cu autoritatile locale, in scopul
cresterii calitatii vietii si pentru infrumusetarea Sectorului 1 si a intregii
Capitale a Romaniei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu