Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 11 iulie 2014

PROIECT DE OUG TRANSMIS GUVERNULUI DE SRR DECEMBRIE’89

PROIECT DE OUG TRANSMIS GUVERNULUI DE SRR DECEMBRIE’89


             Ordonanta de Guvern nr. ...... din……..

                In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al LEGII nr. 1/2013 din 04.01.2013 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, în domeniul Finanţe publice şi economie, Guvernul Romaniei adopta și emite prezenta ordonanta:
                                                                       
Art. 1
               Fac obiectul prezentei ordonante indemnizatiile prevazute de art. 4 alin. (4) din legea  341/2004- Legea Recunostintei- referitor la Luptatorii Remarcati prin Fapte deosebite  si Urmasii Eroilor-Martiri precum si indemnizatiile restante ale acestora de la data suspendarii platilor
Art. 2
         (1) Plata indemnizatiilor se va face din momentul intrarii in vigoare a prezentei  ordonante prin Casele judetene de Pensii, Casele Sectoriale de Pensii, respectiv Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti.
          (2) Plata indemnizatiilor restante se va face eșalonat incepand cu  1 ianuarie 2015 de Casele judetene de Pensii, Casele sectoriale de Pensii respectiv Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti dupa cum urmeaza:
               a) 50% din suma restanta se plateste in anul 2015 si 50% in anul 2016.
               b) sumele restante se calculeaza prin raportare la castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul respectiv si se actualizeaza  la data efectuarii platilor cu indicele pretului de consum comunicat de Institutul National de Statistica.
 Art. 3
               Pe perioada esalonarii platilor restante in conformitate cu prevederile prezentei ordonante, orice cerere privind executarea silita se suspenda de drept.
Art. 4
                Prevederile privind repunerea in plata a persoanelor prevazute la art. 1 al prezentei ordonante  se aplica in urma depunerii de catre solicitani a cererii prevazute in Anexa, catre directorul Casei Nationale de Pensii.
Art. 5
             Anexa face parte integranta din prezenta ordonanta.
Art. 6
             Dupa intrarea in vigoare a prezentei ordonante, orice prevedere contrara se abroga.

Semneaza
Prim ministru  Victor Viorel Ponta
Ministrul Muncii. Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice    Rovana Plumb


Anexa

Catre

                                            Directorul Casei Nationale de Pensii

               Subsemnatul…………………………….., domiciliat in ………………………………
legitimat cu C.I. seria…..nr……………., CNP........................................, posesor al certificatului de revolutionar pe legea 42/1990 seria...... nr.................., publicat in Monitorul Oficial .................... la pozitia............ si al brevetului publicat in Monitorul Oficial .................. la pozitia ................ reconfirmat prin certificatul seria............ nr................  publicat in Monitorul Oficial ........................... la pozitia...................,  in conformitate cu prevederile Ordonantei de Guvern .....................solicit prin prezenta repunerea in plata  a indemnizatiei reparatorii suspendata la data de..............
              Declar pe proprie raspundere ca toate inscrisurile  sunt autentice, in caz contrar urmand a suporta rigorile legii.


Data.................    
                                                                                                                                      Semnatura

                                     Domnului director al Casei Nationale de Pensii

6 comentarii:

  1. Bravo. O initiativa corecta si clara. Neacordarea unor drepturi reprezinta un derapaj gfrav de la prevederile Constitutionale, un precedent periculos privitor la garantarea drepturilor castigate si o discriminare nemaiantalnita intr-un stat de drept!

    RăspundețiȘtergere
  2. PERFECT !! EXTRAORDINAR DE PERTINENT!!!! ATENȚIE: TREBUIE URGENTATĂ CÂT DE TARE SE POATE !!!! CEI CARE NU DORESC NORMALITATEA SE VOR OPUNE DIN RĂSPUTERI IAR TREBUIE SĂ NE GRĂBIM CÂT SE POATE DE MULT !!!! SUCCES !

    RăspundețiȘtergere
  3. urgentati CÂT DE RAPID SE POATE !

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitări pentru că cineva s-a gândit ca , în sfârșit SĂ FIE REPARATĂ, ÎN AL DOUĂSPREZECELEA CEAS DEZASTRUL LĂSAT DE REGIMUL BĂSESCU !!! ATENȚIE, TREBUIE GRĂBITĂ PUNEREA ÎN APLICARE, ÎNTRUCÂT OAMENII AU AJUNS LA DISPERARE (de când a fost desființată indemnizația, AU MURIT 2981 DE REVOLUȚIONARI , DIN CARE S-AU SINUCIS 28,întrucât nu și-au mai putut plăti ratele la împrumuturile contractate în baza indemnizației)!!!!
    ----ATENTIE: CONTRAR PROPAGANDEI BĂSISTE, TREBUIE ARĂTAT OPINIEI PUBLICE CĂ REVOLUȚIONARII NU AU CERUT NICIDECUM NICIODATĂ O LEGE , ea a fost acordată de P.S.D., ÎNAINTE DE INTEGRAREA EUROPEANĂ, ÎNTRUCÂT TOATE STATELE DIN EUROPA DE EST ÎN CARE AU FOST REVOLUȚII ÎN ”89 AVEAU LEGI SIMILARE, CHIAR DACĂ ACOLO, LA EI NU S-A TRAS NICIUN CARTUȘ ÎN TIMPUL REVOLUȚIILOR DE LA EI (spre deosebire de România, unde au fost nenumărate victime, iar VICTORIA A FOST ADUSĂ TOCMAI DE CEI CARE NU AU FOST RĂNIȚI SAU MUTILAȚI, întrucât tocmai ei , FIIND VALIZI, au putut duce lupta până la capăt !!
    URGENTAȚI PUNEREA ÎN APLICARE A PROPUNERII ACESTEIA CÂT DE TARE SE POATE ! SUCCES !

    RăspundețiȘtergere
  5. ATENȚIE: OAMENII SUNT SCEPTICI ! AU CONVINGEREA CĂ ACEST PROIECT DE ORDONANȚĂ AR FI O ”diversiune” MENITĂ SĂ CONFERE GUVERNULUI LINIȘTEA NECESARĂ PÂNĂ LA ALEGERI ! au fost mințiți de atâtea ori, încât au impresia că și asta ar fi tot o diversiune, creată să țină pe loc o categorie, pentru ca guvernul să ”rezolve” în liniște celelalte categorii sociale, iar pe revoluționari SĂ-I FACĂ UITAȚI, CA DE OBICEI !

    RăspundețiȘtergere
  6. Victor Ponta nu arata ca ar vrea vreodata sa respecte vreo lege sau vreun drept al revolutionarilor si intrebarea este : DE CE ?
    Oricum el nu este cel indicat sa ocupe vreo functie in stat , are in sange ilegalitatea si dispretul pentru drepturile altora decat cele ale gastii sale .

    RăspundețiȘtergere