Inteviu cu Maia Sandu

luni, 16 martie 2015

Apelul Grupului de initiativa pentru constituirea Partidului National "Pentru Patrie" catre Societatea Civila din Romania si romanii de pretutindeni



MOTTO:

“De ce stăm supuşi, tăcuți deoparte
Când totul între hoți se-mparte
Călcând legi şi bunul simț sfidând?...
De ce-i răbdăm? Şi până când?
                   . . . . .
ROMÂNE! Dă glas pornirilor curate
Şi, TU, fă-ţi în ŢARA ta DREPTATE!
Fi demn! Şi nu-ţi privi cu nepăsare
ŢARA, ce-o ţin TIRANII sub teroare.”

                                      col. (r)  Ion Văcaru 
        
APEL
AL GRUPULUI DE INITIATIVA PENTRU CONSTITUIREA
PARTIDULUI NATIONAL “PENTRU PATRIE”

CĂTRE :
-SOCIETATEA CIVILA  DIN ROMÂNIA;
-ROMÂNII DE PRETUTINDENI

Stimaţi concetăţeni,
Dragi români de pretutindeni,

     Imediat după evenimentele din 1989, nomenclatura comunistă s-a reşapat în FSN şi a acaparat puterea în stat. S-au rupt, apoi, în mai multe grupuri şi grupuleţe, vopsite în partide ale întregului spectru politic, unite, ocult, de aceleaşi interese, în două mari grupări, numite, după împrejurări, fie FSN, fie CDR, fie Alianţa DA, fie USL, fie ARD, fie ACL, care se “rotesc” la conducerea statului român, prin înşelarea electoratului cu televizorul, sau prin cumpărarea, la vedere, a voturilor acestuia. Au transformat statul român în instrument de jefuire şi umilire a cetăţenilor României.
      Prin aşa-zisa privatizare, au distrus o bună parte din această avuţie, au demolat mii de fabrici şi uzine, pe care le-au vândut, ca fier vechi, le-au transformat în vile, jeep-uri, iahturi, sau în conturi bancare, în ţară, sau în străinătate. Au vândut cea mai mare parte a avuţiei naţionale străinilor, înfruptându-se şi ei cu hălci mari din acestă avuţie.
N-au investit nimic.
Au distrus spitalele, au adus sistemul de sănătate publică la limita supravieţuirii. Milioane de români au murit şi mor cu zile, din lipsă de medicamente, din lipsă de asistenţă medicală.
      Au distrus statul român. Actualele instituţii ale statului nu reprezintă interesele majorităţii, ale poporului român. Actualele instituţii ale statului român apără interesele mafiei oligarhice, care a acaparat puterea economică, pe cea politică şi şi-a impus şi propriile valori morale: lăcomia, egoismul, înşelăciunea, hoţia, trădarea, aroganţa, dispreţul faţă de poporul român, faţă de cultura şi istoria acestuia..
      Acest dezastru al economiei şi societăţii româneşti este opera tuturor partidelor politice care au participat la conducerea statului român în ultimii 25 de ani.
Nu ne vindem țara, o retrocedăm, pe bucăți, fără să ținem seama de tratate, legi, sentințe sau victimele din cele două conflagrații mondiale. Din măsuri reparatorii și juste, retrocedările au devenit un flagel injust, periculos și imoral, profund scăpat de sub control.
Pământurile ţării s-au degradat, devenind, din câmpuri roditoare cum erau cândva, obiect de dispută şi de răfuieli între fraţi, prilej de a fi acaparate, la preţuri de ciubuc, de către străini.
Pădurile au căzut pradă defrişărilor barbare, iar lemnul a luat calea străinătăţii. Cu toate avertismentele pe care însăşi natura ni le dă, procesul continuă cu şi mai îndârjită sălbăticie.
Bogăţiile subsolului, în mare parte, sunt în mâna capitalului străin şi  ofensiva continuă pentru a lua în stăpânire şi celelalte rezerve.  Sunt vizate, în prezent, zăcămintele aurifere de la  Roşia Montană, pe care românii se încăpăţânează să nu le cedeze. Şi în acest caz se observă că autoritatea statului este cel mai înverşunat duşman al interesului naţional.
Nu le pasă de cetăţenii acestei ţări!
NU LE PASĂ de răvăşirea vieţii a sute de mii de pensionari a căror existenţă se află la cheremul unor funcţionari îndobitociţi politic şi cărora le-au furat trecutul iar acum le distrug încrederea în ziua de mâine.
NU LE PASĂ de imensul scandal mass-media care scoate la iveală întreaga murdărie şi nemăsurata minciună cu care au tratat poporul; care arată adevărata lor faţă; care ridică la suprafaţă, de sub zâmbetele lor încrezătoare, hidoşenia care-i caracterizează.
NU LE PASĂ de încălcarea Constituţiei, a tratatelor internaţionale la care România este parte, de legislaţia Uniunii Europene, de principiile de drept şi de hotărârile judecătoreşti definitive.
NU LE PASĂ de miile de procese care blocheaza sălile de judecată. Şi nici de banii acestui popor cu care vor trebui să plătească nemerniciile pe care astăzi le orchestrează.
NU LE PASĂ de reacţia presei internaţionale şi de pierderea pe zi ce trece a prestigiului internaţional al ţării.
NU LE PASĂ de starea de disperare la care au adus milioane de români, mulţi dintre aceştia luând drumul pribegiei.
NU LE PASĂ de viitorul armatei române şi nici de trecutul său.
NU LE PASĂ că peste 80% dintre romani mor de foame şi de frig.
NU LE PASĂ că am ajuns ţara cea mai săracă din Europa.
NU LE PASĂ că România este o ţară furată şi ascunsă în buzunarele câtorva politicieni aflaţi acum la cârmă.
EI VOR BANII!
EI VOR BANII NOSTRI,
MUNCITI SI OBTINUTI CU SACRIFICII, IN TIMP CE EI HUZUREAU SI ADUNAU BOGATII NEMASURATE !
EI VOR BANII CU ORICE PRET!
Dar şi noi vrem tragerea la răspundere a vinovaţilor şi confiscarea tuturor averilor ilicite.
Cu aceşti bani vom începe refacerea economiei naţionale.

      A venit timpul ca aceste partide să fie înlăturate de la conducerea statului român.
      A venit timpul ca poporul român să-şi ia, din nou, soarta în propriile mâini, să înceapă să-şi construiască o nouă economie, o nouă societate, conformă cu valorile propriei sale civilizaţii.
    Aşa nu se mai poate!   Globalizarea nu ne este favorabilă.  Este timpul să ne trezim!
    Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat  din temelie. Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu.
     O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna.           
Poporul român are puterea să întoarcă, din nou, istoria în favoarea sa, cum a mai făcut şi în alte dăţi.
      La alegerile locale şi parlamentare care urmează, la termen, în anul 2016, sau mai devreme, anticipate, poporul român poate să spună un NU răspicat celor care l-au adus în actualul dezastru economic, social şi moral, poate să nu voteze pentru nici unul din partidele politice care au participat la guvernare, la conducerea statului român în ultimii 25 de ani.
      La aceste alegeri, poporul român poate să spună DA, adică să voteze, pentru candidaţii unui partid politic NOU, sau al unei alianţe formate din partide politice NOI, ai căror candidaţi nu au participat la conducerea statului roman si care sustin PROIECTUL DE ŢARĂ concretizat printr-o CONSTITUŢIE a CETĂŢENILOR.
     DRAGI ROMÂNI !
Cei mai mulţi dintre noi n-am făcut politică. N-am guvernat, nu ne-am îmbogăţit, ne-am adus în mod creativ contribuţia la mersul treburilor în societate – dar, ce folos, ţara se scufundă, iar de la clasa noastră politică nu e nădejde de redresare. Aşa am ajuns să încercam noi să aducem schimbarea.
      Nu o putem face singuri, fără susţinerea şi implicarea directă a concetăţenilor. De aceea facem apel la toţi Românii care încă mai speră la o Românie Curată, Prosperă şi Demnă, Admirată şi Respectată de partenerii europeni, la toţi cei care cred că îşi pot aduce contribuţia la constituirea unui Partid pentru salvarea Ţării şi a Neamului Românesc,  să ni se alăture !
     Vom deveni astfel mulţi - atât de mulţi încât să putem să blocăm intenţiile actualilor guvernanţi  de a ne distruge definitiv şi iremediabil Ţara şi Poporul !
Stimaţi concetăţeni, a sosit clipa să ne unim forţele şi să ne luăm soarta în propriile mâini !
       Cadrele militare în rezervă şi în retragere iniţiază configurarea unui nou partid politic ai cărui membrii să reprezinte în adevăratul sens al cuvântului interesele sociale, economice, politice şi de oricare altă natură ale tuturor românilor . 
In acest sens, noi, membrii comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea Partidului Naţional Pentru Patrie, suntem conştienţi de faptul că singuri, militarii în rezervă şi retragere, nu vom reuşi să înfăptuim acest PROIECT DE ŢARĂ. Având aceleaşi idealuri şi aceleaşi dorinţi cu Societatea Civilă Românească, lansăm tuturor românilor acest APEL LA UNITATE, lansat de unul dintre camarazii noştri :
“NOI NU AM VENIT DE NICĂIERI, ŞI NU AM VOIT NICIODATĂ PĂMÂNTUL NIMĂNUI. AM MURIT ŞI VOM MURI DIN NOU PENTRU ŢARĂ, DACĂ VA FI NEVOIE. DAR PÂNĂ  ATUNCI, PRIN ACEST PARTID, VREM SĂ REDĂM DEMNITATEA NAŢIEI ROMÂNE,  DEOARECE NU SE MAI POATE STA INDIFERENT FAŢA DE CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA.
 ESTE NECESARĂ ÎNFIINŢAREA ACESTUI PARTID!
ROMÂNII ŞTIU CĂ MILITARII SUNT OAMENI CORECTI ,IUBITORI DE ŢARĂ ŞI DE NEAM , DE TRADIŢII ŞI DE ISTORIE.
 DE ACEEA  ACEST PARTID  SE VREA UN CĂLĂUZITOR  AL  ROMÂNILOR  PRIN  POPOR ŞI PENTRU POPOR; SUNTEM CONVINŞI CĂ AR  CÂŞTIGA ALEGERILE CU UN SCOR ENORM... ROMÂNII SUNT SĂTUI DE CEI CARE S-AU ROTIT ÎN DIFERITE PARTIDE, DOAR PENTRU BENEFICIUL LOR PERSONAL...”
 Nu dorim să constituim un partid al militarilor în rezerva (aşa cum suntem acuzaţi de unii); de altfel, legal, nici nu este posibil acest lucru, ci dorim să adunăm laolaltă cetăţeni (militari şi civili) care, încă mai au simţăminte patriotice, mai cred în viitorul acestei Ţări şi Naţii şi îsi pot aduce aportul pentru binele ei, să ne putem întoarce la normalitate şi la un trai mai bun.
Aşteptăm alături de noi intelectualii de marcă ai Neamului care, oripilaţi de ce se întâmplă s-au resemnat sau au fost împiedicaţi să se exprime.
Aşteptăm alături de noi specialistii – profesionistii desăvărşiţi – ce au fost marginalizaţi şi înlocuiţi în funcţiile de conducere de lipitorii de afişe, aplaudacii şi “pupincuriştii” actualei clici ce se erijează în clasă politică.
Îi primim cu braţele deschise şi multă bucurie pe tinerii ce şi-au desăvârşit studiile la universităţi de renume care, au cules admiraţie de la străini şi care nu îşi gasesc locul în Patria Natală.
De asemenea  facem un APEL către TOȚI TINERII CU DREPT DE VOT ȘI STUDENȚII DIN ROMÂNIA: avem nevoie de tot ajutorul vostru, pentru a creea Partidului Naţional Pentru Patrie ! Voi și copiii voștri meritați un viitor mai bun!
     Un vechi proverb românesc spune cam așa: "CUM ÎȚI AȘTERNI, AȘA DORMI."
     Nu dormiți și voi 25 de ani, cum am dormit noi și părinții noștri, fiind indiferenți, fiind întotdeauna “generatii de sacrificiu” și nefăcând nimic pentru voi şi Ţară.
 Toţi Românii Adevăraţi sunt bine veniţi!
Nu suntem împotriva tratatelor şi parteneriatelor existente, încheiate de România dar vrem ca din mentalitatea şi acţiunile viitoarei “clase politice” pe care cetăţenii o vor alege să dispară servilismul şi acceptarea necondiţionată a oricăror pretenţii şi impuneri ce vor veni de la partenerii externi în detrimentul bunăstării Ţării şi a Poporului. In acest sens, prin voinţă populară vom cere reanalizarea tuturor tratatelor, parteneriatelor şi acordurilor încheiate.
      Statutul partidului, orientarea, doctrina şi programul de guvernare constituie tot atâtea obiective ale acestui grup. Acţiunile sunt în plină derulare.

Dragi Romani de pretutindeni,
PARTIDUL NAŢIONAL “ PENTRU PATRIE ! “ vă aşteaptă !
       Pentru a deveni un partid credibil şi puternic şi pentru a ne face impuse ideile si punctele de vedere în Parlament, vă reamintim că, este nevoie de câteva sute de candidaţi pentru Parlament şi câteva zeci de mii pentru alegerile locale. De unde îi vom lua?
Ce să căutăm în alegeri fără liste complete în toate localităţile?
       Avem nevoie ca în fiecare localitate să găsim câte un concetăţean (militar sau civil), cinstit, corect, respectat de colectivitate care, să organizeze o filială şi să conducă “Oastea cea mare”
LUPTÂND ÎMPREUNĂ, VOM ÎNVINGE  !

Comitetul de iniţiativă:
1.Lt. Col ( rez.) ing. radiolocaţie ARNICERU VIOREL
2.Col. ( rez.)  ing. transmisiuni CEAUŞU  GHEORGHE
3.Lt. C-dor. ( rez.) aviaţie KIS  VIOREL
4.Col.( rez.) art. şi R.A.A. GLIGOR  VIOREL
5.Col. (rtrg.) prof. univ. dr. în sociologie militară  TRAN  VASILE
6. maior ( rez.) topogeodezie VLAD VALERICĂ
Mail : vlad.valerica@yahoo.com

24 de comentarii:

  1. Folositi structura organizatorica a SCMD.Nu vad dece forul conducator al sindicatului ar fi impotriva.Ba dimpotriva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cine crezi ca a fost cu ideea?

      Ștergere
    2. Sunt unul dintre initiatorii apelurilor.Nu mai avem nimic in comun cu Sindicatul de multa vreme.
      Noi ne-am dorit sa fim scanteia care face sa se aprinda inimile ROMANILOR si sa-i scoale din letargie. Nu am crezut ca vom avea asemenea sustinere. Aveti putina rabdare si ve-ti vedea de ce suntem in stare. Cu stima, tuturor camarazilor.

      Ștergere
    3. De altfel daca observati, Sindicatul s-a grabit sa ne stearga cele doua Apeluri de pe pagina principala si le-a inlocuit cu "Oferta de carte a bisericii...".

      Ștergere
    4. Domnule Ceausu, atunci ce cautati pe pagina asta ? Nu aveti nimic cu SCMD dar aveti cu CNSC. Ai cui pui sunt?

      Ștergere
    5. Liviu Stefanescu- subofiter (rez) trs22 martie 2016 la 01:43

      Domnilor, respect opinia si atitudinea dv profund patriotica, dar.... Nu e suficient sa fii patriot, ci trebuie mai ales sa ai habar de economie, protectie sociala, relatii inter-umane intre persoane civile si mai ales democratie. Tara a fost distrusa nu numai de catre mafioti si indivizi fara caracter, ci mai ales de catre persoane care pur si simplu nu inteleg democratia si regulile ei. Din aceasta categorie faceti parte si dumneavoastra. Pur si simplu doriti sa distrugeti complet Romania, din pura necunoastere a problemelor ei reale.

      Ștergere
  2. Pai, sa-i intrebam pe membrii initiatori: sunt ei membri de sindicat? Avem telefoanele lor mai sus. Domniile lor spun ca nu sunt membri ai SCMD. Atunci, domnule Neacsu, pe ce te bazezi, vorba lui Moromete, cand afirmi ca ideea este a SCMD?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar ideea transformarii "hopus-focus" a pensiilor pe legea 119 in pensii militare fara recalculare pentru a nu se descoperi smecheriile cu contributiile umflate cu pompa, nu cumva a fost tocmai a SCMD-ului?

    RăspundețiȘtergere
  4. sunteti agenti CIA voi colonei si generali de cacat, toate partidele din romania au fost facute de colonei generali sunteti cei mai mari tradatori acum vreti sa mobilizati roamania sa moara tineri romani sa va apere averile vostre ilicite
    Inafara sa beti si sa fumati ca niste porci si sa furati motorina echipamente paturi imbracaminte bocanci mancare de la soldati ce mai sti sa faceti, sa tradati, a fur numai un ciorap de la un soldat inseamna tradare de tara si voi ati furat camioane de echipamente si camioane din hraa soladtilor si cinsterne intregi de motorina voua romani imputioti nu va este rusine. traiesc in Elvetia si ma bucur ca am scapat de imputiti de romani plagiatori si prosti hoti si curve. daca sunt doctorita in Elvetia si sunt romanca nu inseamna ca trebuie sa apar pe romani niste jeguri nu au ce cauta in UE sunt salbatici apar mai degraba pe tigani si unguri. Daca un tigan si ungur scuipa sau arunca gunoaie romanul trebuie sa se aplece si sa curete ei bine in romania si peste tot romanaul este exact invers el este nesimtitul care scuipa se caca pe strada arunca gunoaie . Unde ati vost in p-zda mami voaster cand Ilisecu si Basescu a avasat la grade cei fara serviciu militar inclusiv cei din primari si popi si chiar grade mari colonei generali plus din araamta mai la fel plin de colonei generali nici sa crie corect romaneste nu stiu roman este cel ce isi vorbeste corect limba pai mai cocalarilor colonei generali spagai plagiatori voi nu va avorbiti corect limba vb mai bine unguri si tigani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faci greseli gramaticale grave, stimabile, iar in privinta denigrarii tarii de origine, esti un mare mancatyor de rahat taganesc si unguresc, daca tot ii aperi si pupi .

      Ștergere
    2. Cred ca Elvetia, unde sustii ca traiesti, nu-ti face bine la cap!... Cred ca cel mai bine pentru dumneata ar fi sa te muti la Balaceanca, in Romania. Ar fi bine pentru sanatatea dumitale.

      Ștergere
  5. Sindicatul din amrata si mai sunt numai securisti agenti CIA escroci ,borfasi tradatori,plagiatori,impostori. sunteti agenti CIA voi colonei si generali de cacat, toate partidele din romania au fost facute de colonei generali sunteti cei mai mari tradatori acum vreti sa mobilizati roamania sa moara tineri romani sa va apere averile vostre ilicite
    Inafara sa beti si sa fumati ca niste porci si sa furati motorina echipamente paturi imbracaminte bocanci mancare de la soldati ce mai sti sa faceti, sa tradati, a fur numai un ciorap de la un soldat inseamna tradare de tara si voi ati furat camioane de echipamente si camioane din hraa soladtilor si cinsterne intregi de motorina voua romani imputioti nu va este rusine. traiesc in Elvetia si ma bucur ca am scapat de imputiti de romani plagiatori si prosti hoti si curve. daca sunt doctorita in Elvetia si sunt romanca nu inseamna ca trebuie sa apar pe romani niste jeguri nu au ce cauta in UE sunt salbatici apar mai degraba pe tigani si unguri. Daca un tigan si ungur scuipa sau arunca gunoaie romanul trebuie sa se aplece si sa curete ei bine in romania si peste tot romanaul este exact invers el este nesimtitul care scuipa se caca pe strada arunca gunoaie . Unde ati vost in p-zda mami voaster cand Ilisecu si Basescu a avasat la grade cei fara serviciu militar inclusiv cei din primari si popi si chiar grade mari colonei generali plus din araamta mai la fel plin de colonei generali nici sa crie corect romaneste nu stiu roman este cel ce isi vorbeste corect limba pai mai cocalarilor colonei generali spagai plagiatori voi nu va avorbiti corect limba vb mai bine unguri si tigani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Folositi un vocabular civilizat .Europa , este civilizatã . Nimeni nu ne acceptã cu acest stil . NICIODATÃ .

      Ștergere
    2. Folositi un vocabular civilizat .Europa , este civilizatã . Nimeni nu ne acceptã cu acest stil . NICIODATÃ .

      Ștergere
    3. Folositi un vocabular civilizat .Europa , este civilizatã . Nimeni nu ne acceptã cu acest stil . NICIODATÃ .

      Ștergere
    4. Nu mai raspundeti la toti dusii cu capul! Lasati-i in plata Domnului!...

      Ștergere
  6. Domnilor din Comitetul de initiativa al Partidului National "Pentru Patrie " , am citit cu atentie pentru a intelege care este viziunea d-stra despre viitorul tarii mele . Chiar din start nu-mi convine ca,pentru d-stra , tara asta nu are femei . Ce sa cred ca vreti sa introduceti Dictatura militara ? Ati fost tot timpul o categorie sociala privelegiata ,cu cele mai mari salarii si pensii desi nu v-ati riscat viata intr-un razboi .Invatamantul , sanatatea n-au meritat si nu merita sa fie respectate . Am vazut cum puneti problema cand e vorba de castigul d-stra ! Inteleg ca nu iubiti deloc Uniunea Europeana . Ce doriti ,sa nu orientam spre rusi care si-au batut joc si ne-au umilit o istorie intreaga ?In esenta ,initiativa d-stra nu pare sa fie transparenta ,pare sa ascunda cevaaaaa! Eu sunt o femeie ce este atenta la soarta tarii ei si nu un postac !Ma numesc Rodica Crihan si sunt din Suceava

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dute Papuso, la SUSAVA, nu ne mai deranja caci amesteci patria, armata cu manelele!

      Ștergere
    2. Rodica, banuiesti de ce s-a ajuns in aceasta situatie? Din cauza emanciparii femeilor, din cauza ca si-au bagat botul unde nu le fierbe oala, s-au apucat de politica, in loc sa-si vada de casa si de cresterea si educarea copiilor... asa ca, ocupa-te de ceea ce stiu femeile cel mai bine!

      Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. NOI SUNTEM POPORUL, ARMATA RAMANE CU NOI!
    http://ascol.weebly.com E-mail ascolclub@gmail.com
    Secretariatul ASCOL

    RăspundețiȘtergere
  9. Am ametit ,citind "Apelul"si comentariile. Comentariul din ELVETIA este, in parte ,adevarat.Mai putin "limbajul".Ca ne convine, ca nu ne convine ,contine mult adevar! Da, in ARMATA,s-a furat!Si din hrana si echipamentul soldatului,si din "plinuri"(carburant).Multe cadrele militare au "cochetat"cu "spritul"...Promovarile si avansarile...etc! Trist, dar adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Impostorii de ieri, inocenţii de mâine,
    vor prinde rădăcini şi după alţi 25 de ani?

    Politrucul român, indiferent de culoarea sângelui ce-i circulă prin vene, şi-a propus să se primenească. De propus, este posibil să-şi fi propus acest deziderat, însă va putea el să se lepede atât de uşor de Satana?
    Cel mai “musculos” dintre partide (mă rog, statistic vorbind), şi anume PSD, susţine din toţi porii săi că se vrea cât mai aproape de Europa, printr-o mordernizare pe diagonală. Evident, este o misiune imposibilă! De ce? Foarte simplu. Majoritatea cadrelor de partid pesediste sunt reprezentate, şi astăzi, de vrednicii urmaşi ai regimului comunist, în timp ce “restul” este format din elevii foştilor tovarăşi. Mulţi dintre ei şi-au făcut averi din “relaţiile de afaceri” cu statul, în timp ce iubirea lor nemărginită faţă de omul simplu se poate traduce doar prin numărul de voturi obţinut la alegeri sau prin beneficiile create de pe urma activităţii oamenilor de afaceri, adică a celor care oricum nu votează cu PSD. În schimb, aliatul de bază al social-democraţilor este, într-o pondere covârşitoare, individul angajat la stat şi, evident, “freacătorul de mentă”, adică asistatul social, multi dintre ei fosti rezervisti.
    Pe de altă parte, aşa-numitul “noul PNL” se naşte, oarecum cu ajutorul forcepsului, dintr-o împerechere nu neapărat ortodoxă pentru dreapta românească. Vădit surprinşi de victoria liderului lor, Klaus Iohannis, noii liberali s-au trezit, ca să spun aşa, “cu mortul în casă”, aşa că mult trâmbiţatul proiect pentru România a rămas, evident, la faza de… proiect. Ce le-a mai rămas de făcut noilor liberali. Evident, ceea ce ştiu ei mai bine, şi anume gălăgie. Dar nici pe asta nu o ştiu face ca la carte, în condiţiile în care, de curând, DNA-ul le-a cam tăiat piuitul. Şi în acest partid urmează, cât se poate de curând, să se limpezească apele. Liberalii cu fobie faţă de zăbrele, care au pus în urmă cu câteva luni ştampila pe Victor Ponta, ştiu cel mai bine de ce. Tocmai de aceea, şi pentru multe altele, nu văd vreun motiv temeinic pentru care urmaşii Brătienilor să vină la putere. Şi asta în condiţiile în care, nu o spun eu neapărat, ci toate statisticile, actuala guvernare e demult
    depasit de situatie.
    În atari condiţii, orice om cu mintea limpede este de acord că procesul de reformare a partidelor politice româneşti rămâne o utopie.
    Cel mai de pret AUR este tineretul si populatia activa care pleaca in strainatate sa-si caute de lucru! Peste tot sunt romani care lucreaza din greu la cheremul strainilor bucurosi ca au un loc de munca!
    Cît mai poate dură o asemenea situație? Ce fel de țara vom lasă noi moștenire copiilor și nepoților noștri?! Mulți dintre ei caută de pe acum să-și facă o situație prin alte țări.
    Cifre neoficiale spun că vreo 4 milioane de tineri români muncesc în străinătate și din generațiile care se ridică mai toți vor să plece, fiindcă este o adevărată performanță să-ți găsești un loc de muncă în țara ta.
    Nimeni nu cere de pomană . Toată lumea dorește un loc de muncă !
    Fără producție autohtonă de bunuri, doar cu consum și servicii și alea livrate de străini vom pieri ca țara și ca neam în cîțiva ani de zile
    Toate partidele şi partiduleţele româneşti, la această oră, sunt în stare de şoc. Nu există sediu de partid sau instituţie de stat în care să nu se vorbească, desigur cu frica de rigoare, despre o eventuală vizită a celor de la DNA.
    Ne vedem obligaţi să redescoperim acelaşi adevăr, şi anume că sub costumele de mii de euro îmbrăcate de majoritatea politicienilor români îi regăsim pe aceeaşi aleşi neputincioşi.
    Hai să le spunem, fără teama de-a greşi,
    “Impostorii de ieri, inocenţii de mâine”.

    Citește și dă mai departe!
    PATRIOTUL https://www.facebook.com/groups/1436923033275442/?fref=ts

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitări este ceea ce îmi doream. Cum mă pot înscrie în acest nou partid?

    RăspundețiȘtergere