joi, 24 august 2017

APEL CATRE PENSIONARII CIVILI
Doamnelor si domnilor,
IMPREUNA
Impreuna, civili si militari, am construit, spetindu-ne, o Tara! Tara de care si-au batut joc tradatorii, distrugand-o sistematic, jefuind-o ca-n codru si inchinand-o strainilor pentru a fi pastrati in fruntea jafului. Si asta pentru ca, impreuna, am cazut prada minciunilor despre “Libertate” si “Democratie” lansate in decembrie 1989 de profitorii din tata in fiu ai tuturor regimurilor din Romania. Impreuna ne-am pierdut locurile de munca si civile si militare, impreuna am fost aruncati de tradatori in afara Istoriei, ca balast social care trebuie sa “paraseasca pe cale naturala sistemul”. Impreuna ne-am vazut copiii si nepotii indepartati de noi, de Tara si de realitate prin programe scolare antinationale, prin televiziuni care glorifica nu munca ci nesimtirea, furtul si desfraul. Impreuna ne-am trezit, in iarna acestui an, fata in fata cu nepotii nostri spalati pe creier, ajunsi soldati ai multinationalelor, care ii storc asa cum o faceau odinioara cu negrii, fara sa le dea in schimb nici macar oglinzi sau margele, etc.
Dar tot impreuna ne-am ridicat in 2011, cand ne-am constituit, de Ziua Internationala a Muncii Decente (7 octombrie), Consiliul National al Societatii Civile (CNSC), impotriva dictaturii basiste. Impreuna am dat jos guvernele Boc si Ungureanu, impreuna am adus la putere, prin vot decisiv, USL-ul. USL-ul care ne-a tot promis marea cu sarea si ne-a tot amanat infaptuirea celor promise pana in 2014, cand, impreuna, i-am dat o lectie lui Ponta. Impotriva noastra si a dreptului nostru la viata, a aparut, prin crima si tradare, Guvernul Ciolos al multinationalelor, hotarat sa instraineze tot ce ne-a mai ramas iar pe noi sa ne ajute sa parasim mai repede sistemul, pentru ca suntem martori incomozi ai ceea ce a fost, pana nu de mult, Romania. Impreuna ne-am ridicat si am adus la putere coalitia PSD-ALDE, pentru ca am votat un Program de salvare nationala, astazi abandonat.
La 28 decembrie 2015, S.C.M.D. a iesit singur in Piata Victoriei impotriva Guvernului Ciolos cerand nu numai drepturile militarilor si politistilor ci si, in ceea ce va priveste, dreptul la punctul de pensie de 45% din salariul mediu si a 13-a pensie pentru cei cu mai putin de o mie de lei pensie. Cu o conditie – despartirea pensiilor de ajutoarele sociale. Pentru ca impreuna suntem insultati de 10 ani, mintindu-se ca 4 milioane de cetateni activi duc in spate 5,5 milioane de pensionari. Impreuna trebuie sa rasturnam aceasta minciuna generatoare de haos si nedreptate. Ce legatura au 3,3 milioane de asistati social si beneficiari de indemnizatii viagere de merit, cu ideea de munca, de contract de munca sau cu sfanta contributivitate miorlaita pe la televiziuni de diversi politruci? Nici una… Decat, poate, dorinta de a masca furtul Fondului de Pensii Civile, al Fondului de Pensii al Cooperatiei Mestesugaresti, asa cum atacul general impotriva noastra, a militarilor si marea de laturi care ni se arunca-n cap astazi, vor sa mascheze incercarea de a fura si Fondul de Pensii Militare, pe care noi, rezervistii il alimentam inclusiv prin decesul nostru, cate 500 de morti pe luna.
Din tolba de minciuni a tovarasei profesoare Lia Olguta Vasilescu a tasnit, stingher, un singur adevar – de cresterea punctului de pensie la 1.000 de lei, au beneficiat doar 2 milioane de cetateni. Acestia sunteti dvs., pensionarii civili, cu un adaos de 8000 pensionari civili pe “legi speciale” – magistratii, pilotii civili, grefierii, diplomatii, functionarii publici din Parlament si Curtea de Conturi. Iar noi, militarii si politistii suntem circa 186.000, numar care va creste pana la 15 septembrie spre 250.000, gratie OUG 59/2017, tradatoare de tara, care va distruge Serviciile Speciale si ceea ce a mai ramas din Armata si Interne. O invitatie lansata de Olguta Vasilescu lui Vladimir Putin, ca, la marile manevre ale Armatei Rosii din 15 septembrie, sa treaca si Prutul.
Impreuna am iesit in strada in 24 ianuarie si 6 martie 2016, impreuna va trebui sa iesim din nou, la sfarsitul acestui an in strada, pentru ca Istoria se repeta punct cu punct, dupa scenariul din 2010.
NU VA FACETI ILUZII CU LEGEA PENSIILOR
Din 2014, guvernele au promis in fiecare an o noua Lege a salarizarii si o noua Lege a pensiilor. Si, tot an de an nu au facut decat sa mareasca, prin ordonante de urgenta, indemnizatiile si salariile Presedintelui Romaniei, membrilor Guvernului, parlamentarilor, presedintilor consiliilor judetene si primarilor. Totul culminand cu Art. 11 al Legii Vasilescu, ce le da alesilor locali dreptul sa-si fixeze singuri salariile. Restul, vor primi mariri cu taraita pana in 2022, cand vor constata ca puterea de cumparare a salariului lor e la 50% fata de 2016. Pentru ca preturile au crescut déjà nesimtit de mult si vor mai creste, ca si dolarul si euro fata de leu, ceea ce inseamna ca Legea Vasilescu nu-i fericeste pe salariatii romani ci tot transnationalele. Asa se va intampla si cu Legea pensiilor.
Va promit cresterea punctului de pensie, cate un pic in fiecare an pana in 2022, cand jumatate dintre noi nu vom mai fi si cand oricum, euro va avea alta valoare iar cosul zilnic va ajunge de marimea unui cosulet cu ghiocei.
In plus, au utilizat déjà metoda “dezbina si stapaneste”, asmutindu-va pe dvs. impotriva noastra cu minciuni despre pensiile militare dar si pe noi impotriva dvs. Pentru ca, in timp ce pensiile civile se aliniaza cu rata inflatiei prin indexare si cresc prin cresterea punctului de pensie, pensiile militare, carora li se acorda ori indexare ori crestere procentuala, acum nu mai cresc, doar se indexeaza cu jumatate din indexarea acordata dvs. Mai mult, daca toate pensiile se calculeaza pe baza salariului brut, cele ale militarilor si politistilor se vor calcula pe baza salariului net, adica dupa impozitare, urmand a mai fi impozitate odata, ca pensii. In plus, noua ne-au fost confiscate pensiile private, instituite in 1967, drept “contributii la pensie suplimentara” de 25% din net si atat anii cat si banii obtinuti prin munca in calitate de civili, desfasurata dupa trecerea noastra in rezerva.
Ceea ce se intampla cu pensiile nu are nici o legatura cu principiile de drept, contributivitatea (si noi am contribuit mai mult decat civilii, dar la Casele noastre de Pensii nu la cea Nationala) sau dreptatea ci cu manipularea de tip stalinist pe teoria “matului care e la fel de gros” – “de la fiecare dupa posibilitati… fiecaruia (nu dupa munca depusa, ci) dupa nevoi”.
Intrucat, va propunem sa iesim din nou impreuna in strada, dupa 1 octombrie, cand va veti fi lamurit si dvs. asupra cacialmalei pe care v-o trage Olguta Vasilescu prin zisa Lege a sistemului unitar de pensii, va punem la dispozitie cateva date asupra pensiilor militare de stat.
ADEVARUL DESPRE PENSIILE MILITARE
Interzicand sa se recunoasca realitatea, Constitutia Romaniei admite in fapt (Art. 42 Al. 1 si 2) ca activitatea militarilor este “munca fortata”. Din aceasta cauza noi nu suntem prevazuti in Codul Muncii, activitatea noastra de pregatire pentru lupta, interventii si lupta, neputand fi normata. Noi suntem la dispozitie 24 de ore din 24, avem privatiuni, admitem prin juramant posibilitatea de a muri in timpul serviciului si avem, ca activi, un singur drept – acela de a spune “Am inteles”! Ca rezervisiti, obligatiile noastre de serviciu, adica militare, continua, pensia noastra fiind in fapt solda de rezervist, juridic legata de solda activilor. Este motivul pentru care avem, in toate tarile lumii si in Romania din 1864, o Lege a pensiilor militare de stat separata de civili si acesta este motivul pentru care nu se va putea face niciodata o lege unitara care sa-i cuprinda si pe militari.
Exista, asadar numai doua tipuri de pensie, civila si militara, in prima categorie intrand si “specialii” dvs. magistrati, piloti civili, diplomati, grefieri, functionari publici din Parlament si Curtea de Conturi. Ei au cotizat unde ati cotizat si dvs., au avut munca normata ca si dvs., orice depasire a normei fiind platita, in timp ce noi … NU!
Pensiile dvs. cresc cu punctul de pensie, ale noastre dintotdeauna cu un procent stabilit pe categoriile care intra in componenta pensiei, din cresterea soldelor activilor. Dovada ca Vasileasca, Dragnea si toti bogdanchirieacii v-au mintit cand au spus ca, daca unui colonel activ ii creste salariul cu 3.000 lei si unui rezervist ii creste tot cu atat pensia, sta faptul ca, in iulie a.c. au crescut soldele de functie ale activilor cu 15% iar pensiile militare cu nici un ban.
Am intrat intr-un pact militar, nu politic, numit NATO, in 2004, angajandu-ne sa dam Apararii 2,38% din PIB si sa aliniem salariile si pensiile, in masura posibilitatilor, la omologii din NATO. Dam 2% din PIB, despre salariile omologilor din NATO nu va spunem nimic, ca ne este rusine cu ale noastre, iar despre pensii va spunem urmatoarele:
In cele 3 Americi, Australia si Europa de Vest, contractele de activitate ale militarilor si politistilor se fac pe 20 de ani, dupa care, la 38-40 de ani sau 45, depinde de cand au semnat, ies la pensie. Daca vor, pot sa mai lucreze in calitate de civili si au la dispozitie centre de reconversie profesionala pentru asta. Noua ni se iau toate drepturile si suntem huliti cu manie proletara, pentru ca politicienii nostri nu cunosc legislatia NATO, fiind aserviti majoritatea Maicii Rusia si ideii de Ivan Turbinca.
In toate statele NATO, pensia militara de stat se calculeaza cu 75-85% din ultima solda bruta sau din media ultimelor 6 solde. La noi se calculeaza 65% din media a 6 luni consecutive din ultimii 5 ani si Olguta va minte ca avem baza de calcul de 85%. Nu! Asta este baremul peste care nu putem trece si motivul pentru care ni s-au furat si banii proveniti din pensia suplimentara, contributia la pensia civila si grupele de munca (trebuie sa stiti ca degeaba avem, fie civili fie militari, 50, 60 de ani de munca, ce trece de 36 de ani este pierdut ca bani, chiar daca ai avut contributie). Mai mult, noua ni se va calcula pensia din net nu din brut, fara sa depasim, de pilda, salariul din 1956, cand era 200 de lei, daca am iesit atunci la pensie. Pentru ca in mintea doamnei profesoare, salariile nu evolueaza 100 de ani, drept care si pensiile trebuie sa ramana pe loc.
V-au aratat pensii ale magistratilor, adica ale celor care “distrug destine” in dispretul legii si le si place chestia asta, cum spunea procurorul “Portocala”, pensii intre 30.000 si 70.000 de lei pe luna si au mintit ca sunt ale militarilor. Pensiile astea vor ramane tot atat, dar distrug la fel ca si Boc “pensiile nesimtite de 30 de milioane” ale militarilor. Boc spunea “pensii nesimtite de 20 de milioane”, dar astia au indexat milioanele lui Boc cu rata inflatiei. Cum au reusit magistratii sa fie singurii necuprinsi in nici un proiect de lege unitara? Catarandu-se in spatele nostru si explicand CCR ca “militarii si magistratii” au “obligatii si interdictii pe care celelalte categorii de asigurati nu le au” plus “riscul pe care il implica exercitarea profesiilor respective”. Asadar, magistratii ar avea ca si militarii “obligatii si interdictii severe, precum si riscuri sporite”, pensiile magistratilor si militarilor fiind astfel indisolubil legate. V-am citat din Decizia CCR nr. 20/02.02.2000. Si va intrebam … stiti vreun exemplu de magistrat mort sau ranit in Bosnia, Kosovo, Afganistan, Irak etc. ? Ca exemple de militari si politisti va putem da destule. Si inca o intrebare… daca magistratii si militarii nu pot fi separati, de ce i-au separat Boc prin Legea 119/2010 si Vasileasca prin OUG 59/2017?
Exemplele ar putea continua dar nu e cazul. Ati mirosit si dvs. diversiunea si pericolul. In fata primejdiei desfiintarii statului, daca Biserica Nationala este batjocorita prin “Diversiunea Pomohaci”, ultimele structuri de rezistenta militara sunt slabite, cu riscul desfiintarii flancului sudic al NATO, prin “Diversiunea pensii militare nesimtite”.
CE VA PROPUNEM?
Va propunem stimati camarazi, tocmai pentru ca impreuna am construit o Tara si tocmai pentru ca nu mai avem viitor, sa ne mai ridicam impreuna la lupta pe 7 octombrie, pentru drepturile noastre si ale natiunii romane la existenta si pentru drepturile inconstientilor nostri copii si nepoti, la un viitor romanesc, intr-o tara numita inca Romania.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
In Unire sta puterea!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu