Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

joi, 3 ianuarie 2019

Ne-au lovit din nou! Intre Craciun si Anul Nou!


-in atentia tuturor rezervistilor-
Stimati camarazi,
Asa cum a prevazut SCMD, lovitura a venit pe 28 dec. 2018, prin OUG 114, publicata in Monitorul Oficial nr. 1116/29.12.2018.
Daca au renuntat, in fata protestelor noastre, la taierea cu 10% a pensiilor militare de stat prin impunerea discriminatorie la plata CASS, au taiat orice posibilitate de majorare, fie si cu diferenta de inflatie dintre anul in curs si 2017. Adica nici macar cei 1,3% la doi ani, stabiliti inca de Olguta Vasilescu prin OUG 59/2017 (prin sintagma "indicator definitiv") nu se mai acorda.
Cel putin asa intelegem din art. 84 al OUG 114/2018, pe care vi-l supunem atentiei, in scopul unei analize pertinente.
Cititi cu atentie textul de mai jos si comunicati-ne daca sunteti de acord cu atingerea cotei dementei totale de catre discriminarea la care sunt supusi, din ordin extern, rezervistii. Noi stim ce avem de facut, dvs. stiti? Asteptam propuneri. Intre timp, o sa-l intrebam pe dl. Teodorovici, ce legatura are "sula cu prefectura", adica deprecierea pensiei actuale prin inflatia cotidiana cu modul in care au fost calculate pensiile acum 200 de ani vara!...

Cu stima,
PRESEDINTELE SCMD,
Col. r. dr. Mircea DOGARU

ART. 84
  Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
  1. Articolul 59 va avea următorul cuprins:
  "ART. 59
  (1) Cuantumul pensiilor militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la această dată şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
  (2) Cuantumul pensiilor militare de stat nu se indexează dacă rata medie anuală a inflaţiei menţionată la alin. (1) înregistrează valori negative."
  2. Articolul 60 va avea următorul cuprins:
  "ART. 60
  (1) La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.
  (2) Dacă în urma indexării pensiei militare de stat stabilite potrivit alin. (1) rezultă un cuantum al pensiei nete mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, se acordă acest cuantum rezultat, fără a depăşi suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflaţiei, în condiţiile art. 59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete în cauză.
  (3) În cazul indexărilor succesive, cuantumul acordat nu poate depăşi suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflaţiei, în condiţiile art. 59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei la care se adaugă suma reprezentând intervenţia ratei medii anuale a inflaţiei, în aceleaşi condiţii, din operaţiunile de indexare anterioare.
  (4) Dispoziţiile art. 59 alin. (2) se aplică în mod corespunzător."  

Un comentariu:

  1. citesti si te minuneze asculti si rămâi mult e clar escrocii din fruntea țării nu au frică de vorbe si de instanțe fapt pt care trebuie sa le arătăm care este pregatirea noastră si sa le arătăm unde merită sa stea mulți dintre acesti nemernici cu pseudonumele politician.

    RăspundețiȘtergere