Inteviu cu Maia Sandu

luni, 30 decembrie 2013

Apel pentru reorganizarea societatii civile romanesti



CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC)

Forta a Treia - forta civica a natiunii romane!
APEL
CATRE TOTI MEMBRII CNSC
PENTRU REORGANIZAREA SOCIETATII CIVILE ROMANESTI
-         Proiect de plan de actiune pentru anul 2014 -

1.      Actualizarea si completarea documentului programatic al CNSC, intitulat "PLATFORMA CIVICA". Termen: 20.01.2014; Responsabili: Dogaru Mircea (ROMANIA), Popescu Mircea (SUA), Hazaparu Dan (ROMANIA).
2.      Difuzarea "PLATFORMEI CIVICE" catre membrii CNSC si in mass media, in scopul adoptarii acesteia, prin consens. Perioada: 20-31.01.2014; Responsabili: Sirbu Razvan.
3.      Intocmirea unui studiu/articol  cu tema "Forta a Treia, forta civica a natiunii romane. Scopul si rolul societatii civile in prezent si in perspectiva". Termen: 20.01.2014; Responsabil: Dogaru Mircea.
4.      Informarea si atragerea a cat mai multe sindicate, ONG-uri si cetateni in randurile CNSC. Stabilirea procedurii de adeziune pentru persoane juridice si pentru persoane fizice. Termen: 31.01.2014; Responsabil: Radu Toma (SUA).
5.      Inregistrarea sindicatelor, ONG-urilor si a persoanelor fizice din cadrul CNSC ca membri sustinatori ai Consiliului Unirii, in scopul atragerii catre CNSC a cetatenilor Republicii Moldova, care detin si cetatenia romana. Termen: 31.01.2014; Responsabil: Radu Toma; Anatol Munteanu (REPUBLICA MOLDOVA).
6.      Stabilirea cadrului organizatoric al activitatii interne a CNSC. Stabilirea de coordonatori pe domenii de activitate, la nivel national, astfel:
a.       Coordonator pe probleme de politica interna;
b.      Coordonator pe probleme de politica externa;
c.       Coordonator pentru diaspora;
d.      Coordonator pentru unirea Basarabiei cu Romania;
e.       Coordonator pentru relatia cu NATO si UE;
f.       Coordonator pentru probleme economice;
g.      Coordonatori pentru monitorizarea principalelor institutii ale statului de drept.
            Termen: 31.01.2014; Responsabili: presedintii sindicatelor si ONG-urilor membre ale    CNSC.
7.      Dezvoltarea retelei de Internet a CNSC si a comunicarii electronice:
a.       Construirea si atribuirea unei pagini de Internet pentru fiecare comuna si oras din Romania (toatal 3174 localitati). Termen: 31.01.2014; Responsabil: Rinciog Dumitru; Sirbu Razvan.
b.      Expedierea unei scrisori de informare (vezi Anexa 1) catre toate cele 3174 de localitati ale Romaniei. Termen: 31.01.2014; Responsabil: Radu Toma.
c.        Publicarea si mediatizarea opiniilor membrilor CNSC pe paginile de Internet ale localitatilor, in scopul crearii celei mai mari tribune de exprimare libera a cetatenilor si de dezbatere democratica a problemelor Romaniei. Termen: Permanent; Responsabili: Pricina Valeriu, Rinciog Dumitru.
8.      Implicarea in alegerile europarlamentare - noul test oficial de masurare a fortei si influentei CNSC in societatea romaneasca:
a.       Intocmirea unei liste de 50 - 60 de candidati din Romania,  Republica Moldova si Diaspora (LISTA NATIONALA), alesi din randul personalitatilor de cetatenie romana, ale caror calitati morale si profesionale sunt  in afara oricarui dubiu (candidatii nominalizati de CNSC pot fi si membri ai unor partide politice). Termen: 31.01.2014; Responsabil: Dogaru Mircea, Denisa Popovici, Dragos Militaru.
b.      Expedierea unei invitatii de adeziune la CNSC, alaturi de un contract de sponsorizare a societatii civile, pentru fiecare dintre candidatii propusi pentru LISTA NATIONALA. Termen: 10.02.2014; Responsabil: Vasile Mihai
c.       Desfasurarea unui sondaj public, in scopul stabilirii ordinei pe lista a numarului  maxim de candidati, prevazuti de legea electorala (aproximativ 43 de persoane). Termen: 20.02.2014; Responsabili: Toma Radu, Miron Manega.
d.      Negocierea si inregistrarea la BEC a unei aliante electorale cu unul sau mai multe partide politice care accepta alianta electorala cu CNSC prin SCMD.. Termen:  25.02.2014; Responsabil: Dogaru Mircea
e.       Implicarea in strangerea de catre partidul/partidele aliate a cel putin 200.000 de semnaturi de sustinere a a candidatilor inscrisi pe LISTA NATIONALA. Termen: 01.03.2013; Responsabili: Presedintii tuturor sindicatelor si ONG-urilor membre ale CNSC
f.       Intocmirea Planului de desfasurare a campaniei electorale pentru promovarea candidatilor inscrisi pe LISTA NATIONALA. Termen: imediat dupa adoptarea HG privind alegerile europarlamentare (cu 90 zile mai inainte de ziua alegerilor). Raspunde: Balan Iosif

9.      Participarea la pregatirile privind sarbatorirea Zilei Limbii Romane. Termen: 15.08.2014; Responsabil: Corneliu Leu, Pricina Valeriu.
10.  Intocmirea unui plan de masuri pentru implicarea CNSC in alegerile prezidentiale. Termen: cu 60 zile inainte de data alegerilor; Responsabil: Dogaru Mircea.


COORDONATOR AL CONSILIULUI NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE,
PRESEDINTE AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE IN REZERVA,

Col. (r) prof. dr. Mircea DOGARU

37 de comentarii:

  1. Vedem doar goana dupa ciolan, alianta cu puternicii vremii-jefuitori ai Romaniei, repartizarea fonktziilor , etc. Curat murdar, coane fanika. Unde e platforma de idei? Unde e lupta contra coruptiei sufocante din Romania? Unde e onoarea ? Unde e patria?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te uiti mai cu atentie pe site, vei vedea si platforma de idei!... Am vrea sa le vedem si pe ale tale, stimate anonim.

      Ștergere
  2. Chiar daca apelul este adresat doar membrilor CNSC,nu pot sa nu ma gandesc ce pot face si eu,simplu membru SCMD.Cu toate ca ma simt batran si obosit parca n-am stare,parca n-as sta deoparte.Oricum ma voi implica ,cea ce cer tuturor iubitilor mei colegi.Pentru SNSC,nepretuit si necesar succes! Ce gandim acum si ce vom face,vom lasa copiilor nostri. Gh. Stanciu Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Multi Ani, domnule Colonel!
      Cu tot respectul,
      Lt Col. Dumitru Rinciog

      Ștergere
  3. Un proiect bun, un proiect care forteaza partidele mari sa nu mai trimita in Parlamentul european toate ciurucurile societatii romanesti.
    Poate da Dumnezeu ca acesti oameni inimosi sa trezeasca, cu acest proiect, populatia din amortire si adormire!
    Eu ii voi sprijini din toate puterile.
    Prof. Mihalcea Vasile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar credeti ce spuneti? In primul rand nu inteleg cum sunt fortate partidele mari sa nu mai trimita ciurucuri, ciuri-buri in PE ? Si mai apoi, ar fi necesar ca fiecare individ ajuns la PE pe bani grei sa prezinte un raport trimestrial, la nivelul circumscriptiei cu ce a facut efectiv sa-si merite banii. Raportul sa poata fi consultat de oricine. E doar una dintre cele n+1001 idei .........

      Ștergere
    2. Și dacă constați că nu a făcut nimic ce faci ? Mai vii cu o idee la cele n+1001 ? De asta ne cred cei din afară idioți, fiindcă noi suntem numai cu ideile, care mai totdeauna nu se pot aplica sau nu au niciun efect practic. Lucian D.

      Ștergere
  4. Fac pariu ca jumatate dintre actualii europarlamentari vor face presiuni pentru un nou mandat din partea partidelor care i-au promovat!... Credeti ca ciolanul bun de ros va fi abandonat asa usor?
    Ce viata de huzur si pe ce bani! Si zau daca am auzit ceva bun despre ei! Cum au putut sa tolereze pe cei care au spus numai lucruri rele la adresa Romaniei?
    Cum este posibil ca tu, roman, pe banii statului roman, sa aduci deservicii poporului care te-a trimis in Parlamentul European?
    Acestia ne-au facut deservicii de imagine, noua, romanilor, mai rau decat tiganii plecati la cersit si furat prin Europa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gargara inutila ...CNSC = un mare fasssss . Ca si SCMD . Dl . Dogaru n-are stare daca nu bate campii ... :)) Hai sa prostim prostii cu cuvinte mari , dar goale . Dar uite ca mai sunt naivi care pun botul la gargara Dogarului - vezi simpaticul domn care semneaza " Timis " . :)) Imbibat de ideile marete ale CNSC/ Dogaru ca de apa un catel uitat in ploaie . :) Reorganizati mai bine curentul iscat in casa cand deschideti usile si ferestrele , ma baieti . E mai usor decat sa reorganizati ceva ce nu exista - adica societatea civila ce-i bantuie doar d-lui Dogaru prin cutia craniana . La multi ani si minte mai multa va urez - d-lor " punatori de bot " . D-lui Dogaru ii urez sa faca apeluri de genul asta la domnia sa in baie , nu in spatiul public . Altfel - devine din ce in ce mai amuzant . Pentru mine - cel putin . Pentru altii - rai la suflet , ce mai - a devenit deja candidat perfect pentru Balaceanca - dar asta e problema lor , evident . :) ( Unul lamurit demult de ce inseamna Dogaru , SCMD , CNSC , CFR ( Marfa ), NYPD ( blue ) , etc , samd ... :) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa crezilor sau te deranjeaza actiunea lui Dogaru si a celorlalti? Mai degraba vedem a doua varianta. Si atunci se pune intrebarea DE CE TE DERANJEAZA O SOCIETATE CIVILA ROMANEASCA, IN STARE SA IMPUNA VOINTA MULTIMII/POPORULUI?
      Este evident ca o societate civila puternica nu convine gastiloe de interese, profitorilor si spagarilor societatii romanesti. Tu din care gasca faci parte, Anonimule? Daca esti om de buna credinta, atunci spune-ne ci esti si te vom crede ca esti sincer, ca chiar asa gandesti!...
      Stoica Marian

      Ștergere

    2. Eustatiu Bordura - Negroponte - Cantacuzino , esq / Tuchilati , Waslui

      Monser , am onoarea . Ma deranjeaza farsorii fanfaroni si fraierii care pun botul la delirul lor . Atat . Pentru ca nu fac parte din gasca lor . Ii dispretuiesc , chiar . Vezi cat de om de buna credinta sint - transparent si sincer ??? :))

      Ștergere
    3. Da, m-am lamurit ce el de om esti. Sa traiesti multi ani, sa-ti traiasca copiii, nepotii si stranepotii si sa-i ajuti sa obtina locuri de munca si onoare de la becali, ebe, basesti, macovei, stolojani, boci, si alti vajnici oameni de stat de calibrul lor!
      Dogaru este un om de onoare si un mare patriot. Daca a-ti iubi tara inseamna sa delirezi, sa fii fanfaron, sa fii fraier, etc., ei bine, atunci eu ma mandresc sa fiu in "gasca " lui Dogaru. Si vreau sa cred din tot sufletul ca in tara asta au mai ramas destui astfel de fraieri care sa-i elimine pentru totdeauna pe mafiotii care i-au spoliat pe romani, in numele democratiei si al dezvoltarii "capitaliste".
      Stoica Marian

      Ștergere
    4. Esti sigur? Si eu am fost, la un moment dat, dar mi-a trecut... Sper sa nu patesti la fel.

      Ștergere
  6. proiecte...proiecte,actiune cand?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-le , ma dezamagiti profund ... Aici , la CNSC/SCMD SE GANDESTE , nu SE MUNCESTE ! Pai ??? Aici doar stam in fund ( ca sa nu spun cur ) si admiram in extaz genialele IDEI ale domnului Dogaru . Actiunea e pentru gloata , dom'ne . Conteaza INDEMNUL la actiune , nu ACTIUNEA ! V-ati prins ? Vreti actiune ?! Jucati la 6/49 . La Bingo . Mergeti la Antene si dati-va la Crudutza . Sau dati-i un pumn in barba , in direct , lui Badea . Mircea . Intrati cu tupeu in mijlocul unei haite de maidanezi tolaniti intr-o parcare din orasul dvs . si loviti unul dintre ei . Si veti avea parte de adrenalina cat cuprinde . Degeaba- dar veti avea . Dar daca vreti actiune - asta e . Acum pe bune : atata timp cat acest domn exaltat - ca sa nu spun altceva - numit Dogaru conduce inca SCMD si se mai da si sef pe la CNSC - cele 2 organizatii sunt frectii la un picior de lemn . La CNR-ul din nov. 2013 s-a vazut ca SCMD este captiv in labele lui Dogaru + membrii lui fondatori si incapabil sa se revitalizeze si sa se elibereze de acesti indivizi duplicitari , ipocriti si mincinosi . Mi-e scarba .

      Ștergere
    2. De unde deducem ca SCMD-ul, daca ar fi captiv in labele tale (ca sa-ti folosesc expresiile) aceasta organizatie ar fi, evident, cea mai tare din parcare. Te doare ca nu poti sa-l dai jos pe Dogaru, mon cher?
      Ai fost sef o viata intreaga si degeaba - tot la pensie ai iesit, fara sa fi realizat ceva care sa ramana dupa tine! Mai lasa si pe altii sa conduca pentru ca o fac mai bine.

      Un captiv in ghearele lui Dogaru

      Ștergere


  7. APEL !

    ROMANI !

    Sa salvam balenele albastre ! Delfinii ! Focile ! Pinguinii ! Tigrii bengalezi ! Si SCMD-ul !

    UNITI - VOM INVINGE ! .....( CE ?! )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pasoptistii au fost o mana de oameni si, la vremea lor, au fost considerati aiuriti, visatori, nerealisti!... Dar ei sunt la baza Romaniei moderne!
      LA MULTI ANI TUTUROR, AMICI SAU INAMICI!
      Dumitru Rinciog

      Ștergere
    2. Dumneata nu mai ai simtul realitatii . Compari pasoptistii cu "dogarienii fondatori " ??? Putin respect , d-le . Sau rusine . Cum puteti s-o luati atat de rau razna ??? Nu mai aveti limite in nesimtirea voastra ...

      Ștergere
    3. Domnule, cred ca glumesti. Pai aia erau o mana de oameni care stiau ce vor. Nepotrivita comparatie. Pana la urma tot la salvarea focilor si pinguinilor ramanem. Vai Voua! Vae Victis!
      Acum m-ai inteles?

      Ștergere
    4. 1. Raspunsul anonimului de la 22.00 era adresat d-lui Rinciog.
      2. SCMD are ca scop:
      a) realizarea unităţii şi forţei de acţiune ale membrilor săi pentru punerea în valoare şi apărarea
      drepturilor, libertăţilor, intereselor legale şi legitime ale tuturor categoriilor de militari;
      b) acţionarea prin toate mijloacele legale pentru îmbunătăţirea protecţiei sociale a cadrelor militare de toate categoriile, pentru respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor şi intereselor lor sociale, economice şi civile;
      etc, etc. Daca doriti sa stiti mai multcititi statutul: http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2009/09/statutul-sindicatului-cadrelor-militare.html.
      Si ma intreb eu, ca Gheorghita cand a dat drumul cailor in Delta - de ce SCMD a derapat, uitand scopurile pentru care a fost creat? Sau a fost creat doar ca o trambulina pentru a atinge alte scopuri, bine ascunse? Oricum, pe mine a incetat sa ma mai reprezinte, din pacate, si nu doar pe mine ci si pe multi altii... nevrednici, nu-i asa, conita Zina sau Nina sau cum te-o fi chemand, ca nu-ti mai gasec postarea in care il preamareai pe El Lidero Maximo?
      Sau, cum spunea cineva mai sus, si ii dau dreptate, e un mare fasss ca si cu adunarea semnaturilor pentru demiterea lui basescu - bani multi cheltuiti si rezultate ioc.
      Sau e o trambulina... Oare cati din SCMD vor deveni europarlamentari. Ca se fac liste... Se dau si bani, ca la ppdd?

      Ștergere
    5. Da, mi-am amintit numele: conita Denisa.

      Ștergere
  8. Da, sa ne asteptam si la astfel de reactii din partea unora care nu-l inghit pe Dogaru! Numai ca acesti nevrednici sunt putini, foarte putini. Si vor fi si mai putini, speram, pe masura ce populatia se lamureste ca acestia sunt impostorii neamului si nu Dogaru, CNSC sau SCMD si aliatii sai.
    LA MULTI ANI TUTUROR!
    CELE RELE SA SE SPELE, CELE BUNE SA SE ADUNE!

    Denisa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e . Dl. Dogaru e Dumnezeu pe pamant . Bine - dupa Basescu si Ponta . A - si dupa Pitzurca . Parerea mea .

      Alinutza

      Ștergere
    2. Lauda-ma gura ! La pomul laudat sa nu te duci cu sacul eventual mergi cu sacul plin! Cat despre populatia care se lamureste....7,4 milioane s-au lamurit deja....restul...nu mai conteaza.....

      Ștergere
    3. Nevrednicii astia de care cuvanti domnia ta sunt mult mai multi decat cei ce AU CREZUT IN DOGARU. Si au fost ajutati sa devina nevrednici si de-o pricina... La fel ca si dl. Rinciog, te imbeti si domnia ta cu apa rece. Deschideti-va ochii si uitati-va ce mai e pe strada. O sa va cruciti...

      Ștergere
  9. Societatea civila românească începe să se organizeze. Destul de greu și încet pentru a produce încă efecte vizibile. Din păcate chestiune cu moartea caprei vecinului reprezintă un handicap important. Alt handicap este acela al interzicerii dialogului. SCMD este în comă profundă și încep să-i cedeze organele vitale tocmai datorită lipsei de dialog. Justificarea că prin deschiderea comentariillor pe site-urile sindicatului se vor înregistra tot felul de comentarii malițioase și injurii nu prea ține. O structură de asemenea mărime ca SCMD își poate permite niște moderatori care să țină în frâu excesele unor comentatori. Dar asta ar presupune ca miile de pagini de internet să fie ale SCMD și nu ale domnului Rinciog. E drept că în asemenea situație și banii obținuți din reclame ar fi tot ai sindicatului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca doriti sa deveniti moderator al unui blog (inclusiv al celui de fata), sunteti binevent! Trimiteti-mi datele de contact si blogul pe care doriti sa-l moderati (evident din sistemul CNSC).
      Dumitru Rinciog

      Ștergere
    2. Ați dat drumul la toate comentariile pentru a demonstra în final că datorită ”calității” acestora nu se merită dialogul. Eu cred că da, chiar dacă implică ceva muncă în plus. Frustrările, umilința și neputința multor dintre noi conduc la astfel de comentarii, dar cum ele reprezintă o supapă de refulare după o vreme oamenii se potolesc. Chiar și așa dând de o parte balastul injurios rămân totuși, așa cum spuneți ”ideile (oricat ar fi ele de mici si de neinsemnate...)” și chiar în lipsa acestora doar numai pentru efectul terapeutic se justifică acest mecenat al dialogului.
      Vă mulțumesc pentru oferta de moderator dar acum e cam târziu, prefer să pun în aplicare îndemnul domnului general Mandu și să particip, ”de jos în sus, la reclădirea SCMD”. Când vom ajunge la partea de sus e posibil să mă ocup și de moderare.

      Ștergere

  10. Vrem si

    APELUL BOCANCILOR !


    Poate asa mai devenim unii colonei si generali . Nu-i asa , d-le Ranciog - cenzor sef al blogului ?
    Atat de dedicat " cauzei " si doar lt. col ??? Cum poate pica in penibil o idee buna ( SCMD) - odata intrata pe mainile unor caractere mici ... Cenzura usoara , d-le . Daca la atat te pricepi ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum vedeti nu sunt cenzurate ideile (oricat ar fi ele de mici si de neinsemnate...) ci numai injuraturile si alte elemente de limbaj suburban. Doar atat!...
      Ma simt bine in gradul de Lt Col - este un grad pe care l-am obtinut prin munca cinstita si nu-i invidiez deloc pe colegii ajunsi generali. Dimpotriva ii respect atat pe ei cat si pe cei cu grade mai mici, purtate insa de ostasi adevarati!
      Asteptam detalii despe caracterele mici si mainile lor (presupun, mari), sa ne dumirim mai bine cu cine avem de a face...

      Ștergere

  11. Vrem si

    APELUL BOCANCILOR !


    Poate asa mai devenim unii colonei si generali . Nu-i asa , d-le Ranciog - cenzor sef al blogului ?
    Atat de dedicat " cauzei " si doar lt. col ??? Cum poate pica in penibil o idee buna ( SCMD) - odata intrata pe mainile unor caractere mici ... Cenzura usoara , d-le . Daca la atat te pricepi ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amice, nu-i plange de mila. Va ajunge tucalar sef.

      Ștergere
  12. @ Anonim 7 ianuarie 2014, 19:07

    E deja , ce sa mai ajunga ... Onoare si patrie ... Vai de victime ... :)) Adica vai de aceia care mai cred in astia ... Grele vremuri ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca sunteti Incoruptibili atunci intru si eu ...pentru asta aveti nevoie de transparenta totala ...la banii care intra si iasa ....Atunci nu exista probleme ....

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru toti votantii fideli ai huzeleului, e o nenorocire ce se intampla in tara asta. Nu mai poti sa furi, sa jecmanesti, sa faci inginerii financiare ca te trezesti cu duba la usa.....Stat politzienesc, ce mai ! Nu se mai poate trai ! Sariti ! Fugutza la hantene !

    RăspundețiȘtergere
  15. E o nenorocire in tara asta pentru simplii oameni. USL-istii, PDL-istii, UDMR-istii si alti politicieni o duc bine si traiesc intr-o veritabila fratie transpartinica ...
    "Hantenele" incearca sa le deschida ochii prostilor si naivilor. Asta, spre disperarea Matrozului si a gastii sale aparate (inca!) de o justitie aservita!...
    Dar, va veni si vremea cand vor da socoteala, cu totii, ce-i ce au furat si au jecmanit acesta tara!...
    JUSTITIABILUL

    RăspundețiȘtergere