Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 31 martie 2014

SUSȚINEȚI AFIRMAREA UNUI EVENIMENT DE IMPORTANȚĂ NAȚIONALĂ!

Iubiți confrați,
         Așa  cum v-am informat și anul trecut, Grupul nostru de inițiativă organizează în luna august manifestările proaspăt legiferate privind Ziua Limbii Române, propunându-vă să vă alăturați parteneriatului nostru sau, celor ce fac parte din el încă din 2013, să găsească modalitați de a-l popularize cât mai mult, îndemnându-i pe români să-și facă vacanța în țară în acea perioadă, spre a participa și la unele dintre evenimentele noastre. Fapt pentru care  vă transmitem apelul de mai jos cu descrierea amplorii manifestărilor publice pe care le pregătim, rugându-vă să-l faceți cunoscut și unor companii de turism sau de transport care facilitează vacanțele în România, informându-le că pregătim pachete speciale, la prețuri reduse .

       Cu deosebite mulțumiri,
       Corneliu LEU
Telefon:  0722578642, E-mail : leuc@upcmail.ro ,   leuc@clicknet.ro


SUSȚINEȚI AFIRMAREA UNUI EVENIMENT DE IMPORTANȚĂ NAȚIONALĂ!
    În anul 2013 a fost promulgată Legea Zilei Limbii Române (lege53/2013), instituind data de 31august, așa cum se sărbătorește de peste două decenii la Chișinău și cum, organizațiile care lansează acest apel, au sărbătorit-o an de an prin manifestări locale și internaționale, căpătând tot mai multă experiență în conjugarea forțelor societății civile. Fapt pentru care avântul a crescut, o mare manifestare centrală întrunind câteva mii de români din țară și de peste hotare a avut loc la 31.08.2013 pe Valea Prahovei, pe Platoul Bucegilor, în parcul casinoului Sinaia, realizând transmisii în toată lumea și din toate comunitățile românești prin sistemul „Internet-Streaming”, cu alte mari manifestări din țară și străinătate în înregistrări video de peste 400 de minute. În București au avut loc, de asemenea, manifestări importante de înfrățire a studenților români și basarabeni, o expoziție și un simpozion la Muzeul Național al Literaturii și inaugurarea Festivalului de Ecranizări Literare. Manifestări similare s-au organizat la nivel județean și în mai multe sute de comune și orașe. Desfășurate sub semnul ideii de „LIMBA ROMÂNĂ ȘI CULTURA EI-PATRIE A TUTUROR ROMÂNILOR” manifestările (a căror descriere completă se află în „Broșura-îndrumar”ca și în filmul documentar realizat, pe care le ținem la dispoziție) au căpătat amploare prin adeziunea spontană a sutelor de mii de participanți care au susținut diverse manifestări și ne-au încurajat pentru o organizare și mai bună, pornită din timp, pentru anul 2014, după cum urmează:

     Pe aceeași temă generoasă și de larg interes în afirmarea culturii naționale care îi leagă spiritual pe toți românii, amplificând mijloacele tehnice ale internetului, prin care toate manifestările din țară și din lume se pot lega unitar putând fi consemnate și prezentate în timp real pe ecrane individuale sau din marile săli, ca un unic spectacol pe care-l realizează vorbitori ai limbii române din toată țara și de pe alte meridiane, noi ne propunem să dăm o și mai mare anvergură, adresându-ne unui public și mai larg, de numărul milioanelor.
     Vom strădui astfel să punem și mai mult în valoare fiecare manifestare, mai mare sau mai mică, prin retransmiterea în direct a unor aspecte de la unele către celelalte, în așa fel încât, la fiecare manifestare existentă fizic în diverse locuri geografice, să participe și cei care apar pe internet în spațiul virtual de pe ecrane și vice-versa, totul devenind o mare manifestare multiplex a tuturor românilor.

     Perioada nu va mai fi, ca anul trecut, numai cea a zilei respective, ci ne propunem ca, pe tot parcursul lunilor iulie și august ( luni care, fiind și de vacanță, încurajează excursiile către diverse manifestări tradiționale impunând-o astfel și pe aceasta, dar îi aduc și pe cei din străinătate la familii), să exersăm sistemul nostru de comunicare multiplex pe internet organizând on-line diverse întruniri comune, între diverse reviste și instituții de cultură în limba română din diverse localități ale țării și din comunitățile românești, cu work-shopuri, sesiuni de comunicări, cenacluri și șezători. Vom edita în aceste luni revista „Creșterea limbii românești” dedicată evenimentului, vom organiza mai multe expoziții itinerante și vom pune la punct un calendar cu toate manifestările din „Festivalul de Ecranizări Literare” (concursul internațional, concursuri naționale, gale, dezbateri cu publicul, marea retrospectivă cu selecții din cele peste 100 de ecranizări românești). Tot în această perioadă: iulie-august, în județe vor avea loc concursuri pentru selecționarea formațiilor artistice care vor participa la manifestarea centrală.

     În săptămâna 25-31 august, pe Valea Prahovei, se va organiza o mare tabără întrunind particpanții la concursurile și dezbaterile pe tema studierii, dezvoltării și cinstirii culturii în limba română – concursurile Festivalului de film și concursurile formațiilor artistice selecționate - toate desfășurate în spațiul public al localităților din județele Prahova și Brașov. Folosind diminețile pentru întruniri cu publicul și dezbateri între participanți, după-amiezile pentru concursuri artistice pe estrade, iar serile pentru gale de film, completând programul cu expoziții pe teme de cultură și patriotism, cu prezentări și recitări ale actorilor români și străini veniți la Festival, programul acestor zile va fi pus la dispoziția firmelor de turism pentru includerea din timp în pachetele turistice pe care le oferă și primăriilor respective, cu care suntem în parteneriat, pentru folosul local al turismului. De asemenea, prin Consiliile Județene și Inspectoratele Școlare județene, se vor organiza excursii școlare în acea perioadă pentru participarea la evenimente.  

     În ziua de 31 august 2014  vor avea loc manifestările centrale – cea de pe Valea Prahovei întrunind participanți din toată țara și din străinătate, precum și cea din Capitală, la Academia Română, la Muzeul Național al Literaturii, cu studenții în Piața Romană și gala de film de la cinematograful „Studio”.  Aceste manifestări vor fi ample, desfășurându-se pe parcursul întregii zile și aflându-se în legătură on-line cu multe alte manifestări din țară și străinătate, diseminând prin internet această întâlnire virtuală între toți vorbitorii de limba română.

     În perioada septembrie-octombrie va continua în diverse localități din țară itinerarea galelor de film, prezentând lucrările premiate și colectând, pentru „Retrospectiva ecranizărilor”  premiile publicului ca și ale unor jurii locale, ce vor deveni „Premiile localităților”. Concomitent cu aceste gale se vor itinera expozițiile realizate și, în așezămintele culturale care doresc, se vor reedita unele dintre  simpozioanele și work-shopurile din tabăra de pe Valea Prahovei.
     În ultima săptămână a lunii octombrie, în București, cinematograful „Studio”  va organiza „Gala premiilor retrospectivei de ecranizări românești”, cu care prilej se vor anunța și proiectele pentru anul 2015.

AVEM ONOAREA SĂ VĂ SUPUNEM ATENȚIEI ACEST APEL INVITÂNDU-VĂ SĂ INTRAȚI ÎN PARTENERIAT CU NOI SUGERÂND ALTE ACTIVITĂȚI, PROPUNÂNDU-NE PROGRAME DE PUBLICITATE, ÎNSCRIINDU-VĂ LA A ACORDA PREMII, A SPONSORIZA PARTICIPAREA UNOR CONCURENȚI, SAU A SUSȚINE PRIN PREZENȚA DUMNEAVOASTRĂ UNELE DINTRE ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI NOSTRU.

Un comentariu:

  1. ce ati facut pentru pensionarii militari, cand nelegiuitul basescu si tolomacul boc au furat pensiile acestora ?

    RăspundețiȘtergere