Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 21 mai 2014

Solicitare catre institutiile statului roman - cresterea transparentei si a corectitudinii procesului electoral in Romania



Catre,      
1.    GUVERNUL ROMANIEI
2.    AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTA
3.    BIROUL ELECTORAL CENTRAL

Subiect:     Cresterea transparentei si a corectitudinii procesului electoral

In scopul cresterii transparentei si, implicit, a increderii cetatenilor in corectitudinea procesului electoral din tara noastra, va rugam sa dispuneti masurile organizatorice necesare publicarii pe internet a tuturor proceselor verbale finale incheiate la sectiile de votare, privind rezultatele votului exprimat de catre cetateni, incepand cu alegerile europene din 25 mai a.c..

De asemenea, va rugam sa dispuneti afisarea de catre toate primariile din tara a copiilor acestor procese verbale, timp de 60 de zile de la data alegerilor.

In acest fel membrii comisiilor din sectiile de votare precum si oricare cetatean al Romaniei vor putea sa constate ca rezultatul votului exprimat in cadrul unei sectii de votare nu a fost modificat in cadrul procesului de centralizare de la Biroul Electoral Central.

Apreciem ca, pe langa laudabila initiativa a publicarii pe Internet a Registrului Electoral, aceasta masura va intari increderea cetatenilor in institutiile statului roman, eliminand pentru totdeauna o mare suspiciune a alegatorului roman, care planeaza din 1989 incoace asupra procesului electoral - aceea ca rezultatul obtinut la sectia lui de votare a fost modificat pe parcursul drumului catre Biroul Electoral Central sau chiar in cadrul acestei institutii.


Cu stima si multumiri,

p.  CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE,
PRESEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,
Prof. dr. Mircea DOGARU

4 comentarii:

  1. Ce facem cu prevederea din statutul SCMD car precizeaza ca aceasta structura este apolitica, asa cum cerea Legea 54 a Sindicatelor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SCMD a fost, este si va ramane o organizatie apolitica. Daca din textul adresei de mai sus dvs. deduceti ca SCMD este o organizatie politica, inseamna ca aveti o problema de perceptie (poate si ceva carente in bagajul de cultura generala pe care o detineti). Regretam sa constatam acest lucru!...

      Ștergere
  2. Am văzut comentariul domnului Golea Pompiliu. Un trxt deslânat, cu pretenţii de mare analist, dar care nu înţelege nimic din ce se întâmplă astăzi în ţara noastră. Un mesaj din care transpiră nostalgia după Boc şi Băsescu. Perioadă în care glasul domnului "comandor" nu s-a auzit! Din păcate, nu este singurul care se crede deţinătorul adevărului absolut! În rest, toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze domnule Apex ca furat de multele sarcini pe care mi le-am asumat nu am putut sa va raspund! A fost poate o impolitete din partea mea! Nu am pretentia de mare analist si nu ma impaunez cu studiile mele de baza! Sunt cele ale unui om normal! Am avut multe interventii impotriva domnilor Boc si Basescu! Si mediatice si fizice! E drept insa politicoase si cu armele intelectualului obisnuit! Nici actuala guvernare cu regret o pun pentru ca am sprijinit-o nu este departe de cea anterioara! Din acest motiv ama ajuns la concluzia ca e nevoie de schimbarea actualei clase politice! Cum prin vot democrati si prin constinta societatii civile! Adica acel segment de populatie care fara a se implica in luarea puterii politice face presiuni primn masuri ale statului de drept pentru a readuce societatea politica la normalitate! Asta era tot! Si dvs puteti face acest lucru! Cu stima!

      Ștergere