Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 17 decembrie 2014

Propunere a societatii civile privind dezvoltarea Spitalului Militar Central din Bucuresti ca spital de importanta strategica al NATO

Stimati colegi,
Impreuna cu Col. Dr HORATIU MANOLE de la Oftalmologie am conceput memoriul de mai jos.
Este deosebit de important ca pe timp de pace sa avem la dispozitie un spital de nivel NATO urmand ca pe timp de conflict soldatii nostril la fel ca toti militarii NATO sa beneficieze de tratametul meritat eroilor.
De asemenea trebuie sa convingem Min Sanatatii ca devine principalul beneficiar ai redistribuirii actualei tehnici din dotarea SMC.
CONTEZ PE SPRIJINUL DVS IN ACEASTA  ACTIUNE


Tudor Popescu
FEDERATIA SOCIETATII CIVILE


Fereraţia „Societatea Civilă Românească”
Bucureşti, strada Vasile Cristescu nr. 8, sector 2, cod 021984
Tel.: +4 021 326.4440, Fax: + 4 021 326. 4439

Catre:

DOMNULUI MINISTRU MIRCEA DUSA
                                                      MINISTERUL APARARII
DOMNULUI MINISTRU NICOLAE BANICIOIU
                                                       MINISTERUL SANATATII
DOMNULUI VICEPRIMMINISTRU GABRIEL OPREA             
                                                        MINISTERUL DE INTRNE
DOMNULUI DEAN THOMPSON Charge d’affaires ad interim  
                                                         AMBASADA S.U.A.
DOAMNEI DIRECTOR GENERAL
                                                        COL.  Dr FLORENTINA RADU- IONITA

PRIVIND  IMBUNATATIREA STATUTULUI   
SPITALULUI MILITAR CENTRAL (SMC) DIN BUCURESTI
Urmarind evolutia spatiului militar apropiat Romaniei constatam cu satisfactie cresterea nivelului de asigurare a apararii Romaniei de eventuale interventii militare externe. In sensul celor de mai sus, sprijinul NATO si in mod nemijlocit al Statelor Unite ale Americii este evident zi de zi. 

ADAUGAM LA CONSTATARILE DE MAI SUS URMATOARELE:   
 • Instalarea si apropiata operativitate a bazei NATO de la Deveselu a marit si mareste in continure frecventa si numarul militarilor NATO de pe teritoriul Romaniei.
 • Cresterea capacitatii Bazei militare de la Kogalniceanu ca baza aeriana de tranzit al trupelor operationale din zonele de razboi din Orientul Apropiat este continua si in prezent
 • Cresterea operativiatii Bazelor aeriene 90 Otopeni si 71 Campia Turzii angrenate curent in execitii militare complexe este de asemenea in crestere in prezent.
 • Cresterea agresivitatii  trupelor teroriste formate in zonele greu controlate din Orient a permis constructia unor monstruozitati de genul Califatului ISIS  
 • Este iminenet ca razboinicii ISIS sa posteze in fata obiectivelor militare vizate de atac copii arabi pentru a declara agresiunea aliatilor americani atac la fiinta natiunii arabe, situatie in care razboiul terestru devine inevitabil. (Pregatirea acestui gen de razboi este semnalata de acumularea imensa de resurse finaciare ale ISIS mai ales bazata pe produse petroliere).
 • Supraaglomerarea Bazei aeriene Kogalniceanu devine iminenta in cazul tranzitului militarilor raniti in teatrele de operatiuni care in acelasi timp suprasolicita sisteme logistice de aprovizionare a frontului
 • In Baza Kogalniceanu militarii raniti sunt transbordati de pe navele blindate “SPARTAN” sau “HERCULE” – nave blindate contra atcului terestru cu arme usoare - pe nave de linie cu care sunt condusi mai departe la baza REIMSTEIN din Germania.
 • Transbordarea militarilor raniti precum si distanta mare pana la baza Reimstein  de langa Kaiserslautern – localitate vecina Frantei - majoreaza inadmisibil timpul de interventie recuperatoare.
 • Este stiut ca baza militara Reimstein din Germania este dotata cu tehnica si personalul necesar interventiilor sanitare de amploare in cazul unui numar mare de raniti.

PROPUNEM :
CRESTEREA NIVELULUI OPERATIV AL SPITALULUI MILITAR CENTRAL ( LA COTA DE PERFORMATA CEL PUTIN IDENTICA CU A SPITALULUI MILITAR REIMSTEIN SI DECLARAREA SPITALULUI BUCURESTI DE IMPORTANTA STRATEGICA NATO.

AVANTAJELE SOLUTIEI:
 1. SPITALUL MILITAR CENTRAL  se situeaza la mijlocul distantei dintre baza Reimstein –Kaizerslautern si centrul de greutate al operatiunilor din Orientul Mijlociu. Acest avantaj permite reducerea substantiala a timpului de interventie medicala, uneori determinant al diferentei dintre viata si moarte.
 2. Pozitionarea S.M.C. permite degajarea bazei Kogalniceanu de transportul ranitilor evitandu-se eventuale supraaglomerari datorate majorarii transporturilor tehnicii de lupta in conditiile in care ranitii apar in  urma  exacerbarii luptelor.
 3. Se permite folosirea celor doua piste ale aeroportului Otopeni pentru transport neintrerupt aerian intre Orientul Mijlociu si SMC ca rezerva la pista de serviciu aferena Bazei 90
 4. S.M.C. are in rezerva de acces si aeroportul Baneasa, compatibil aterizarilor aeronavelor de tip “SPARTAN” reducandu-se major durata de interventie in salvarea vietii ranitilor.
 5. Degajarea drumului dintre aeroporturile de mai sus spre intrarea in spital (DN1, Kiseleff, Buzesti, Vulcanescu) se face conform exercitiilor efectuate pana in prezent la interval de cca patruzeci de minute, situatie in care accesul spre spital poate fi interzis circulatiei publice.
 6. Tranzitul ranitilor intre aeroporturi si spital este posibil a fi asigurat in interval de mai putin de douazeci de minute
 7. SMC are suficient spatiu de extindere astfel incat in caz de alarma sa transfere pacientii obisnuiti, internati in momentul  alarmei, din sectiile de urgenta in sectii de tip STAN-BY in care acestia sa continue tratamentul in timp ce sectiile de interventie rapida se vor reorganiza in vederea preluarii intensive a autosalvarilor care sosesc de la aeroporturi.
 8. S.M.C. se poate extinde in calea Plevnei pe spatiul azi –viran langa Muzeul Militar, sectorul ocupat azi putand fi reorganizat corespunzator.
PROGRAM OPERATIV
SOCITATEA CIVILA PROPUNE MINISTRILOR MENTIONATI :
 1. Desemnarea unei persoane competente la nivelul fiecarui minister, persoana care sa participe la constituirea unui grup de luicru in 03 dec 2014
 2. Persoana desemnata sa contacteze initiatorii prezentei la tel 0722218713 in vederea stabilirii detaliilor de cooperare.
 3. Pana la 03 dec 2014 ministerele implicate precum si persoanele atrase in solutinarea initiativei de mai sus sa formuleze in scris si sa transmita pe adresa rmtp58@yahoo.com – Tudor Popescu aprecieri asupra propunerii
 4. In perioada 10.11 - 03.12 vom asigura interactivitatea prin corespondenta desemnata mai sus astfel incat fiecare entitate specificata mai sus sa aibe cunostinta de intiativele celorlalte
 5. In 15 dec 2014 sa se constituie COMITETUL DE COORDONARE a actiunii privind dezvoltarea SMC. Comitetul de Coordonare va fi compus din persoane competente in domeniul militar si sanitar. Din Comitetul de Coordonare va face parte si un reprezentant al Ministerului de Externe. Societatea civila se va retrage din grupul de initiativa, COMITETUL DE COORDONARE RAMANAND SINGURA ENTITATE COMPETENTA IN ACTIUNE
 6. Comitetul de Coordonare va solicita o intrevedere d-lui Dean Thompson – atasatul SUA pentru Romania, cu scopul informarii si consultarii adjunctului  secretarului de stat Victoria Neuland, legat de subiectul in discutie.
 7. Comitetul de Coordonare va solictia Secretarului NATO dl, Jens Stoltenberg o intrevedere pentru a cere sprijin in realizarea investitiei de mai sus.
 8. PROPUNEM 29 DEC 2015 PENTRU ANALIZA GENERALA A RAPORTULUI DE PROGRES INTOCMIT DE COMITETUL DE COORDONARE SI STABILIREA UNUI NOU PROGRAM ETAPA IN VEDEREA REALIZARII OBIECTIVULUI
FEDERATIA SOCIETATEA CIVILA
DIRECTOR,
TUDOR POPESCU
     9.11.2014  
NOTA:
Prezentul document a fost inaintat dupa cum urmeaza:
MINISTERUL DE INTERNE : Nr : 1904/B1/10.11.2014
MINISTERUL SANATATII : Nr : 68769/ 10.22.2014
SPITALUL MILITAR CENTRAL : Nr : CD 5336/ 10.11.2014
MINISTERUL APARARII : depus la reg in 14 nov 2014
AMBASADA SUA : depus in 26 nov 2014


Un comentariu:

 1. Este buna ideea, dar nu in buricul centrului din Bucuresti. Undeva mai la margine, Otopeni, Baneasa, sunt amplasamente mult mai operative si mai aerisite. La Reimstain spitalul este linga oras nu in centrul orasului.
  Si cite terenuri a avut M.Ap.N strategic amplasate!!!! Dar sa multumim calasei politice si ministrilor care s-au perindat pe la acest minister. Poate Jiji Becali sa ofere o locatie corespunzatoare, ca tot a facut schimb de terenuri cu M.Ap.N. Faceti ceva cu cap si durabil.

  RăspundețiȘtergere