Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 6 februarie 2013

Societatea civila - chemata sa contribuie la imbunatatirea Constitutiei Romaniei

Primul Ministru a declarat ca termenul pentru finalizarea proiectului de revizuire convenit in USL este data de 5 Mai.
Avand in vedere ca principalele modificari ale politicului prevad aspecte strict de administrare politica, cum ar fi impartirea atributelor puterii, drepturile parlamentarilor si ale magistratilor, fara sa atinga principiile de baza ale continuitatii istorice a statului roman cu drepturile ce decurg din aceasta continuitate, ale reprezentativitatii, ale suveranitatii, ale separarii puterilor statului, indraznesc sa afirm ca 
si societatea civila are obligatia sa-si promoveze propriile propuneri. Si aceasta cu atat mai urgent, cu cat timpul ramas pana la data fixata de guvern este extrem de scurta.
Pentru a face un prim pas, va trimit, in documentul atasat, niste modificari concrete, pe care v-as ruga sa le puneti in discutia propriilor organizatii, eventual sa le preluati si sa le includeti in lista dumneavoastra de propuneri.
Pentru simplificare, acesta este doar un rezumat, explicatiile aflandu-se la adresa:
http://mipopescu.wordpress.com/6-legea-electorala/modificari-constitutie/

Cu respect,
Mircea Popescu

70 de comentarii:

  1. Ati gasit inca un subiect care sa ne distraga atentia de la problemele nooastre.Rezolvati intai ceea ce ne doare si apoi lucrati la oricate constitutii doriti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine sunteti domnule Popescu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Popescu e vesnicul "Mitica"de pe malul dambovitean.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dogarule, rezolva imediat cu ordonantele sau pleaca!

    RăspundețiȘtergere
  5. Don Mircea,chiar asa ,cine esti bre matale de ai inceput sa ne arunci covrigi pe...monitor.Pai deabia ii instalaram pe parlamentalistii nostri in scaune insuficiente ca numar dar foarte comode pentru soileala, pentru a scoate legile cu care mi-a sucit mintea,si acum dumneata neavand ce face vrei sa ma dai la intors.Bre nene ,matale nu vezi ca democratia se opreste la vot.Eu l-am votat pe X,si in naivitaea mea fara sa sesizez forta de persuasiune a discursului sau l-am delegat pe el sa ma reprezinte,ca doar nu avem toti loc in Casa Poporului.Acest lucru nu l-am facut cu intentia de a trimite un ,,sclav''sa munceasca pentru mine in parlament.Nu!Ci pur si simplu eu am alte preocupari,dar care necesita legalitate si ambient social propice intereselor mele si al celor care i-au dat votul.Si uite asa mergand dupa principiul diviziunii muncii ,domnul politician ,platit de mine si de mai multi care i-au dat votul,se ocupa sa-si duca la bun sfarsit obiectivul lui politic cu care m-a incantat ,iar eu sa-mi vad linistit de afaceri,din cand in cand il mai intreb cum este cu chestia aia ,daca il mai intalnesc pana la urmatoarea campanie.Domnilor ,treaba asta cu referendumul ,consultarea poporului este o frectie cu carmol la un picior de lemn si o incercare nereusita de a impaca contrariile si armoniza contradictiile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Simtind ca pierd sustinerea militarilor si a unei foarte mari parti a societatii civile,Ponta si acolitii(pe care i-am sustinut si promovat la recentele alegeri" cu buna-credinta si incredere,au scos si vor scoate la "inaintare" tot felul de Popesti" pentru a incerca sa ne mai prosteasca inca o data.Ajunge!.Ne-ati oferit NIMICA,va vom oferi tot NIMICA.Adica....."ciuciu"! Sindicalist militar care refuza sa mai creada in promisiuni si minciuni USL-iste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-a luat cam mult timp pentru ca sa-ti dai sema.

      Ștergere
    2. Ai dreptate !recunosc eroarea,dar nu ma consider un invins.Asa ca o sa aplic proverbul romaneesc, "da Doamne omului,mintea cea de pe urma a romanului".Si apoi, "o greseala recunoscuta si asumata" este pe jumatate iertata".asa ca te rog:fie-ti mila !

      Ștergere
    3. EU CA FOST PENSIONAR MILITAR, CU PENSIA TAIATA CU 39%, MA "CONSIDER CONDAMNAT POLITIC" IN COLONIA ROMANIA , UNDE GUVERNATORUL , UN BISNITAR SECURIST SE STRADUIE SA DISTRUGA DE TOT STATALITATEA STRAVECHE PENTRU UN PUMN DE ARGINTI SI CAMARILA II EXECUTA CONSTIINCIOS ORDINELE.
      SE INTORC IN MORMINT STRABUNII: STEFAN CEL MARE, MIHAI VITEAZUL, AVRAM IANCU ETC.IAR DUSMANUL NATIONAL BASESCU SI-A FACUT ALIAT LA TRADARE SI USL PRIN SLUGA OBEDIENT BASISTA VICTOR NAUM PONTA.

      Ștergere
  7. D-le Mitic(a), stii ce fac eu pe societatea ta civila? Ma k.a.k pe ea. A fost scris ceva in ziare sau forum despre pensiile militare furate fara ca "societatea" ta civila sa nu sara in sus de bucurie, sa nu ne blameze asemenea lui umil bou ca avem pensii nesimtite si bine s-a facut ca ni le-au taiat? Asa ca mi se rupe mie de constitutie si binele societatii civile cand nu imi ajung banii luna de luna. Iar daca, Doamne fereste, ar incepe un nou razboi si m-ar chema sub arme, stii pe cine l-as impusca primul? Pe tine, mitic(a) si pe membrii sicietatii tale civile, care considera militarii o povara a sicietatii, tu-va muma-n tur de nemernici.

    RăspundețiȘtergere
  8. d-le miecea! pensiile...pensiile noastre! ce faceti cu ele? lasati diversiunile!am platit cotizatii degeaba?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ponta asta e cam prost. Sta pe o oala sub presiune si crede ca o s-o mai tina mult asa cu capace ruginite puse deasupra precum malagambistii de Dogaru sau Dusa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O fi alt prostanac, caci astia din PSD au resurse. Le-am dat puterea si nu stiu ce sa faca, se tin de aniversari (doi ani de USL..)

      Ștergere
  10. Atentie , Fortele 1,2 si 3 , sa nu vina peste voi cu parul intr-o buna zi Forta a Patra - adica poporenii satui de minciuni si hotii...Nemultumirea generala creste...

    RăspundețiȘtergere
  11. Atentie , Fortele 1,2 si 3 , sa nu vina peste voi cu parul intr-o buna zi Forta a Patra - adica poporenii satui de minciuni si hotii...Nemultumirea generala creste...

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai nea Mitica ne-ai trintito pe asta cu modificarea constitutiei ,eu ma asteptam sa citesc alt ceva in aceasta dimineata pe situl SCMD .Spune mata pe cine incalzeste modificarea constitutiei ,sau cu ce scop se face schinbarea unor articole din vechea constitutie.Stai linistit mata ca noua celor multii nu ne aduce nici un avantaj ci un dezavantaj toate modificarile se fac pentru cei de la putere ,nu stiu cum sa obtina ciolanul mai repede si pentru mai mult timp.Cine mai asculta societatea civila daca ar veni cu ceva propuneri in acest sens ,mata nu vezi oare care este miza schinbarii unor articole din constitutie Mata nea mitica mata esti reprezentantul societatii civile, ca sa stiim cum abordam problema.Mata chiar nu vezi ca pe noi nu ne mai baga nimeni in seama sintem buni numai la vot ,poate vii cu alte propunerii mai credibile in folosul celor multii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Banditilor-pensiile micsorate, nu alte tampenii !

    RăspundețiȘtergere
  14. Gata, hai ca s/a dat dezlegare la vorbe frumoase de ocara!?

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, ar trebui sa ne intereseze pe toti modificarea constitutiei, daca nu vrem ca in tara noastra sa devenim sclavii altor natii, sa nu ne divizam tara si sa ne recastigam teritoriile furate abuziv, precum si reintoarcerea tezaurului de la bolsevicii rusi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai nea anonimule de la 10:30 ce propui mata nu se rezolva prin modificarea constitutiei ,unde ai citit dumneata in constitutie articole cu recuperarea teritoriilor furate abuziv ,de reintoarcerea tezaurului romanesc si alte timpenii care te freaca pe dumneata in acest moment . Ai auzit de tratate ,de acordurii internationale cred ca esti strain de asa ceva mata la vrei prin includerea lor in constitutie .Cred ca ai avut un vis ciudat azi noapte ,se facea ca te plimbai prin basarabia si auzeai vorbindu-se numai romaneste si cum se plingeau iei sa revina la patria muma.Mai studiaza constitutia si vezi la ce se refera ia ,si daca gasesti articole la care te referi matale sa imi spui si mie .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E greu sa faci un pas lateral cu logica si sa gandesti ca daca ai elimina din constitutie art.1 dupa cum vrea maghiarimea si UE (suveran, unitar )ai lua-o in mana cu teritoriul covasna- harghita si maine poimaine dupa ce s-a creat precedentul, toata transilvania(ca asta le e scopul). Apoi daca ridici pretentia sa alipesti Romaniei tinuturile hacuite iti arata cu degetul la constitutie si spune pentru ce o faci esti unitar? numai esti, suveran? nu mai esti ca ti-ai declinat o parte din suveranitete la UE, si hotarasc ei pentru tine. Te poti apoi KK pe ele de tratate si acorduri pe care le invoci. Politica si diplomatia sunt niste curve care pot fi stapinite de cei care au sange in instalatie si doua perechi de c---e si multa, multa minte SI PUTERE.
      Ti-as spune mai multe dar nu ai inteles din cele 3 randuri ale mele, mai nimic. Le mai reproduc odata:

      ,,Da, ar trebui sa ne intereseze pe toti modificarea constitutiei, daca nu vrem ca in tara noastra sa devenim sclavii altor natii, sa nu ne divizam tara si sa ne recastigam teritoriile furate abuziv, precum si reintoarcerea tezaurului de la bolsevicii rusi."

      ti-ai pierdut suveranitatea = sclav;
      nu mai esti unitar = te divizezi;
      lipsa suveranitate si nu mai esti unitar = nu mai ai pretentii la teritoriile furate abuziv.

      Te-ai dezmeticit, lasa tratatele si acordurile ca sunt apa de ploaie, vezi cu ochii tai ca nu poti smulge tezaurul de la un asemenea colos si nici basarabia, astea plecate tot cu tratate.
      Am o propunere mai exerseaza, incepe cu GO, SUDOKU sau fa ORIGAMI.

      Ștergere
    2. Acest anonim de la 10.30 si 11.34 (acelasi!) nu este decat un propagandist -provocator care incearca sa ne abata atentia de la adevaratele probleme ce ne privesc.Si,in mod cert este unul dintre tembelii care au lucrat in vre-un comitet de partid.IGNORATI-L !

      Ștergere
  17. Cei care sunt dezinteresati de revizuirea constitutiei, trag concluzia ca sunt niste pupincuriti de-ai lui basescu sau nu trateaza cu seriozitate problema aceasta, deoarece ii doare in dos ce se intampla dupa ei(si-au trait traiul si-au mancat malaiul). Nu au masa nu au casa, nu au copii acasa, sau sunt pe afara, nu au nepoti, nu au nimic, cati ,,calici" nu sunt in vremurile astea . Ce le mai trebuie? pamant romanesc o sa aibe 2 metri patrati, ca e liber sau colonizat nu-l mai doare. Ce vorbim de patriotism, nationalism, dragoste de tara si de glia stramoseasca, de imn, drapel, sunt lucruri perimate, nu mai stiu ei cei de varsta medie dar cei care sunt tineri care nu au o zi de armata si nu au tras cu arma si nici nu au jurat credinta tarii in care s-au nascut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mesajul transmis la 12.12 imbeciluilui care a postat la 10.30 si 11.34 este valabil si pentru idiotul care a postat la 10.55 IGNORATI-L !

      Ștergere
  18. Domnule Dogaru cum a ramas cu interpretarea gresita a celor de la Craiova ? Spuneai ca nu am inteles noi bine si ne lamuresti matale luni sau marti .. . Azi e joi, cand ne lamuresti cum e cu ordonanta ca asteapta lumea ce dracu .

    RăspundețiȘtergere
  19. Bai nationalistule ,bai Vadime cred ca esti unul care a luptat pe frontul de vest si ai ramas cu ceva sechele din timpul razboiului ,nu vezi ca nu se mai poarta asa ceva si asfel de oamenii cu o asa gindire cu glia stramoseasca cu dragostea de tara ,cu patriotism sint marginalizati . Asta a fost demult pe vremea cind erai pe front ,acum sau schinbat orientarile si gindirea unor oamenii ,nu mai trai in trecut .Cred ca doi metri patrati o sa ai si dumneata ,sau iti da mai mult ca esti mare patriot Ce rahat sa faca tinerii in armata ,impotriva cui sa lupte nu vezi ca esti depasit ,avem armata daca nu stiai, dar numai din profesionisti nu de tilicarii cum ai fost dumneata .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-as mira ca tu sa scapi de cei doi metri patrati, dar nu cred ca te-ar primi pamantul cu asemenea mentalitate, poate ars ca nicolaescu. Ai otravi pamantul stramosesc si i-ai face pe cei care s-au sacrificat sa se rascoleasca in morminte. Te informez ca nu sunt un bosorog cum crezi tu, poate mai tanar decat tine, dar am fost crescut si scolit cu mult respect vis a vis de aceasta tara, de imn si drapel. Nu traiesc in trecut si nu am nici mentalitati invechite, poate si in mod sigur tu esti cel cu sechele, frustari, neimpliniri dupa cum te manifesti. Armata actuala tu o vezi din profesionisti. Halal vedere ai. Nu cunosti multe amanunte din interiorul ei. Mai mult, nu poti realiza pericolul care ne pazeste atat din stg. cat si din dreapta, cu noua si viitoarea orientare politico-militara. Mai documenteaza-te, citeste presa de afara, asculta radiouri, posturi de tv straine si ai sa-ti schimbi optica. Cei care marginalizeaza sunt pusi sa-o faca, sunt platiti pentru asa ceva. Da cu pasul prin tara si stai de vorba cu oameni de varste diferite si vezi ce zic, care le este mentalitatea despre popor, dusmani, patriotism etc. Sa vezi cu ce patos povestesc amintiri din catanie, ce inseamna pentru ei tara, inmul sau drapelul tarii.
      Cred ca esti un sovin de prin tinuturile secuiesti, bozgar sau ceangau care ne cultivi tu noua pe blog, orientarile tale demagogice.
      PIEI PIAZA REA.

      Ștergere
    2. Cristian,nu baga in seama un idiot ca cei care posteaza "diversiuni",cum este "patriotul cacacios" de la 12.07. IGNORA-L !

      Ștergere
  20. ce sanse mai avem sa ne recastigam cuantumul pensiilor din decembrie 2010? stie cineva sa raspunda la aceasta intrebare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca 0 absolut!

      Ștergere
    2. Propun schimbarea imnului national cu cel dinainte, deoarece m-am desteptat.
      Propun interzicerea migratiei parlamentare.
      Propun nationalizarea tuturor exploatatiilor resurselor naturale ale tarii.

      Ștergere
  21. Sanse avem dar intr-o alta viata ,sau mai bine zis multumeste-te cu ce ai nu iti face iluzii sa nu ai deziluzii.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sansele sunt maxime daca il azvarlim afara pe tradatorul Dogaru si il punem in loc pe seful filialei din Pitesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoleooooooooo,aoleo, iarta-l Doamne ca nu stie ce scrie!

      Ștergere
  23. La asta ma gindeam si eu sa nu bag in seama ,totii nationalistii lui vadim , becali si altii ca iei care au o vedere asa de ingusta si traiesc in trecut .Cred ca este unul din aia care statea cu urechea lipita si asculta europa libera ,si cind merge el prin tara si sta de vorba cu toate babele si totii mosii discuta de glia stramoseasca ,de patriotism de cum o pun iei la cale sa recupereze tezaurul romaniei printr-o diversiune . Nu stiiam de ce la mine la tara toate babele si mosii discutau de glia stramoseasca ,de patriotism de tezaur ,acum imi dau seama ca a trecut si pe la mine si le-a tinut o conferinta tuturor babelor ca numai ele il asculta .Se mai si da tinar ,dupa gindire cred ca a apucat si primul razboi mondial .Vorbeste de patriotism cind citeva milioane de romanii au plecat in pribegie sa cistige o bucata de piine ,ca aici mor de foame si nu le-a tinut de cald patriotismul.cu care se lauda acest brav roman. Era sa uit spunea ca la el in familie numai despre asa ceva se discuta ,pai daca nu avea alte subiecte de discutie si probabil patriotismul ii tinea de foame .Cred ca asta ii facea planul de lupta maresalului Antonescu ca vorbeste de politici militare ,si din cauza lui am pierdut razboiul .HAI NATIONALISTULE ASTEPT DREPT LA REPLICA .

    RăspundețiȘtergere
  24. Sa-ti bagi in cur "societatea civila" ! Poate ai niscaiva timp si de "societatea militarilor din rezerva"! Bineinteles, daca-ti mai aduci cumva aminte de miile de pensionari fraieriti, ramasi cu pensiile furate, in continuare !
    Dogarule, sute de oameni iti spun, zilnic, s-o "tai" din loc, cu tot cu labagiii aia cu care faci afaceri pe banii nostri, insa tu o tot dai inainte cu rahatul asta de "societate civila" !
    Bai acestia din CDul ala "nemuritor", bag sama ca, pana nu o sa "colectati" vreo cateva ciomege pe carca, la propriu, voi nu va lasati !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa inteleg ca dupa exprimare dumneavoastra santeti subofiter! Sau maistru militar!Nici prin gand nu mi-ar trece ca ati putea fi ofiter.Adica un om de cultura,rafinat,autoritar si disciplinat.Aferim!

      Ștergere
    2. Nu generalizati, din randul celor care au o exprimare care lasa de dorit, am intalnit o gramada de ofiteri, care au absentat de la cele aratate de domnia voastra.

      Ștergere
  25. Tovarasi, eu prepun ca presedintia si conducerea centrala a sindicatului sa fie asigurate, prin rotatie, pe perioade de maximum 12 luni, de catre liderii teritoriali din fiecare "regiune istorica" !
    Asa ca, pentru perioada 1 martie 2000treispe, 1 martie doua mii 14, prepun sa se inceapa cu liderii di "regiunea nr.1": presedinte-Dumitrescu Marian-Tagadam de la Campulung de Moldova, iar vice-presedinti Moraru de la Iasi si Pinalty de la Neamt !
    Sau, daca vreti, putem incepe cu "reginea a 7tea HarCova", cu Mandu Petrisor la mansa si Ciobo Borno la timona !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei , hai sa ne apucam acum de mistouri ieftine , ca tot nu avem ce face...

      Ștergere
    2. Sef al SCMD trebuie ales colonelul Victor Popescu de la Pitesti. Este cel mai ferm si hotarat.

      Ștergere
    3. Ne trebuie un sef cu capul pe umeri nu neaparat ferm si hotarat. Si Dogaru e mult mai ferm si mult mai hotarat decat Popescu, dar nu e de ajuns. Iti mai trebuie si orientare si tact si verticalitate si personalitate, si multe alte calitati. Nu va lasati dusi de val. Chiar daca acuma ar parea ca are castig de cauza politica batului ridicat in aer amenintator, nu inseamna ca ala care il ridica mai sus este cel mai bun . Iara va aruncati cu capul inainte ca si pe vremea cand il sustineati pe Dogaru. Am inteles ca Popescu vrea neaparat scandal. Impotriva cui, pentru ce , si cu cine? Iara iesim 100 de speriati sa zica lumea ca vrem pensii nesimtite si dupa o ora de tremurat sa intram in casa spunand " gata am facut-o si pe asta "? Credeam ca armata e compusa din oameni care stiu sa organizeze şi conduca o actiune care sa aiba o finalitate, nu doar aşa de dragul de a-si face simtita prezenta. Iar sef trebuie sa fie unul care sa aibe ceva in cap , sa fie dedicat oamenilor, sa nu se arunce cu capul inainte ca orbul, sa stie sa judece la rece , nu sa arate ca are gura mai mare. DESTEPTAREA STIMATI COMANDANTI.

      Ștergere
    4. Don"POPESCU , nu vrea scandal asa este natura dinsului.

      Ștergere
  26. " Fortza a Treia "...Consiliul National al Societatii Civile...Tare ! Suna impresionant , nu ?! Ar fi insa o mica problema cu " Sfortza " respectiva si cu CNSC-ul asta :ele sunt sublime pe hartie si in mintea incalcita a d-lui Dogaru - insa pe teren lipsesc cu desavarsire...In loc de actiuni concrete - " Sfortze " , comitete si comisii care mesteca vorbe inutil...In ritmul asta ne incaleca de-a binelea politrucii . Daca nu cumva ne-au incalecat deja...

    RăspundețiȘtergere
  27. SCMD trebuie sa-i ceara lui Ponta nu numai adoptarea imediata a ordonantelor, ci si demiterea de urgenta a lui Dusa. Asta nu este sef peste militari, este un mincinos si un escroc, fost activist la sfatul popular din Harghita pe vremea impuscatului. O armata NATO nu are nevoie de astfel de specimene care isi bat joc de cadre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca da... Ponta de obicei executa imediat tot ce-i cere SCMD-ul...:)) E vizibil...Mai ales in problema pensiilor militare ...

      Ștergere
    2. Bai zapacitu' de la 13:29 ! Ce armata NATO visezi, bre ? Asta a noastra, fara avioane? Cu logistica la pamant ? Cu izmenele rupte-n cur ? Cu generalii pulii politizati pana in maduva ? Cu militarii de REZERVA facuti zdrente, in stare sa-si crape capatanile unii altora ?

      Ștergere
    3. Nu il impuscati pe Dusa. Pana la urma are m,eritul ca ne-a spus ce ganduri are Ponta cu noi. Sa nu creada cineva ca ceea ce a spus Dusa repreyinta opinia lui. Nu, ceea ce a spus el repreyinta politica lui Ponta. Dusa e singurul care a spus clar ca Ponta nu are nici un gand cu ordonanta. Deci nu condamnati la puscarie pistolul, ci mana care a apasat pe tragaci, creierul care a ordonat miscarea.

      Ștergere
    4. Bai acesta de la 14:13 ! Bai chelbosule ! Bai prazar oportunist ! 'Te dreaq de comunist resapat ! Piticu' dreaq, cu javra ta de caine ! Mic stapanul, mica si javra, mica si gandirea politico-ideologica de moromete tembel a neacsului!
      Du-te dreaq si te-mpusca ! Poate-l gasesti si pe Dobritoiul tau !

      Ștergere
  28. Am vorbit eu cu Ponta si a promis ca la urmatoarea rectificare a bugetului daca il mai apuca pe functie ne baga si pe noi in seama fiind o prioritate pentru el acest lucru .Cred ca subiectul cu revenirea la vechiile pensii a devenit o obsesie pentru multii dintre noii sau pentru cei carora li sa bagat mina in buzunar ,ca ceilaltii care au cistigat sint de partea cealalta a baricadei .Am zis ca este suspecta aceasta tacere a liderilor de sindicat ,vad ca au anulat un miting care deja era planificat oare asta nu spune nimic .Ne aburesc cu fel de fel de intilniri cu nu stiu ce ministru ,mai apar la televizor si nu spun nimic concret mai rau le incurca si dau din casa ,cit de bine o duc unii dintre noi si cum sint iei sfatuiti ce sa faca cu asa de multii banii. Vrem in strada ca acolo se rezolva doleantele noastre ,au ramas aia de la universitate singuri deabia se obisnuise cu noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu faptul ca a fost anulat un miting este de condamnat ci palma baturta de Dogaru cu Ponta, dupa ce acesta a batut palma cu Basescu. Aici e buba. Nu sunt convins ca o miscare de protesc ar fi rezolvat ceva, mai ales organiyata in stilul lui Dogaru, cu nesajele binecunoscute ale lui Dogaru. DE ALTCEVA AVEM NEVOIE ACUMA. Avem nevoie de o noua reconsiderare a strategiei generale a sindicatului, de unire, de schimbarea conducerii care timp de trei ani a mintit cum minte si Ponta de o noua reorganizare, de verticalitate, de fermitate si continuitate, de adunarea tuturor organioyatiilor militarilor sub un steag comun, daca vrem sa insemnam ceva in ochii autoritatilor, daca vrem ca sa demonstram ca suntem o forta. Nu cu cuvinte si declaratii gen Dogaru vom putea face ceva . Sa adune Dogaru demonstrativ macar toata societatea civila pe care sustine ca o conduce, sa vedem si noi pe cati oameni conteaya. Daca vor fi mai mult de 300 de oameni va fi lucru mare. Fara militari, numai cei din CNSC. Asa ca sa ne las in pace si sa isi vada de sitorie, daca mai e in stare sa se ocupe de istorie.

      Ștergere
  29. Cine vreti sa-l dea jos pe Dogaru , daca toti l-ati pupat in fund pana acum .Din ianuarie 2010 am tot latrat ca nu este omul potrivit pentru a conduce SCMD-ul si toti m-au injurat.
    Acum se dovedeste ca am avut dreptate - un sindicat militar trebuie sa fie spaima oricarui Guvern , care nu-l baga in seama. - Dogaru este presul si pupincuristul de serviciu - asa se simte el bine !
    Nici acum nu v-ati convins... ca de la inceput joaca la doua capete ? Lui ai place sa se bage in seama - rezultate " zero"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da emy, ai dreptate ! nu te-am crezut, cand erai un fel de baba Vanga in agonie, si tot ti-am tras-o ! sori, emy !

      Ștergere
  30. Probabil Dogaru este santajat cu modul in care a cheltuit banii sindicatului.Dar sefii de filiale pe care noi i-am ales de ce tac.Nimic nu se v-a rezolva pana nu il fugarim pe dogaru catre socitatea civila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da ! Este foarte santajati dogarii ! "Sefii" de filiale, in schimb, e un fel de "epiderma de pe puta", ca e multi ! Peste 5zeci !
      Propun "fugarirea" lu' Do_cacarau si ai lui, cu o ploaie de bate pe schinare !
      Iar sef la sindicat sa fie luceafaru' huilei !

      Ștergere
  31. Dupa parerea mea, sef al sindicatului trebuie sa fie, pentru urmatorii 42 de ani, tot domnu Docaru ! E valoros, frate ! Nu ca tzoparlanii de la Campu-Lung si de la Sectoru 6se !

    RăspundețiȘtergere
  32. TEST
    pt. cei care vor mitinguri si proteste in strada :
    - mergeti la filiala voastra si intrebati cati membri au platit cotizatia pe 2013 ;
    - filiala din care fac parte avea in 2010 , la apogeu , 200 de membri cotizanti ; in 2011 mai erau vreo 160 , pt.
    ca la sfarsitul anului 2012 sa mai fie 96 ;
    - pana in prezent au platit cotizatia pe 2013 vreo 40 si ceva de membri , mari si lati ;
    Intrebare :
    - daca in 2010 si 2011 abia ne adunam 20 de insi din 200 sau 160 pt. a merge la proteste in " capitala " de
    judet si 10-15 insi pt. a merge la Bucuresti , va dati seama cam cati ar merge acum ?!
    Din pacate , situatia asta cred ca e valabila pt. multe alte filiale .
    Asa ca , nu zic , o avea si conducerea centrala multe bube in cap - si are destule ! - dar parca si noi , membrii
    de rand prea asteptam sa ne cada para malaiata in gura , stand in cur in fatza calculatorului si
    doar criticand , injurand , filozofand sau batand campii cu gratie .
    Asa ca ne cam meritam soarta . Credeti ca politrucii nu stiu situatia din SCMD ?! O stiu mai bine decat noi ,
    stati linistiti . De aia nici nu ne mai baga in seama . Concluziile trageti-le singuri , vajnici sindicalisti...

    RăspundețiȘtergere
  33. ANONIMULE
    - cotizatia se plateste la un sindicat care face ceva util - tu ai vazut vre-un rezultat de cand s-a infiintat , inafara de galgara de doi lei si mitinguri unde se dansa "Pinguinul"...????
    - esti batut in cap daca nu stii ce ar trebui sa faca un sindicat militar
    - eu am fost initiator si membru CADA - pot sa-mi dau cu parerea , tu si altii de pe aici ,mai putin - vreau sa vad ce viteji sunteti cu Dogaru in frunte si lingaii lui - vad ca nu acceptati parerile celor cu experenta !!!
    - daca nu stiti ce ar trebui sa fie ...si cum ar trebui sa fie condus un sindicat militar - inseamna ca sunteti "nimeni" ... ce va lasati condusi prin efectul de turma , de un cioban zelos - nimic mai mult !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sublimule si bubuitorule de desteptaciune - pai daca rage atat de tare in tine valoarea si experienta ta sindicala , de ce nu-ti faci , bre , sindicat personal , sa crape de invidie Dogaru ?! :)) Ha ?! De ce stai si freci menta pe aici inutil ?! La fapte , baaa pareristule ! :)) Papagal gargaragiu care traieste din amintirile cu CADA ...

      Ștergere
    2. Ai "democratizato' pana ai desfintato!

      Inel ioan

      Ștergere
  34. Bai anonimule care ne supui la test ,tu vrei banii inainte ca la curve ,si daca pina acum am platit cotizatia cu ce ne-am ales vad ca esti bine informat citii au platit la fiecare filiala a SCMD,ai ramas cumva fara parale din cotizatie si nu iti prea mai vine sa stai pe acolo .Anonimule este obligatoriu sa platim totii cotizatia in luna ianuarie ca nu am citit nicaieri acest lucru ,nu mai aveti banii de cafele va facem donatii ca tot vorbea unul de donatii. Problema mare este ca ne-am cam saturat de voi ,care o frecati pe acolo si nu ati rezolvat nimic pina acum si mai cereti si banii.Anonimule noi nu trebuie sa fiim platiti ca sa iesim in strada de va plingeti de bani ,o facem pe banii nostrii si benevol.sau v-ati gindit cumva ca in caz de reusita sa organizati o masa festiva si nu prea aveti banii ,renuntam la masa festiva numai sa nu va mai plingeti..Dar cred ca acest test a fost scris de femeia de serviciu de la sediu ca un membru de sindicat poate si cu vre-o functie pe acolo nu ar plinge ca a ramas sindicatul fara banii. Cotizatia se plateste pe tot parcursul anului calendaristic si nu inainte ca la curve.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai anonimule zevzec , nici macar nu ai avut curiozitatea sa citesti Regulamentul de Organizare si Functionare a SCMD . Acolo scrie cand se plateste cotizatia . Dar tu , urechist si " proletar " in gandire - preferi sa mananci kkt aiurea .Citeste Regulamentul si apoi poti sa guitzi . Dar in cunostinta de cauza .

      Ștergere

  35. Cred ca dupa succesul cu Ordonanta 735 s-a pierdut TOTAL directia !
    Este greu de crezut ca guvernul va admite cereri cu JUMATATE de MASURA. 1.Ori hotaram ca trecerea pensiilor militare din sistemul de stat in cel public este o
    MARE NEDREPTATE(ILEGALITATE, NECONSTITUTIONALITATE, etc) si cerem revenirea TUTUROR
    PENSIILOR la nivelul lunii decembrie 2010 (inclusiv a datelor personale despre vechimea in munca).2.Ori sustinem (cam fara temei)revenirea la nivelul din decembrie 2010 numai a pensiilor ciuntite!
    Cred ca vom avea mai mult succes cu VARIANTA 1 dar, in acest caz, majoritatea dintre noi(cei cu crestere de pensie) vor recunoaste ca au primit ,penru o perioada
    niste drepturi TOTAL aiurea? NU PREA CRED ! De aceea va voi povesti ceva.
    Se zice ca in toamna anului 1990 intr-un catun din judetul Bacau vine un cetatean
    american. Insotit de primar si politist AMERICANUL le povesteste ca bunicul sau a plecat,din acel catun, in 1909 in America, ca a juns un om respectabil cu o afacere buna, apoi ca tatal lui , ajuns multimilionar, a lasat cu limba de moarte
    dorinta ca fiecare familie din catunul in cauza sa primesca, lunar, suma de 100 dolari.
    Toate bune si frumoase.Cetatenii primeau dolarii, traiau fericiti pana cand, in august 2010, AMERICANUL vine din nou in catun. Aduna toata suflarea si ,dupa o scurta introducere, ataca fondul problemei:
    -Si la noi este criza, fiica mea a terminat studiile, si-a gasit de munca tocmai in Canada si, peste toate, se casatoreste iar eu srebuie sa ii fac nunta. Asa ca, oameni buni, timp de sase luni nu voi mai putea trimite bani pentru dumnavoastra!
    -HUOOOOOO! AUZI BA, DE CAND FACI TU NUNTA LUI FIICA-TA CU BANII NISTRI !?
    Imi cer scuze daca am deranjat vreunul din catun.
    Cu respect,col.Mihai T.

    RăspundețiȘtergere
  36. CONSTITUTIA ROMANIEI DIN 2013 REVIZUITA
    Titlul I - Principii generale
    Articolul 1 Statul roman
    (1) Romania este un stat de hoti, antinational, supus camarilei suverane, strans unit in jurul acesteia in mod iremediabil.
    (2) Forma de guvernamant a statului roman este Traian Basescu.
    (3) Romania este stat de sanchi, nedemocratic si antisocial, in care demnitatea spagii, drepturile si libertatile oamenilor de afaceri apropiati puterii, libera dezvoltare a conturilor bancare ale acestora, nedreptatea si clientelismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor poporului roman, si sunt garantate.
    (4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor — Traian Basescu, Victor Ponta, Emil Boc si USL/Partidul Democrat Liberal — in cadrul aranjamentelor de culise.
    (5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei lui Traian Basescu si a camarilei sale este obligatorie.
    Articolul 2 Suveranitatea
    (1) Lumina rasare de la Bruxelles!
    (2) Suveranitatea nationala apartine Uniunii Europene, care o exercita prin organele sale reprezentative, Gaz de France Suez, E.ON Ruhrgas, E.ON Energie, Veolia (ex-Vivendi), Lafarge, Saint-Gobain, Arcelor-Mittal, Danone, Tnuva, Carrefour, Cora, Auchan, Delhaize, Kaufland, METRO, SELGROS, si alte multinationale, precum si prin intermediul bancilor straine cu sucursale pe teritoriul Romaniei.
    (3) Nici un grup altul decat PDL si nici un mogul nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.
    Articolul 3 Teritoriul
    (1) Teritoriul Romaniei, in mod surprinzator, exista.
    (2) Frontierele tarii sunt in mod inexplicabil, aceleasi de multa vreme.
    (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, in feude ale baronilor locali, precum si Municipiul Bucuresti.
    (4) Pana la venirea chinezilor in Europa, pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine.
    Articolul 4 Unitatea poporului si egalitatea intre cetateni
    (1) Statul are ca fundament unitatea in cuget si simtiri a poporului roman si solidaritatea cetatenilor sai cu camarila prezidentiala.
    (2) Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, mai putin cei care au reusit s-o stearga in Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, Franta, Canada, SUA, Australia, Noua Zeelanda.
    Articolul 5 Cetatenia
    (1) Cetatenia romana se dobandeste, ca un blestem suprem, la nastere sau, daca cineva este atat de idiot incat s-o vrea, la cerere.
    (2) Cetatenia romana nu poate fi retrasa aceluia care a dobandit-o prin nastere.

    RăspundețiȘtergere
  37. Articolele 6-7
    Abrogate.
    Articolul 8 Pluralismul si partidele politice
    (1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a crearii unei aparente de stat de drept.
    (2) Partidele politice contribuie la pastrarea unei aparente de pluralism avand ca scop, de fiecare data, suprematia Partidului Democrat Liberal, chezasia libertatii si neatarnarii camarilei prezidentiale.
    Articolul 9 Sindicatele, patronatele si asociatiile profesionale
    Sindicatele, patronatele si asociatiile profesionale se constituie si isi desfasoara activitatea potrivit obiectivului de a da populatiei mijloace de refulare in momente de restriste, iar agentilor economici iluzia ca-si pot desfasura activitatea fara sa cotizeze la PDL, ceea ce este, neindoios, o iluzie.
    Articolul 10 Relatii internationale
    Romania este un sclav supus si obedient in fata Uniunii Europene si a NATO, cu exceptia cazurilor cand ar vrea ea sa fie slugarnica, dar ii lipsesc resursele.
    Articolul 11 Dreptul international si dreptul intern
    Statul roman se obliga sa faca totul pentru a parea ca-si respecta obligatiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
    Articolul 12 Simboluri nationale
    (1) Drapelul Romaniei este tricolor; culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru ca pacient care se asfixiaza, galben ca unul caruia nu i-a schimbat nimeni plosca, rosu ca sangele pe care nu i-l opreste nimeni.
    (2) Ziua nationala a Romaniei este ziua de nastere a lui Traian Basescu.
    (3) Imnul national al Romaniei este “Pusca si cureaua lata”.
    Articolul 13 Limba oficiala
    In Romania, limba oficiala este limba romana, manca-ti-as.
    Articolul 14 Capitala
    Capitala Romaniei este municipiul Bucuresti. Titlul II - Drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale
    Capitolul I - Dispozitii comune
    Articolul 15 Universalitatea
    Cetatenii beneficiaza de dreptul de a-l venera pe Traian Basescu si pe persoanele agreate de acesta.

    Articolul 16 Egalitatea in drepturi
    (1) Cetatenii Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu sunt egali in fata lui Traian Basescu.
    (2) Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele alese in acest scop de Traian Basescu, la recomandarea Partidului Democrat Liberal.
    Articolele 17-20
    Abrogate.
    Articolul 21 Accesul liber la justitie
    (1) Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime.
    (2) Justitia nu va lua nici o masura pentru satisfacerea unor astfel de cereri. In cazuri exceptionale, dupa scurgerea unei perioade de tergiversare de 15-20 de ani, se pot ingadui rezolvari ale unor cazuri in spiritul dreptatii, daca petentul se mai afla in viata.
    Capitolul II - Drepturile si libertatile fundamentale
    Articolele 22-28
    Abrogate

    RăspundețiȘtergere
  38. Articolul 29
    Libertatea gandirii si a opiniilor favorabile Presedintelui si camarilei acestuia, precum si libertatea credintei crestin-ortodoxe nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie critica fata de presedintele Traian Basescu ori fata de Patriarhul BOR.
    Articolul 30 Libertatea de exprimare
    Libertatea de exprimare a gandurilor de multumire fata de parintele natiunii, Traian Basescu, ca si a oricaror ode adresate acestuia este inviolabila.
    Articolul 31 Dreptul la informatie
    Dreptul persoanei de a avea acces la orice manipulare, diversiune sau intoxicare lansata de Presedinte nu poate fi ingradit.
    Articolul 32 Dreptul la invatatura
    Abrogat.
    Articolul 33 Accesul la cultura
    Abrogat. Articolul 34 Dreptul la ocrotirea sanatatii
    Abrogat.
    Articolul 35 Dreptul la mediu sanatos
    Abrogat.
    Articolul 36 Dreptul de vot
    (1) Cetatenii au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv.
    (2) Se recomanda cetatenilor sa voteze, ori de cate ori au ocazia, candidatii Partidului Democrat Liberal.
    Articolul 37 Dreptul de a fi ales
    Au dreptul de a fi alesi cetatenii cu drept de vot care indeplinesc conditiile prevazute de jocurile de culise din Partidul Democrat Liberal.
    Articolul 38 Dreptul de a fi ales in Parlamentul European
    In conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, Elena Basescu, Gigi Becali si, in mod exceptional alte persoane, au dreptul de a alege si de a fi alesi in Parlamentul European.

    Articolul 39 Libertatea intrunirilor
    Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere, caci tot nu servesc la nimic.
    Articolul 40 Dreptul de asociere
    (1) Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere.
    (2) Partidele sau organizatiile care se dovedesc a aduce atingere intereselor Partidului Democrat Liberal sunt neconstitutionale.
    Articolul 41 Munca si protectia sociala a muncii
    Dreptul la somaj este garantat prin lege. Plata unui ajutor de somaj este un privilegiu care va fi acordat de la caz la caz, iar cuantumul acestuia va fi nesemnificativ.
    Articolele 42-46
    Abrogate.
    Articolul 47 Nivelul de trai
    (1) Statul este obligat sa ia masuri de subminare a economiei de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai cat mai mizerabil cu putinta.
    (2) Dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutor de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private prevazute de lege este facultativ si nerecomandat.

    RăspundețiȘtergere
  39. Articolele 48-53
    Abrogate.
    Capitolul III - Indatoririle fundamentale
    Articolul 54 Fidelitatea fata de Traian Basescu
    Fidelitatea fata de Traian Basescu este sacra.
    Articolele 55-57
    Abrogate.
    Capitolul IV - Avocatul Poporului
    Abrogat.
    Titlul III - Autoritatile publice
    Capitolul I Parlamentul
    Sectiunea 1 Organizare si functionare
    Articolul 61 Rolul si structura
    Parlamentul este organul reprezentativ suprem al Partidului Democrat Liberal.
    Articolele 62-79
    Abrogate.
    Capitolul II - Presedintele Romaniei
    Articolul 80 Rolul Presedintelui
    (1) Presedintele Romaniei reprezinta interesele sale si ale camarilei sale.
    (2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea intereselor economice si de alta natura ale camarilei sale.
    Articolul 81 Alegerea Presedintelui
    Presedintele Romaniei este ales in persoana lui Traian Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  40. Comentariile citite chiar au "substanta",apreciez ca neutru, pe cel cu testul si pe cel cu bascalia , ce ar trebui sa cuprinda Constitutia.Ma intreb cum ar arata aceste filiale in cazul ipotetic sau fantezist,daca incepand cu data de...
    s-ar prezenta numai militari rezervisti care sa lucreze pentru obtinerea drepturilor luate abuziv,fara sa pretinda nici un folos material.Apoi sa fie un exemplu pentru Parlament,visez prea frumos,of...m-am trezit.De vorbe suntem satui,actiunea,msurile concrete lipsesc cu desavarsire,scuze pentru suparea unora

    RăspundețiȘtergere