Inteviu cu Maia Sandu

vineri, 25 aprilie 2014

Corespondenta din Statele Unite ale Americii


Atitudini antinaționale printre unii membri ai CNSC

Aflu din articolul publicat în România Liberă (http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/revolutionarii-din-ianuarie-2012-il-felicita-pe-putin-pentru-anexarea-crimeei-333254) că două organizații membre ale Consiliului Național al Societății Civile își declară susținerea pentru acțiunile agresive ale Rusiei și îi condamnă pe românii cu vederi "occidentale" pe care-i denunță ca trădători.

Poziția mea este total opusă celor doi lideri Daniel Iancu și Petru Răcănel, deoarece, eu consider că Rusia constituie cel mai mare pericol și își menține caracterul dușmănos față de România și de poporul român, 
- prin ocuparea și ciopârțirea teritoriului României;
- prin refuzul de a-și recunoaște vina față de poporul român pentru genocidul comis împotriva celor circa 1,2 milioane de români din teritoriile cotropite;
- prin impunerea comunismului în țara noastră cu tancurile armatei sale de ocupație;
- prin implicarea și presiunile pentru menținerea Basarabiei în afara teritoriului național român; 
- prin refuzul de a restitui tezaurul României;

Orice sprijinire a politicii agresive a Rusiei, așa cum s-a manifestat și împotriva României de-alungul Istoriei, înseamnă servilism și trădare a intereselor noastre naționale.  

De aceea, în cazul in care CNSC nu ia atitudine publică, nu se delimitează și nu exclude cele doua organizații: "Federația Societatea Civilă Românească" și "Comitetul pentru Cinstirea Eroilor",  vă rog să considerați că eu nu mai sunt afiliat în niciun fel cu CNSC. 
Menținerea lor tacită și lipsa de reacție ar însemna solidaritatea CNSC cu poziția antinațională a respectivelor organizații.

În consecință, vă voi ruga să ștergeți numele meu din lista Coordonatorilor Consiliului Național al Societății Civile.

Cu respect,
Mircea Popescu

 24 Aprilie 2014

P.S. Poziția publică se află și la adresa:
 http://cnsc-diaspora.blogspot.com/2014/04/atitudini-antinationale-printre-unii.html

Un comentariu:

  1. Domnule Mircea Popescu, v-aţi delimitat public de unii membri a CNSC între care se află şi subsemnatul. Din păcate nu ne cunoaştem, iar dumneavoastră vă delimitaţi de ceva despre care nu aveţi habar şi invocaţi „atitudini anti-naţionale”, mai mult, mă acuzaţi de „condamnarea românilor cu vederi occidentale”. Şi nu aveţi sursă de informare, aşa cum spuneţi, decât articolul apărut azi în România Liberă.
    Eu sunt un cetăţean care are dreptul la opinie şi îmi asum ceea ce am afirmat eu, nu ceea ce au interpretat cu reavoinţă cei din presă în articolul pe care îl citaţi. Vă fac şi dumneavoastră precizarea pe care i-am făcut-o reporteriţei Ondine Gherguţ şi anume că nu sprijin politica Rusiei, ci salut organizarea referendumului, ca instrument democratic de consultare a voinţei populare, a cetăţenilor care au dreptul să-şi aleagă cu cine vor să meargă mai departe. În cazul de faţă, cei din Crimeea au decis cu majoritate zdrobitoare, 90%, că vor ceva. Putem noi să le impunem altceva? NU, categoric, nu!
    Agreez toate argumentele dumneavoastră cu privire la problemele noastre cu Rusia, deci nici pe departe nu sprijin o politică agresivă a Rusiei, iar de mai mulţi ani sunt prezent în stradă şi în diverse activităţi de sprijin a recuperării teritoriilor româneşti alipite forţat fostei URSS. Cu atât mai mult mi se pare deplasată o acuzaţie de genul „servilism şi trădare a intereselor naţionale”.
    Vă întreb totuşi, ce probe concrete aveţi cu care să vă susţineţi aceste acuzaţii atât de grave şi să cereţi excluderea mea din CNSC. Vă este suficientă invocarea unui delict de opinie? Trăiţi în SUA, acolo nu se respectă dreptul la liberă opinie?????
    Dacă totuşi consideraţi că aveţi dreptate şi nu vă retrageţi solicitarea, vă rog să cereţi împreună cu mine probe de la cei de la care aţi preluat informaţiile tendenţioase, pentru a ne ajuta ţara cu adevărat şi pentru a nu ne lăsa pe mâna adevăraţilor agenţi ai puterilor străine, aşa cum insinuează autoarea articolului din România Liberă. V-ar conveni să se lanseze un asemenea zvon despre dumneavoastră. fără niciun temei şi fără documente incontestabile? Sunt convins că nu.
    Recunosc, în final, că îmi iubesc ţara noastră dragă şi frumoasă, România şi aş vrea ca visul nostru american al tuturor românilor mai ales de după 89, să fie împlinit. Din păcate, poprul român nu primeşte de 25 de ani decât promisiuni, iar cei care conduc această lume împreună cu adevăraţii trădători de ţară ne-au adus în pragul falimentului, cu datorii de nerecuperat în următorii mulţi ani şi cu poveri pe umerii copiilor noştri.
    Ar fi regretabil să vă retrageţi din rândurile CNSC, întrucât sunteţi o voce hotărâtă şi sonoră şi sunteţi bineintenţionat după argumentele pe care le invocaţi atunci când definiţi relaţia României cu Rusia. Consider că aţi fi o pierdere pentru societatea civilă românească. Nu v-am urmărit încă activitatea, pentru că nu sunt ceea ce se spune tot în presă, însă mi-ar face plăcere să vă cunosc personal şi vă rog dacă puteţi să-mi menţionaţi câteva dintre acţiunilor dumneavoastră pro-româneşti, în SUA sau în România. Uniţi vom fi mai puternici!
    Vă asigur de întreaga mea consideraţie.

    RăspundețiȘtergere